24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek Meclise giren ve çalışmalara başlayan Sefer Aycan, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş il Başkanı Hüseyin Kayış ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. İlk olarak Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Deveboynu ve Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Sefer Aycan, daha sonra gazete personelleri ile ayaküstü sohbet etti. Gazete ekibine çalışmalarında başarılar dileyen Aycan, 24 Haziran seçim sonuçları sonrası ve mecliste gündemde olan konuları ele alarak, yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetemiz Muhabiri Hakan Aydın’ın sorularını yanıtlayarak, kanun tasarılarını ve Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Komisyon Katip üyeliğine dair bilgiler verdi. Özellikle Mecliste Kahramanmaraş’ın sorunlarını ele alarak paylaştıklarını belirten Aycan, Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin özelleştirme çalışmasıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini söyledi.
İşte Aycan’ın konuşmasından satır başları;

“KAHRAMANMARAŞ’TA OYLARIMIZI BU YIL ARTTIRDIK”
Geride kalan 24 Haziran Seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Aycan, Kahramanmaraş’ın seçim günü gerekeni yaptığını belirtti. Aycan, “24 Haziran’da tüm Kahramanmaraş’ın desteği için teşekkür ediyoruz. İki hedefimiz vardı bizim seçimlerde; Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi için bizimde orak adayımızdı. Cumhur İttifakı kapsamında Cumhurbaşkanlığı seçimi aşaması vardı. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakında AK Parti’nin yanında yer alarak Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan olarak destekledik ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. İkinci etapta da Milletvekilliği seçimi vardı. Milletvekilliği seçiminde de Kahramanmaraş’ta da oylarımızı bu yıl arttırdık. Her ne kadar partimize yönelik algı oluşturulmaya çalışılsa da baraj altı gibi ya da bitti tükendi gibi gösterilmeye çalışılsa da hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye genelinde MHP ciddi bir oy artışı sağlamıştır. Beklentilerin üstünde bir oy almıştır ve 49 Milletvekili ile Mecliste temsil ediliyoruz. Yüzde 11 oy alınmıştır. Bu da tabi ki tüm MHP düşmanlarına iyi bir cevap vermiştir. Bu cevapta bizlere oylarıyla destek veren, MHP’ye gönül veren herkese şükranlarımı sunarım. Kahramanmaraş’ta da MHP oylarını ciddi bir şekilde arttırmıştır önceki seçimlere göre baktığımızda. Oyumuz arttı ama bir vekil çıkarabildik. Gönlümüzden daha fazla vekil çıkarmak geçiyordu. beklentimiz bu yöndeydi. Yine de Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KANUNLAR, KARARNAMELER, TASARILAR, ÖNERGELER…
“Seçim sonrası bildiğiniz gibi meclis çalışmaları başladı. Artık Türkiye’de yönetim sistemi değiştiği için farklı bir seyir izlendi. Sistemin başlaması için Cumhurbaşkanının yemin etmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı yemin etti, göreve başladı ve ondan sonra kararnamelerle bakanlar belirlendi ve bakanlarımız göreve başladı. Diğer taraftan da meclis çalışmaya başladı. Yani 24 Haziran’dan sonra yoğun bir tempo oldu. Hem Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılması gerekenler yapıldı. Hala çalışmalarda sürüyor. Bununla ilgili yeni sistem olduğu için çalışmalar sürüyor. Bu sistemin gerektiği işler ve düzenlemelerin yapılması lazım. Bu düzenlemeler bir taraftan yürürken de meclis kendi işlerini yaptı bir taraftan. Meclis Başkanı seçildi, meclisteki komisyonlar seçildi, kurullar oluştu. Daha sonra da görev dağılımları oldu. Bende Sağlık, Çalışma, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçildim ve bu komisyonda da katip üye olarak görevlendirdim. Komisyon teşekkürleri de oluştuktan sonra meclis yasama faaliyetlerine başladı. İki önemli yasa çıktı o arada. Bilindiği gibi 15 Temmuz’da sonra kamunnun içerisinde sızmış özellikle Adalet kurumuna, polisin, askerin içerisinde sızmış hainlerin temizlenmesi için ve bu terör örgütleriyle etkin mücadele yapılması için OHAL uygulaması başlatılmıştır. Bu çalışmalar sürdü ama hala biliyoruz ki, kamunun içerisinde bu yapılar tamamen temizlenmemiş olduğu için bir boşluk olmasın diye bir düzenleme yapmak gerekiyordu. Bu nedenle de bir yasa yasa düzenlemesi gerekiyordu. Valilere yetki veren, valilerin terörle mücadele konusundaki yetkilerini tanımlayan bir yasal düzenleme yapılması gerekiyordu. Meclis, yoğun bir şekilde çalıştı ve MHP olarak ta biz bu çalışmalara destek verdik ve yasa çıktı. Hazırlanmasında da bizim görüşümüz alınmıştı. Mecliste de bizlerde MHP olarak bunlara destek verdik ve bu destek sonrasında da sorunsuz bir şekilde yasa kabul edildi. Ondan sonra ikinci bir yasal düzenleme yaptık. Bu da bilindiği gibi bedelli askerlikle ilgili düzenlemeydi. Bu yasa da çok beklenti oluşturmuştu. Hızlı bir şekilde bedelli askerlik diye bilinen yasa da başka maddeler içeren bir yasal düzenleme yapıldı. Burada da yoğun bir şekilde çalışma oldu. Burada da MHP olarak buna da destek verdik. Bu çalışmaları da doğru bulduğumuz için çok kısa bir şekilde bu çalışmaları tamamladık. Bu iki önemli yasa çıktı ve bu yasaların çıkışında MHP, AKP ile hareket ederek yasaların kabul edilmesini sağla4dı.”

KAHRAMANMARAŞ’LA İLGİLİ İKİ KONUYU MECLİSTE GÜNDEME GETİRDİK”
“Onun dışında biz bireysel olarak ta bu arada çalışmaları sürdürdük. Özellikle Kahramanmaraş’la ilgili iki konuyu gündeme getrdik. Afşin-Elbistan Termik Santrali ile ilgili konuyu gündeme getirdik. O santralde bir özelleştirme düşüncesi veya çalışmaları var. Bununla ilgili bir süreç var. O süreci ve taşeron işçilerin durumlarını kadrolarını mecliste gündeme getirdik. Daha sonra da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bir soru önergesi verdim. Yine Afşin-Elbistan Termik Santralindeki şeker fabrikasıyla ilgili durumdur. Burası da özelleştirme kapsamında. Özelleştirme kapsamındaki bu fabrikanın durumunun geleceği, çalışan mevsimlik işçiler, taşeron işçiler ve kadrolu işçilerin durumları ne olacak diye, özelleştirme idaresine, bunun da bağlı olduğu Maliye Bakanlığı’na bir soru önergesi de verdim. Maraş’la ilgili tabi başka konuları gündeme getiriyoruz. Kahramanmaraş’la ilgili bütün sorunları elimizden geldiğince meclise taşıyacağız.”

HER VATANDAŞ BENİ ARAYABİLİR, SORUNLARINI PAYLAŞABAİLİR”
“Ben daha önceki Milletvekilliğimde de aynı şeyi yapmıştım. Cep telefonum 20 yıldır aynı. İkinci bir cep telefon numaram yok. İkinci bir hattımda yok. Zaten herkeste numaram vardı ama yine hatırlattım ve bunu verdim vatandaşlara. 24 saat bu hatlar açık, isteyen vatandaş bu numarayı aradığı zaman bizlere ulaşabilir. Her türlü beklentilerini ve her türlü şikayetlerini iletebilirler. Zaten sadece Kahramanmaraş değil, Türkiye’nin her yerinden talepler geliyor. Sadece Kahramanmaraş değil Türkiye’nin dört bir yanından gelen taleplere de kapımız her zaman açık. Tabi bunların takipçisi oluyoruz, bunlarla ilgili girişimlerde bulunup, talepleri gerekli yerlere iletiyoruz.”

TÜM DÜZENLEMELERİN OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Aycan son olarak şunları kaydetti: “Sadece Kahramanmaraş değil Türkiye’nin her yerinden talepler geliyor. Biz Milletvekili olarak elbette Kahramanmaraş Milletvekiliyiz ama Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen taleplere de kapımız açık. Milletimizin isteklerinin takipçisi olacağız. Burada da basından destek bekliyoruz. Kahramanmaraş ile ilgili sorunlar olduğu zaman basından destek bekliyoruz. Bizler Kahramanmaraş’taki yerel basını da takip ediyoruz. Soru önergesi yapmak için bilgilenmek lazım, etraflı bir bilgiye ihtiyacımız var. bu işin de bir ciddiyeti var. Bize gelen sorular hakkında etraflıca bir bilgiye ulaştıktan sonra harekete geçmemiz lazım. Meclisin açık olduğu bu iki haftalık süre içerisinde de gündem dışı bir söz aldık. Türkiye’nin bir sorunu olan ve tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren ‘’sağlıkta şiddet’’ konusunu gündeme getirdik. Bu konuda gönlümüz isterdi ki daha geniş bir madde düzenlemesi olsun çünkü herkesin yani tüm kamu çalışanlarının beklentileri var bu konuda. Özellikle ek gösterge ile ilgili, emeklilikle ilgili beklentiler var ama şimdilik hızlı bir şekil bu çıktı. Yıpranma, tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir şekilde çıktı. Emekli maaşları ile ilgili olarakta özellikle uzman doktorların emekli maaşları çok düşüktü yani diğer aynı sevide eğitim gören kişilere nazaran burada en geride kalan uzman doktorların aylığıdır. Bir uzman doktorun emekli aylığı 3800 tl, pratisyen hekimin emekli aylığı ise 3000 tl’ydi. Bunlar gündeme getirildi ve biz de bunlara destek verdik. Tabi dediğimiz gibi gönlümüz daha geniş kesimleri kapsayan düzenlemelerdeydi. Bunların takipçisi olacağız, zaman içerisinde gündeme getireceğiz, söz verdiğimiz tüm düzenlemelerin olması için çalışacağız.”
Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz