Günümüz internet dizi ve filmlerinden çok farklı, aile ile izlenebilecek bir film yapalım diyerek yola çıkan amatör yönetmen ve oyuncular maddi yetersizlikler sebebi ile askıya aldıkları film projesini hayata geçirmek için duyarlı vatandaşlara destek çağrısında bulunuyor.

Filmde yönetmenliği üstlenen amatör yönetmen Oktay Asaf Mengütay, Kahramanmaraş'tan da güzel bir iş çıkabileceğini kanıtlayacağız derken sözlerine şu şekilde devam etti:"Bizler sanata gönül vermiş bir avuç insanlarız. Gönül verdiğimiz bu yolda bugün büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Bu adımımız bir sinema filmidir. Belki çok acemiyiz çok amatörüz ama biz inanıyoruz ki günümüz internet dizi ve filmlerinden daha kalite bir iş çıkartacağız. Kaldı ki zaten buradaki amacımız bir fikri izleyicide uyandırmak bu fikir üzerinde düşünmesini araştırmasını ve sonunda nihayi kararı vermesini beklemektir. Biz fikirlerimizi yansıtmak için sadece aklımızı kullanacağız sanat ve edebiyatın dışına çıkılmadan hele hele edeb dışı hiçbir sahnemiz olmayacak. Düşünün bugün hangi internet dizisini açarsanız açın kesinlikle ailenizle birlikte izlenmeyecek türdendir.  Gençlerimiz gizli gizli kulaklıklarla bu içerikleri izliyor. Bu bahsettiğimiz internet dizi ve filmleri küçücük çocuklarımıza kardeşlerimize birer kötü örnek olmaktan ileri gidemiyor.

"ÇOCUKLARIN ZİHİNLERİNİ NEDEN ZEHİRLİYORSUNUZ?"

Ne oluyor? Zihinleri neden zehirliyorsunuz neye hazırlıyorsunuz bu gençleri bu çocukları. Bizim sinema filmimiz de tek bir tane dahi argolu söz duymayacaksınız. Tek bir tane cinsel içerikli belden aşağı sahneler veya söylemler göremeyeceksiniz. Çünkü biz bu sinema filmiyle uyuyan sönmeye mahkûm bırakılmış her türlü ruhları başta milli ruh olmak üzere yeniden alevlendirmek istiyoruz. Dağa taşa 1453 yazdırmak onu gördükçe milli ruhu hep diri tutmak istiyoruz. Bizim filmimizde aksiyon sahnelerimiz bulunduğu için belli yaş grubuna kötü örnek olmamak açısından biz kendimize ve izleyicimize +13 kuralı koymak istiyoruz. Bu filmde tüm emeği geçen insanların %87 si öğrenci kesim. Bundan ötürü film için gerekli finansı sağlayamıyoruz ve çekimler için ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bizim bu filmimizi çekebilmemiz için bazı ekipmanlara ihtiyacımız var. Bu ekipmanlar kostüm, kamera, ışık, mikrofon, kayıt cihazı ve sponsor.Biz amatör insanlarız amatör kamera ile çekelim dedik ama inanın hiç keyif veren dikkatleri üzerine çeken bir film olmadı. Şunu anladık ki görüntüde en az fikir kadar önemliymiş. Bu yüzden biz çekimleri iptal etmek durumunda kaldık. Şimdi ihtiyaçlarımızı bir şekilde karşılayıp yolumuza ve çekimlere ondan sonra devam edeceğiz."

"İNSANLAR AİLELERİ İLE İZLEYEBİLECEK"

Filmin oyuncu kadrosundan yer alan Mikail Tatlı ise;"Senaryoyu okuduğumda içimde bir gururlanma oldu. Bunu beklemiyordum böylesine etkileyici en azından beni etkileyici bir şey beklemiyordum. Senarist benim arkadaşım. Biz bir avuç genç bu işlere gönül vermiş bir avuç genç olarak bir araya geldik. Edebiyatla uğraşan arkadaşımızdan rica ettik sen yazarsın sen yaparsın bize bir senaryo hazırla kısa da olsa bir hikâye olsun yeter dedik. Ama gelin görün ki adam coşturmuş bırakın kısa filmi uzun metrajlı film senaryosu hazırlamış. Aslında bizi heyecanlandıran bizi bu iş konusunda kırbaçlayan bir etkende bu ortaya koyulmuş emek. Bizim senaryonun en güzel yanı nedir biliyor musunuz? Okuduğum senaryoda hiçbir tane argoya rastlamadım hiçbir tane belden aşağı ifadelere rastlamadım. Ve içimden dedim ki oh be nihayet insanlar evinde aileleri ile birlikte Bir şeyler izleyebilecek. " ifadelerini kullandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz