Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”na Kahramanmaraş’tan Türk bayraklarıyla destek verildi. Kentteki esnaflar iş yerlerini bayraklarla donatırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de kentin ana güzergahındaki tüm direklere Türk bayrağı asıp, şehir içi otobüslerin tamamına bayrak dağıttı. Zeytin Dalı Harekatı’ndan Türk askerlerinin alnının akıyla çıkacağına inandıklarını söyleyen Kahramanmaraş esnafları, ağız birliği yapmışçasına harekata sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, “bayrak namusumuzdur, bugün asmayacağız da ne zaman asacağız” dedi.

İşte Afrin’de kahramanca mücadele eden askerlerimize, iş yerlerine bayraklar asarak destek veren esnaflarımızın mesajları;

MEHMETÇİK BİZİ AFRİN’DE GURURLANDIRIYOR”

Abdullah Çevirici

Dükkanımıza bayrak asmamım nedeni, Mehmetçiğimizin Afrin’e girmesi ve bizleri gururlandırmasından dolayıdır. PYD olsun, PKK olsun, DAEŞ olsun terör örgütlerine darbe vurması bizleri sevindiriyor. Bu yüzden bizlerde onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla bayrağımızı iş yerimiz da dalgalandırıyoruz.

BİZDE VATAN İÇİN CAN VERMEYE HAZIRIZ”

Muhammet Akyol

Kahramanmaraş’ta telefon işiyle uğraşıyorum, ordumuzun Afrin’e yaptığı harekatı esnaflar olarak destekliyoruz. Bizler özellikle askerimiz Afrin’e girdikten sonra birçok Türk bayraklı telefon kılıfı sattık. Halkımız en basit bir telefonda kullandığı kılıfında bile bayrağı arıyor. İş yerimize de bayraklar asarak askerimizin yanında olduğumuzu onlara gösteriyoruz. Gerekirse bugün TSK bizi çağırsa seve seve toprağımız için şehit olmaya hazırız. Tüm Mehmetçiklerimize Allah yardım etsin. 15 Temmuz'da nasıl vatanımızı koruduysak gerekirse bir daha gidip seve seve canımızı veririz. Topraklarımızı da kimseye böldürtmeyiz.

AFRİN HAREKATINI BAŞARILI BİR HAMLE OLARAK GÖRÜYORUM”

Ayşegül Çiçek

Kahramanmaraş’ın tarihi Kapalı Çarşısı’nda esnaflık yapıyorum. Ordumuzun Afrin’e girmesi, bizleri orada savunması, bizim canını feda eden askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla iş yerimize bayrak astık. Harekatı, Türkiye'nin gücünü bütün dünyaya gösterme adına çok başarılı bir hamle olarak görüyorum. Terör örgütlerine hiçbir zaman fırsat vermedik ve vermeyeceğiz.

ALLAH MUZAFFER OLARAK DÖNMELERİNİ NASİP ETSİN”

Erdal Kanbur

İnşallah Cenab-ı Allah askerlerimizin kazasız belasız dönmesini nasip etsin. Tabi ki şimdi biz burada duruyoruz, askerlerimiz ise orada gecesini gündüzünü birbirine katmış, uyku uyumadan mücadele ediyor. Bizler ancak bir şey yapamıyoruz ama canı gönülden destek veriyoruz, dualar ediyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz onları desteklesin, tabi ki onların yemeğidir başka gereksinimleridir, herkes evinde ekmeğini düşünüyor, onlar ne yiyor onları bile düşünemiyorum. Allah muzaffer eylesin, sağlıcakla, muzaffer olarak dönmelerini nasip etsin.

HER YÖNÜYLE DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Ali Atıcı

Ordumuza destek olmak amacıyla iş yerimize bayrak astık. Her yönüyle devletimizin arkasındayız. Ülkenin huzuru ve ekonomisi bu harekatla daha iyi olacak. Sınırımızda PKK terör örgütü silinecek. Çarşımızı bayraklarla süsleyerek desteklerimizi sunmak istedik. Malımız, mülkümüz ve canımızla gideriz inşallah.

MALIMIZLA, CANIMIZLA ORDUMUZUN ARKASINDAYIZ”

Mehmet Han Sular

Çarşıbaşı’nda Sular Kuyumculuk adlı işyerinin sahibiyim. Biz müessesemizde Afrin’deki askerlerimizin sonuna kadar arkadaşındayız, maddi manevi her türlü yanlarındayız. Orada bizim ülkemiz için savaşan askerlerimizi her zaman destekliyoruz. Ülkemin bekası için bütün malımı servetimi bağışlarım. Bugün bayrak asmayacaksam, ben ne zaman bayrak asacağım. Vatan için malımızla, canımızla, her şeyimizle meydanlardayız.

TÜRK’ÜN ADALETENİNİ OLDUĞU YERDE YAŞAMAK BAŞKADIR”

Murat Dağaçan

Bayrağımızı Afrin’de operasyon başladığı andan itibaren takıyoruz. Çünkü orada Osmanlı’dan beri bizim tebaamız olan vatandaşlar zaten bizim hamimiz altındaydı. Dönem geldi bizden ayrıldılar, şimdi tekrar yine kader birliktelik verdi, destek olmamız lazım. Herkes toprağında daha güzel daha rahat yaşar. Tabi ki Türkün adaletinin olduğu yerlerde insanlar daha bir başka yaşar. Yaşım itibariyle askerimizin yanında olamıyorum, çünkü bu yaşta almıyorlar. İş yerlerimize bayrak asarak, ruhumuzla ve dualarımızla askerimizle beraberiz.

BAŞKA BİR VATANIMIZ YOK”

Hüsnü Yüzbaşıoğlu

Biz sonuna kadar ordumuzun arkasındayız, hem maddi hem de manevi olarak. Devlet bizim devletimiz, sonuna kadar ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Dualarımızla askerlerimizin yanındayız, manevi olarak kendileriyle beraberiz, gerekirse de maddi olarak da yanlarında oluruz. Hepimiz Türk ve Müslümanız, bu vatan bizim vatanımız, başka bir vatanımız yok. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

BAYRAKSIZ VATAN ASLA OLMAZ”

Abdürrezzak Dinçer

Biz de askerlerimizin yanına ailemizi arkada bırakıp, bizi de beklemeden vatanımız için, bayrağımız için, topraklarımızın bütünlüğü ve beraberliği için gerekirse bizlerde gitmeye hazırız. Dualarımızla, bayraklarımızla, gönlümüzle, her şeyimizle askerlerimizin yanındayız ve yanında olacağız. Tüm esnaf arkadaşlarımıza da birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermek amacıyla bayrakların asmaya davet ediyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmalıyız, bayraksız vatan asla olmaz.

ASKERLERİMİZİN DUALARIMIZLA YANLARINDA OLDUĞUMUZU BİLSİNLER”

Vildan Sakar

Afrin’de ki askerlerimizi yalnız bırakmadığımızı göstermek amacıyla bayrağımızı astık. Her zaman askerimizin yanındayız, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Bayrağımızı hiçbir zaman yere indirmeyeceğiz. Askerlerimiz dualarımızla yanlarında olduğumuzu bilsinler, en kısa sürede o bölgeyi teröristlerden temizleyip döneceklerdir buna eminiz.

ASKERİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ”

Ökkeş Çolak

Askerlerimize destek verdiğimizi göstermek için bayrağımızı iş yerimize astık. Her zaman askerlerimizin ve hükümetimiz arkasındayız. Ordumuza teröristleri kazımak için girdiği bu harekatta başarılar diliyoruz. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun İnşallah.

BU BİR BEKA, BİRLİK VE BERABERLİK MESELESİDİR”

Muzaffer İşbilir

Bugünlerde Türk ordumuzu ve devletimizi desteklemeyelim de ne zaman destekleyelim. Bugünler özel günlerdir. Rabbim şuanda cephedeki tüm silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize Rabbim yardım eylesin, güç kuvvet versin, başarıyla girdiler, başarıyla da alnımızın akıyla çıkarız İnşallah. Rabbim o gençlerimizi korusun. Bu bir beka meselesidir, ülkemizin birlik ve beraberlik meselesidir. Bugünler de biz bir ve beraber olmayacağız da ne zaman olacağız. Tüm kalbimizle, tüm gücümüzle Türk ordumuzu ve Türk devletimizi desteklemek mecburiyetindeyiz. Rabbim İnşallah yardımcıları olsun, hayırlı bir sonuçla neticelenmesini nasip etsin. Askerlerimiz ülkemize sağ salim dönerler İnşallah, Suriye’de de teröristler tehdit olmaktan çıkar.

GURURLA DALGALANDIRIYORUZ”

Cemal Taşdemir

Kahraman Türk askerimize destek vermek için bayrağımızı iş yerimizde gururla dalgalandırıyoruz, Allah’ım onları korusun, mücadelesinde muzaffer eylesin. Ülkemizin bütünlüğüne ve birliğine kasteden iç ve dış güçler var. Manevi olarak askerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bayraklarımızı astık

BİZ DE HER ZAMAN BURADAYIZ”

Muhammet Gedemenli

Kahramanmaraşlı esnaflar olarak Afrin’de şuan da mücadele veren askerlerimizin, Mehmetçiklerimizin yanındayız. Bayrağımızı dükkanımıza astık, herhangi bir durum olması halinde biz de buradayız Allah’ın izniyle.

OPERASYONU BAŞTAN SONA KADAR ONAYLIYORUZ”

İbrahim Sarı

İş yerimize bayrak asmamız tabi ki mutlaka devletimizin, milletimizin bekası için olması gereken şeyler. Bütün esnaflarımızın asması lazım. Biz her zaman ordumuzun, milletimizin, devletimizin yanındayız. Bununla da gurur duyuyoruz. Orada yapılan operasyonu da baştan sonuna kadar onaylıyoruz. Kahramanmaraşlı esnaflar olarak da destekliyoruz, dualarımız her zaman askerlerimizle.

ALLAH AYAKLARINA TAŞ DEĞDİRMESİN”

Yusuf Ciğer

Orada bizim için mücadele eden askerlerimizi Allah esirgesin, destekliyoruz, sınırlarımızın güvenliği için, memleketimizin güvenliği için, ülke için, milletimiz için bu gurupların bir an önce tertemiz temizlenip gerekli şekilde emniyete alınıp sağ salim bitirilmesini bekliyoruz. Askerlerimize dua ediyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Emredildiği takdirde hiç tereddüt etmeden biz de her türlü göreve hazırız.

15 TEMMUZ’DA ASMIŞTIK, BİR DAHA DA İNDİRMEDİK”

Salman Er

Biz bayrağımızı 15 Temmuz’da hainlerin yaptığı darbeden beri astık ve hiç indirmedik. Bundan sonra da İnşallah hiç indirmeyiz. Afrin’e desteklerimiz canı gönülden sürüyor. Allah oradaki askerlerimizin yardımcısı olsun. İnşallah az bir zayiatla tekrar vatanımıza döner askerlerimiz, biz onlara duacıyız.

ALLAH BİZİ PİS NEFESLERDEN ESİRGESİN”

Selim Gödeoğlu

Bizler Mazman Çarşısı esnafları olarak bayrağımızı 15 Temmuz’dan sonra asmıştık, hiçbir zaman da inmeyecek İnşallah. Orada kalacak. Allah’ın izniyle askerlerimiz de orada hainleri ezip ülkemize gelecek. Allah devletimizi, askerimizi ve milletimizi korusun. Allah bizi pis nefeslerden esirgesin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Bu güzel bayrağımızın inmemesi için her şeyi yapacağız.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz