Günümüzde oldukça popüler olan ve son zamanlarda televizyon dizinlerinden daha çok izlenen aynı zamanda da ilgi duyulan internet dizilerine Kahramanmaraş’ta bir yenisi daha eklendi. Dizinin yaratıcısı ve Senaristi Zafer Bozoğlu ile Yapımcı ve oyuncu Osman İnce’nin öncülüğünde başlatılan, adına ise ‘Sahipsiz Sokaklar’ verilen yeni internet dizisi yayınlandığı ilk fragmanıyla büyük beğeni topladı. Dizi fikrinin nasıl ortaya çıktığından ve hangi aşamalardan geçtiklerini anlatan Yapımcı Osman İnce, “Biz Kahramanmaraş’ımızın artık isminin tüm ulusal platformlarda duyulmasını istiyoruz. Biz bunu yapacağımız bir diziyle başarmak istiyoruz. Bu projede kapımız herkese açık” dedi.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK”
Çekimlerin oldukça iyi gittiğini ifade eden İnce, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Şu anda çekimlerimiz gayet güzel gidiyor. Beklentilerimizin çok üzerinde bir ilgi oldu. Biz insanların bakış açısını bir değerlendirelim istedik. Bu anlamda da çok güzel tepkiler aldık. İnsanların bizim arkamızda durduğunu ve desteklediğini görünce kendimizle gurur duyduk ve arkamızda güzel bir kitlenin var olduğunu anladık. Dolayısıyla da bunlarla beraber yola çıktık. Şu anda güzel bir aşamanın içerisindeyiz. Fragmanımızı yayınladık. Herkes elini taşın altına koyuyor. Biz Kahramanmaraş’ımızın artık isminin tüm ulusal platformlarda duyulmasını istiyoruz. Biz bunu yapacağımız bir diziyle başarmak istiyoruz. Bu projede kapımız herkese açıktır. Çekimlerimizi Kahramanmaraş’ın tarihi yapılarının göründüğü, zenginliklerinin gözlemlendiği alanlarda gerçekleştiriyoruz.

“DİZİMİZİ SEZON SEZON ÇEKMEYİ PLANLIYORUZ”
Sahipsiz sokaklar neyi amaçlıyor? Birçok genç arkadaşımız sokaklarda kötü alışkanlıklar içerisinde. Biz bu sokaklarda kimseyi sahipsiz bırakmamak ve bu diziyle beraber insanları kaynaştırmayı hedefliyoruz. Dizimizi sezon sezon çekmeyi planlıyoruz. İlk sezon 6 bölüm yayınlanacak. Bunun akabinde gelen tepkilere ve izlenmeye göre 2’nci sezonu çekeceğiz. Ekibimiz şu anda 45 kişi.

“HERKES BİR ŞEYLER YAPMA ÇABASI İÇERİSİNDE”
Kahramanmaraş’ta özellikle internet ortamında birçok dizi çekiliyor. Ben bu anlamda gurur duyuyorum. Çünkü herkes bir şeyler yapma çabası içerisinde. Herkesin de bu tip projelere katılmasını istiyoruz. Ayrıca bu konuda kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Herkes bizim kardeşimiz. Şu anda Elbet bir gün dizisi çekiliyor. Onlara da çıktıkları yolda başarılar diliyorum.”

“BEN NEDEN YAPAMAYAYIM? DEDİM”
Dizinin yaratıcısı ve Senaristi Zafer Bozoğlu ise şunları söyledi: “Ben internet dizilerini çok fazla izleyen, gözlemleyen ve yakından takip eden bir insanım. Bir gün oturup düşündüm ve diziyi çekenlerle kendimi kıyasladım. Kendimi kıyasladıktan sonra diğer yapımcılarla veya diğer senaristlerle aramda bir fark olmadığını gördüm ve ben neden yapamayayım dedim. Daha sonra çevreme baktım ve ben bu işi yaptığımda çevremdeki insanların bana destek olabileceğini düşündüm. Fatih Çelik diye tanıdığım ve sevdiğim bir ağabeyimle görüştüm ve kendisine bu işi yapabilir miyiz? Diye sordum. Oda bana, “Ben her türlü yanındayım. Yaparız” dedi. Bu sayede de diziyi yapmak için kolları sıvadık. Yönetmenimiz de Fatih Çelik oldu.

“DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE BİR PLATFORMDA BULUNMADIK”
İlk başlarda ister istemez zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Daha önce hiç böyle bir platformda bulunmadık. Bir tiyatrocu bile olmadık. Dolayısıyla işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyoruz. Ama zaman geçtikçe tecrübe kazandık ve şimdi artık daha deneyimliyiz. Sahipsiz Sokaklar bulunduğum semt olan Tekke’yi anlatıyor. Tekke Mahallesi’nde bir çocuğun sokaklarda ne zorluklarla büyüyerek, mahallesine yardım ettiğini anlatıyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz