Kahramanmaraş’ta aldığı davalardaki başarılarıyla sık sık gündemde yer alan Avukat Emine Nalçacı, dikkat çeken çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Nalçacı bu kez ise 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Kahramanmaraş’ın iş hayatında aktif bir şekilde yer alan kadınları bir araya getirdi. Avukattan doktora, fizyoterapistten, akademisyene, eczacıdan, öğretmene, güzellik uzmanından, organizatörüne ve sigortacıdan daha birçok meslekte aktif bir şekilde çalışan kadınlar, Avukat Emine Nalçacı öncülüğünde “Güçlü Kadın! Bize Anlatacak Bir Hikayen Olmalı” adlı etkinlikte buluştu. Kervan Han’da düzenlenen programda kadınların iş hayatında karşılaştığı zorluklar ve kadın hakları konularında konuşulurken, aynı zamanda kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yılı kutlandı. Kadınlar, kendi meslekleriyle ilgili karşılıklı paylaşımda bulunarak, verimli bir toplantı geçirdi.

“HER ALANDA EŞİT TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ”

Toplantı sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Avukat Emine Nalçacı, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının birçok Avrupa ülkesinden önce tanındığına dikkat çekti. Amaçlarının kadınlar arasındaki dayanışmayı artırmak olduğunu vurgulayan Nalçacı, “5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıması sebebiyle, her yıl Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk; Türk Kadınına bir çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Türk kadını Atasına minnettardır. Biz bugün çeşitli mesleklerde aktif kadınlar olarak toplandık; amacımız iş hayatında karşılaştığımız zorlukları birbirimizle paylaşarak, mücadele yeteneğimizi ve dayanışmayı artırarak gücümüze güç katmaktır. Şehrimizde kadınlar güzel işler yapıyor ve kadının elinin değdiği işler güzelleşiyor. Etkinliğimize katılan kadınların alanlarında yaptıkları çok özel çalışmalarda bunu açıkça görüyorum” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında kadınların her alanda eşit şekilde temsil edilmesine dikkat çeken Nalçacı, “Kadınlar arasındaki paylaşımların ve dayanışmanın artmasını, kadının iş hayatında ve sosyal ortamlarda eşit temsil edilmesini istiyoruz” dedi.

Program, karşılıklı paylaşımların yanı sıra öneri ve iyi dileklerle sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz