Kahramanmaraş’ın önemli İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan, bugüne kadar yaptığı çeşitli güzel faaliyetlerle insanların hayır dualarını kazanan Ülfet Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, hatırı sayılır bir mimariye imza atarken, yapımı yaklaşık 6 yıl süren ve kentin ilk medresesi olan Farukiyye İslami İlimler Külliyesi’nin Cami bölümünü ibadete açtı. Dulkadiroğlu İlçesi, Bayazıtlı Mahallesi Güzlek Caddesi’nde bulunan Farukiyye İslami İlimler Külliyesi’nin açılışına; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin yanı sıra kentin tanınmış isimleri katıldı.

“CAMİLERİMİZ İNSAN YETİŞTİREN MERKEZLERDİR”
Açılışın ardından konuşan Ülfet Vakfı Başkanı Abdullah Taylan, şunları kaydetti: “Önemli olan şu an üzerinde bulunmuş olduğumuz toprağın bir ezan toprağı olduğu bu ezan dairesinde bütün insanlığın çağrıldığı bir yer var; o yerin adı kıbleye çağırmak yani mescit. Onun için öncelikle kalplerin bütünleştiği, bütün renklerin aynı anda olduğu, kardeşliğin esaslarıyla birlik ve beraberliğin merkezi haline geldiği bir cami tesisidir. Cami ibadet yeridir, orada Allah’ı anar, Allah’ı hatırlar aynı zamanda birlik, beraberliğin aynı anda olduğu bir yerdir. Diğer taraftan tabii ki insanlığın çağrıldığı ve insan olmaya çağrıldığı bir yerdir. O zaman camilerimiz insan yetiştiren merkezlerdir. Allah’ın korkusunu kalplere yerleştiren merkezlerdir. Bizler Kahramanmaraş’ın milli şuuru, manevi şuuru, Ali Sezai Efendi, Rıdvan Hoca gibi önemli isimlerimizi anmak, kurtuluşumuzun simgelerini yaşatabilmek adına böyle bir manevi şuuru yerleştirme adına Ülfet Vakfı adı altında hizmetle Farukkiye Medresesini açtık.”

“BU HİZMET SADECE ALLAH İÇİN YAPILAN BİR HİZMETTİR”
Yapılan bu hizmetin kendinin hizmeti olmadığını, bu hizmetin Allah rızası için yapıldığını ifade eden Taylan, “Tabii Diyanetimizle de beraber onların bize göstereceği, yol ve çizelgeler doğrultusunda eğitim yapma çabası gösteriyoruz. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun. En küçük çakılından Ahır Dağına kadar bütün Kahramanmaraş’a teşekkür ediyorum. Bütün Kahramanmaraş benim yanımda yer aldı. Gönlüme gönüldaş oldu. Bu hizmet benim değil. Bu hizmet sadece Allah için yapılan bir hizmettir. İnanıyorum ki bu hizmetler bakidir. Allah sebep olanlardan razı olsun. Gönül verenlerden razı olsun” diye konuştu.

“KÜLLİYENİN RESMİ AÇILIŞINI DAHA SONRA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Külliyenin açılışını daha sonra gerçekleştireceklerini anlatan Taylan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yaklaşık 6 yıldır bir çalışma içerisindeyiz. Çok hassas yürütüyoruz. Bu hassasiyetimiz İslami değerler açısından hassasiyettir. Şu anda mescidimizi manevi olarak açtık. Bütün Külliyenin açılışını Ramazanın akabinde birkaç ay sonra açacağız. Kahramanmaraş’ın tarihinde ilk defa bir medrese olması hasebiyle de bütün Kahramanmaraş adına bir şereftir. Bu şerefe nail olmak çok güzel bir şey. Kahramanmaraş’a yakışan buydu.”

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZA HAYIRLI OLSUN”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise şunları dedi: “Öncelikle bu müessese Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun. Gerçekten Abdullah Hocam ve etrafındaki kardeşlerimiz Ülfet Vakfı çatısı altında Kahramanmaraş’ımıza çok önemli bir görev icra ediyor. Bir kere onların varlığı birliğimiz, bütünlüğümüzü, kardeşliğimiz açısından bir semboldür. Abdullah Hocamız camide vaazlarıyla, nasihatleriyle güzel ahlakın yaygınlaşması yönünde insanlarımızı çok güzel bir şekilde bilgilendiriyor. Aynı zamanda okullarımızda okuyan her kesimden öğrencilerimiz derslerinden arta kalan vakitlerinde gelip Abdullah Hocamızdan değerler eğitimi alıyorlar ve okullarındaki bir kısım derslerine takviye kabilinden de İslami ilimler ve Arapça eğitimi de alıyorlar. Abdullah hocamız Ülfet Vakfı çatısı altında bu memleketin gençlerinin, insanlarının zararlı akımlardan ve alışkanlıklardan korunmaları hususunda çok büyük bir vazife icra ediyorlar.”

“HOCAMIZ HAYIRLI HİZMETLER YÜRÜTÜYOR”
Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat’da, “Camimizle birlikte Külliyemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tabii Abdullah Hocamla hizmetleri beraber yönetiyoruz. Hocamız hayırlı hizmetler yürütüyor. Gençlerimize yönelik faaliyetleri çok. Önemli olan nedir? Bayrağımızın hür, özgür bir şekilde semalarda dalgalanması, ezanlarımızın okunması, milletimizin birlik ve beraber olarak ilim, irfan yolunda hareket etmesi ve kalkınmasıdır” ifadelerini kullandı.  

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz