31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı adı olarak girdiği seçimden yüzde 27,26 gibi iyi bir oy alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, seçim sonrası İl Başkanlığı’nda CHP İl Başkanı Esat Şengül ve CHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan’la beraber basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Öztunç,2014 yerel seçimlerine kıyasla oylarını yüzde 300 arttırdıklarını ve bunun bir başarı olduğunu söyledi. Hayrettin Güngör’ü tebrik ettiğini ve bundan sonraki süreçte kendisine ihtiyaç duyulduğunda Hayrettin Güngör’e her türlü desteği vereceğini dile getiren Öztunç, çalışmaya mücadele etmeye devam edeceğinin altını çizdi.

“GÜNGÖR'Ü KUTLUYORUM, BAŞARILAR DİLİYORUM”
Öztunç, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Seçim kampanyamızı başlatalı herhalde 90-95 gün oldu. Bu salonda kampanyayı başlatıp ilk defa karşınıza çıktığımda biz bu seçimde iddialı olduğumuzu dile getirmiştik. Dün itibariyle seçim sona erdi. Vatandaşlarımız sandığa gittiler, oylarını verdiler ve sonuç ortaya çıktı. Demokraside kazanmak var, kaybetmekte var. Kazanınca iyi kaybedince kötü diye bir şey olamaz. Ben öncelikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Hayrettin Güngör'ü kutluyorum, başarılar diliyorum. Kendisini ve Adalet Kalkınma Partisi'ni tebrik ediyorum.

“HAYRETTİN BEY DESTEĞİME İHTİYAÇ DUYARSA BEN GÖREVE HAZIRIM”
Kahramanmaraş Milletvekili olarak bundan sonraki süreçte ne zaman bana bir görev düşerse, Hayrettin Bey'in ne zaman bana ihtiyacı olursa ya da ben ne zaman Hayrettin Bey'e ya şu konuda bir uyarıda bulunayım ya da bu konuda destek olayım dersem biz iyi iletişime geçeceğiz, geçeriz. Eğer Hayrettin Bey benim desteğime ihtiyaç duyarsa ben göreve hazırım. Bir milletvekili olarak ne zaman isterse ona yardımcı olmaya her zaman hazırım. "Seçim meydanlarında konuşulanlar meydanlarda kalır" diyen rahmetli Süleyman Demirel'in güzel bir sözü vardır. Meydanlarda konuştuk, projelerimizi anlattık, zaman zaman espriler yaptık, zaman zaman sert konuşmalar yaptık ama ben hiç siyasi ahlakımı bozmadım.  Bu kampanya boyunca zaman zaman bana haksızlık yapıldı, iftiralar atıldı, hakkımda yalanlar söylendi, dedikodular yapıldı. Ben onlara cevap verirken dahi kendi terbiyemi bozmadan, siyasi ahlakımı bozmadan bir Kahramanmaraşlıya yakışır vaziyette kampanyayı yürüttüm. Eğer bu çalışmalar süresince istemeyerek gönlünü kırdığım, üzdüğüm birileri varsa ben şahsım adına kendisinden özür diliyorum. Eğer üzdüğümü düşünen birisi varsa beni bağışlasın, hakkını helal etsin.

“BUNDAN SONRA DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIM”
Kahramanmaraş Milletvekili olarak bundan sonra daha çok çalışacağım, vatandaşlarıma hizmet etmeye devam edeceğim. Yine gecemi gündüzüme katacağım yine Kahramanmaraşlı hemşerilerim atom karıncayı her zaman her an her yerde görecekler. Asla pes etmek yok, asla kırgınlık yok asla ve asla bizde küsmek yok. Küsecek bir durumda yok. 7-8 ay önce yüzde 9 olan oyumuz bugün yüzde 28'dir. 60 binden 170 bin 355'e. Oyumuz 60 binden 170 bine çıktı. 3 katı oy arttırdık. Cumhuriyet Halk Partisi'nde diğer illere baktığımızda yüzde 300 oyunu arttıran başka il yok, bu bir rekor. İstanbul'u, Ankara'yı, Antalya'yı, Adana'yı, Mersin'i, Artvin'i, Ardahan'ı, Kırşehir'i saymakla bitmiyor buraları kazandık. Oy artışları sağlandı. Ben bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Biz Kahramanmaraş'ta yüzde 300 oy arttırdık. Demek ki çalışırsan oluyor.

“PARTİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ VE DAHA DA İYİ BİR NOKTAYA GETİRECEĞİZ”
Çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Benim her Kahramanmaraşlı hemşerimin başımın üstünde yeri vardır. Kimin ne sorunu olursa bir milletvekili olarak bana ulaşmaya devam edebilir. Emin olun son 1 aydır sahada olan milletvekili arkadaşlarım bundan sonra yine kayıplara karışacaklar yine olmayacaklar. Ama ben yine sahada olmaya devam edeceğim. İnşallah çalışmalarımıza ara vermeden sürdürerek önümüzdeki döneme ilişkin olarak daha da partimizi büyüteceğiz daha da iyi bir noktaya getireceğiz. Artık her ilçede belediye meclis üyelerimiz var. Nurhak belediyemiz tekrar Cumhuriyet Halk Partili. Ekinözü belediyesini çok az bir farkla kaybettik. Elbistan'da yine kayıp oldu ama ben Elbistanlı hemşerilerimin bana gösterdiği yüksek ilgi için kendilerini özelliklede teşekkür ediyorum ve tüm Kahramanmaraş'a teşekkür ediyorum. Ama gelinen noktada Nurhak ilçesini tekrar kazandık. Her ilçede belediye meclis üyelerimiz oldu. Büyükşehir belediyesindeki meclis üyesi sayımız arttı ve 60 binden 170 bine, yüzde 9'dan yüzde 28'e çıkan bir oy oranımız vardır. Biz kendimizi başarısız bulmuyoruz, başarılıyız. En azından ben kendimi öyle görüyorum. Çünkü CHP açısından Kahramanmaraş gibi zor bir yerde yüzde 300 oy artışı sağlamak, 170 bin oy almak gerçekten bütün partililerimizin, ilçe başkanlarımızın, kadın kolu, gençlik kolu arkadaşlarımızın emeğidir. Ben bir kez daha huzurlarınızda başta il başkanımız olmak üzere tüm il başkanlarımıza, kadın kolu başkanlarımıza, gençlik kolu başkanlarımıza, geçmiş dönem milletvekillerimize, geçmiş dönem il, ilçe başkanlarımıza CHP'nin tüm örgütüne ve İYİ Parti'nin sayın il başkanı nezdinde İYİ Parti'nin tüm örgütüne sonsuz teşekkürler ediyorum.

“2 KİŞİ HARİÇ HERKESE HAKKIMI HELAL EDİYORUM”
Bu süreçte zaman zaman kırıldığım oldu. Ben bu süreçte isim vermeyeceğim ama 2 kişi hariç herkese hakkımı helal ediyorum. O 2 kişide yargıda hesaplaşıyoruz. Davayı açtım, mahkeme sürecek. Çünkü siyaset yaparken iftira olmaz, hakaret olmaz, küfür olmaz. Nasıl yüzüme bakacaklar merak ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde genel kurul salonuna girdiğimizde o beyefendi benim yüzüme nasıl bakacak merak ediyorum. Ona hakkımı helal etmiyorum. Çünkü Ağır hakaret ve ağır bir kumpas yaptı.  Hiç alakam olmayan şeyler yaptı. Onun dışında dediğim gibi görevimi sürdüreceğim, Kahramanmaraş'a hizmet etmeye devam edeceğim, Kahramanmaraş'ın sesi olmaya devam edeceğim. Hemşerilerim unutmasınlar Kahramanmaraş'ın mecliste bir gür sesi var. Ali Öztunç meclisteki Kahramanmaraş'ın gür sesi olmaya devam edecek. Sayın Hayrettin Güngör'ün bana ne zaman ihtiyacı olursa her zaman yanında olurum, iyi niyetle her zaman kendisine destek olurum. Yaptığı yanlışlar olursa da kendisini uyarırım, eğer vatandaşın aleyhine çalışmalar yaparsa da o zamanda kendisine muhalefetimi bir milletvekili olarak yaparım.”

“GÜZEL BİR KAMPANYA GEÇTİ”
CHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan, şunları kaydetti: “Bende yakın ilginize çok teşekkür ederim. Güzel bir kampanya geçti. Kazanan arkadaşlarıma Kahramanmaraş için başarılar diliyorum. İnşallah gereğini fazlasıyla yaparlar, Kahramanmaraş için iyi hizmetler olur. Çünkü halkımızın tercihi bellidir. O tercih yönünde de istekler dilerim yerine gelir.”

“CHP OLARAK TÜRKİYE'DE OYUNU 3'E KATLAYAN TEK İLİZ”
CHP İl Başkanı Esat Şengül ise, “Dün itibariyle Türkiye demokrasi adına bir güzelliği yaşadı. Gerçekten münferit birkaç olayın dışında sükûnetle tamamladığımız bir seçim süreci oldu. Bundan dolayı tüm seçime katkı veren adaylarımızdan seçmenimize kadar sandık sorumlumuzdan müşahitlerimize kadar herkese çok teşekkür ediyoruz. Tabi başta örgütlerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza kısaca tüm üyelerimiz bu sürece önemli katkı sağladı. Kahramanmaraş açısından bir değerlendirme yapmak isterim ama bu değerlendirmeleri adaylarımız kuşkusuz kendileri yapacaktır. Ama il başkanı olarak benim başta her 2 ilçe başkanımıza da ortaya koydukları emekten dolayı teşekkür ediyorum. Yine sevgili Ayhan Çiftarslan bir devlette kaymakamlık yapan biri olarak gelip burada partide bir görev yapmak suretiyle sürece büyük katkı sağladı. Zaten Ali Bey 2015'den bu yana Kahramanmaraş'ta sahalarda hiç eksik olmadı. İşte beni mutlu eden 8 ay önce ben farklı milletvekili olacağım diyen Sayın Ali Öztunç önce milletvekilliğinde farkı yarattı ve Kahramanmaraşlı hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Kendine hizmet vereni mutlak surette değerlendiriyor. Bakın 8 ay önce yüzde 9,6 gibi bir oyla milletvekili seçilen Sayın Öztunç bugün yüzde 27 gibi oyla adaylık sürecini tamamladı. Tahmin ediyorum Kahramanmaraş Türkiye'de oyunu 3'e katlayan tek il. Yani yanılmış olabilirim ama ben öyle bir istatistik tuttum. Bundan dolayı Sayın Öztunç'a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz