Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde KADEM ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin, Mikro kredi kullanan kadınlara yönelik düzenlediği “Sosyal Destek ve Kamuya Erişim” adlı konferansta konuşan Öçal, CHP ve terör ile arasına çizgi koymayan tüm partilere ateş püskürdü. Türkiye’nin egemenliğini kazanmak için Irak’ın kuzeyinde bulanan ve PKK yuvası olan Kandil’e düzenlediği operasyon hakkında CHP’nin söylediği söylemleri siyasi üslupla cevaplayan Öçal: “Kandile vurmaya başladık, ‘PKK’dan çok ses CHP’den’ çıkmaya başladı. Devlet vurdukça, maalesef terör ile bağlarını kesmeyen partilerden ses yükselmeye başladı. Bunlar hala terör ile besleniyor. Hala terörden medet umuyorlar. Halkın iradesini, milletin iradesinden umut kesenler, teröre bel bağlamış vaziyetteler. Bugün CHP’nin; ‘Kandilde terörist yok ne işini varda Kandil’e operasyon düzenliyorsunuz, bu seçim öncesi yapılacak operasyon değil’ söylemini hiçbir yere oturtamadık. Hiçbir siyasi partiye böyle bir demeci yakıştıramadık. Seçim var diye terör bitti mi? Teröristler saldırısını kesecekler mi? Demek ki, devlet orada bir gereklilik görüyor, Kandil’de gereklilik üzerine seçim de olsa, düğün de olsa, bayram da olsa bizim terör ile mücadelemiz daime devam edecektir. Bunların kökünü kurutacağız” dedi.

İSTİKBALİMİZE YÖNELİK TEHTİDLERİ BİTİRECEĞİZ

Türkiye’nin Kandil’de Korgeneral İsmail Metin Temel komutasında yürüttüğü terör operasyonu elzem olarak niteleyen Öçal şöyle konuştu: “Şu anda gündemimizde olan konulardan bir tanesi Kandil operasyonu. Bakın sürekli, bu ülkeyi terör ile terbiye etmeye kalkıyorlar. FETÖ’süydü, PYD’siydi, DEAŞ’ıydı, PKK’sıydı bunların yan türevleri derken sürekli bu ülkenin istikbaline ve istikrarına yönelik, bir saldırı halindeler. Ama Türki’ye Cumhuriyeti bekası yüksek bir devlettir. Biz Kandil operasyonu ile etrafımızdaki bütün terör koridorunu kapatacağız. Kandile vurarak PKK’ya vurarak bu ülkede terörü bitireceğiz.

TERÖR SEVİCİLERİ İLE ARANIZDAKİ BAĞI KESİN

Biz bunlara diyoruz ki; ‘Sağınızdakiler ve solunuzdakiler FETÖ taraftarları, PKK sevicileri terör ile aranızı kesin.’ Eğer terör ile aranıza mesafe koymazsanız millet ile aranıza mesafe koyarsınız bunu böyle bilesiniz. Biz milleti arasına mesafe koymayan, bütün değerleri, bütün ideolojik politikalarını milletinden alan bir partisiyiz. Daima da milli ve yerli kavramımızla dayanağıyla işte bu çizgiden gelmekte. Milletten aldığımız gücü tekrar millete verme, milleti güçlendirme derdindeyiz. Bundan dolayı özellikle ülkemizin şu son süreçte, hem terör ile olan mücadelesinin hem de ekonomik mücadelede, AK Partinin gösterdiği iradeyi, gösterdiği tutarlılığı, gösterdiği istikrarı, azıcık milletin ekmeği kanımızda damarlarımızda varsa, sağınızdaki ve solunuzdaki partilerde bu duyarlılığı beklemekteyiz. Bundan dolayı kadınlar olarak biz yönümüzü biliyoruz. Seçeceğimiz kişiyi biliyoruz. Tam yetki vererek Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız. Güçlü meclisle, milletvekillerimiz ile onu asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Burada kadınlar olarak irademizi göstereceğiz.

KAHRAMANMARAŞ 8-0

Kahramanmaraş’ta 8-0 yaparak Cumhurbaşkanımızı en büyük desteğimizi, 24 Haziran’da ilan edeceğiz. Kahramanmaraş bütün Türkiye’ye örnek olsun. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz destek ile örnek olacağız. Milletimizin devletimizin de yanında olduğumuzu da bütün cümle aleme ilan edeceğiz. Bir kardeşiniz olarak, milletvekili olduğumuz takdirde ki; inşallah olacağız, buna inancımız tam. Kadınların daima yanında olacağız. Bu alanda, bu sahadan gelen biri olarak, kadın çalışmalarına, kadınların güçlenmesine, kadın tabanlı projelerin yapılmasına inisiyatif alıp Ankara’da temsilciniz olarak görev yapacağız. Güçlü Türkiye bizimle yol alacak”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz