Kahramanmaraş’ta İlçe kongrelerini tamamlayan İyi Parti, geçtiğimiz pazar günü 2. Olağan İl Kongresini yaptı. İl Başkanlığı için mevcut Başkan Ahmet Çabukel ve Neslihan Koca Nergiz yarıştı. Seçimde Ahmet Çabukel, 281 oy, Neslihan Koca Nergiz ise 229 oy aldı. 50 oy farkla yeniden İl Başkanlığına seçilerek mazbatasını alan Çabukel, İyi Parti’nin 11 ilçesinde tamamlamış olduğu İlçe Kongreleri ve İl Kongresi sonrası İl Yönetimiyle birlikte ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Partinin İl binasında gerçeklen toplantıya kentte görev yapan yerel basın mensupları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Ahmet Çabukel, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte kongre sürecini en iyi şekilde tamamladıklarını belirterek, bütün siyasi partilere örnek olacak bir kongre geçirdiklerininin altını çizdi. İyi Parti’ye gönül veren Türkiye sevdalıları ile birlikte Kahramanmaraş’ın geleceğine mühür vurmak istediklerini kaydeden Çabukel, “Bu mühür öyle bir mühür ki göreceksiniz Kahramanmaraş’ın 30 yıllık, 40 yıllık yönetildiğinin aslında ne kadar yanlış olduğunu herkese göstereceğiz” dedi.

ASIL OLAĞAN KONGREMİZ BUYDU”

Ahmet Çabukel, konuşmasında yapılan kongrede engelleme çalışmalarına rağmen coşkuyla bir kongre geçirdiklerini ifade ederek, “19 Temmuz Pazar günü tüm engelleme çalışmalarına rağmen hiçbir siyasi partide olmayan herkesin takdirini alan, maddi manevi bütün fedakârlıklarla yaptığımız ve partimize kazandırdığımız il başkanlık binamızın önünde coşkuyla bir kongre geçirdik. Partimizin ikinci olağan kongresiydi. Birincisini hatırlarsanız çok olağanüstü şartlarda ve çok hızlı bir şekilde gerçekleştiği için asıl olağan kongremiz buydu. Biz bu her ne kadarda ikinci olağan kongrede olsa İyi Parti Kahramanmaraş’ın birinci ve gerçek anlamda demokrasinin uygulandığı olağan kongre diyoruz.”

PARTİMİZİ BÜYÜTME ADINA NE GEREKİYORSA YAPTILAR”

İl Kongresine kadar gelen süreçte iki yıl gibi bir süre il başkanlığı yaptığını belirten Çabukel, “Atamayla geldiğimiz bu süreç içerisinde bütün çalışkanlığımızla, bütün benliğimizle vatanımız için, bayrağımız için, toprağımız için ve en önemlisi Türkiye’nin geleceği için başlatmış olduğumuz bu siyasi hareketin içerisinde bir nefer olma adına il başkanlığını yürüttük. Değerli il yöneticilerimle birlikte bu süreci en iyi şekilde tamamladık. Hatta il yönetimiyle birlikte ilçe yönetimleri hep kol kola, istişare halinde ve partimizi büyütme adına ne gerekiyorsa yaptılar. Biz bu süreç içerisinde kongrelerini başarıyla gerçekleştirilen ve demokrasisini başarılı bir şekilde tüm Türkiye’ye Kahramanmaraş’taki bütün siyasi partilere örnek bir şekilde yerine getiren değerli İlçe Başkanlarımıza ve onların değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’IN GELECEĞİNE DE BİR MÜHÜR VURMAK İSTİYORUZ”

Çabukel, konuşmasının devamında; “Biz güler yüzlülerin olduğu, iyi insanların bulunduğu ve tek kaygısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olan ve başka bir kaygısı olmayan benliğini ve varlığın bu yola adamış insanların bir araya geldiği topluluğuz. Bundan hiç şüphem yok ki Türkiye’nin bugününde ve geleceğinde büyük imzalarımız olacak. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının getirdiği demokrasiyi en iyi şekilde herkese göstererek, hiç insan ayırt etmeden bütün, tek parça halinde üniter yapımızı koruma, vatan toprağını korumak için çalışıyorsunuz. Biz Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak meydana getirmiş olduğumuz il kongremiz sonrasında İl Yöneticilerimiz ve İlçe Başkanlarımızla birlikte ve parti üyelerimiz, partimize gönül veren Türkiye sevdalıları ile birlikte Kahramanmaraş’ın geleceğine de bir mühür vurmak istiyoruz. Bu mühür öyle bir mühür ki göreceksiniz Kahramanmaraş’ın 30 yıllık, 40 yıllık yönetildiğinin aslında ne kadar yanlış olduğunu herkese göstereceğiz.”

ÜYE SAYIMIZI 2020 YILINDA 15 BİNE ÇIKARACAĞIZ”

İyi bir muhalefet olmayı şu anda hedeflediklerini kaydeden Başkan Çabukel, “Bu hedefimiz doğrultusunda bugüne kadar tüm benliğimizle çalıştık. İyi bir iktidar olmayı hedefliyoruz, bu minvalde İl Yöneticisi arkadaşlarımız, İlçe Başkanlarımız ve onların değerli yöneticileri ile birlikte bir araya geldik. Bugün itibariyle 4 bin kayıtlı üyemiz mevcuttur. İnşallah bu sayıyı en kısa süre içerisinde 15 bine çıkaracağız. Onu da 2020 yılı içerisinde yapacağız, Allah’ın izniyle. Biliyorsunuz yönetim kurulları oluşturulurken tüzük gereğince asil ve yedek ayrımı yapılır ben İl Başkanı olduğum günden bu güne kadar hiçbir parti yöneticimizi bir birinden ayırt etmedim, hiçbir yöneticimizi bir birinden üstün görmedim; çünkü biliyorum ki bu listede olmak yürek ister, bu yürek hepinizde mevcut. İnşallah herkese ders verir nitelikte yapmış olduğumuz kongremizi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk genel seçiminde bütün sandıkları tek tek koruyarak, bütün sandıkları tek tek gezerek ıslak imzalı sandık tutanaklarımızı partimize getirerek ve onları en kısa süre içerisinde sistemimize işleyerek başaracağız ve partimizi ilk genel seçimde Kahramanmaraş’ta iktidar partisi yapacağız” dedi.

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA DEĞERLİ, DAHA ÖNEMLİ POZİSYONA GELMİŞTİR”

son günlerde yaşanan kadın cinayetlerinede değinen Çabukel, “Malum son dönemde hiç durmayan kadına karşı şiddet artarak devam etmekte. Biz İyi Parti olarak bu şiddete sonuna kadar karşıyız. Ne demek bırak o erkeğin siniri geçsin, Ne demek bırakın o sakinleşsin. Erkekte bir kadın gibi insandır önce insanlığını bilecek. Bunun için öncelikle hükümete düşen birçok görev vardır. Bir tanesi İstanbul Sözleşmesiyle yapılmaya çalışılan ayrımcılığı ve kadına karşı yürütülen linçin bir an önce durdurulmasıdır. İstanbul Sözleşmesiyle yapılmaya çalışılan şey en ince ayrıntısına kadar hiçbir ayrım gözetmeksizin uygulanmak zorundadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde ve yapmış olduğumuz diğer uluslararası anlaşmalarda eşitlik üzerine kurulmuş bir sistem mevcut. Anayasamızda aynı şekilde 10’uncu maddesi derki Türkiye Cumhuriyeti Devletindeki her bir birey eşittir. Dolayısıyla buradaki her birey, her insan eşittir. Ancak ben artık şunu söylemek istiyorum; kadınlar erkeklerden daha değerli, erkeklerden daha önemli pozisyona gelmiştir. Çünkü şiddet uygulanan maalesef o güzel zarafeti, kimseye zararı dokunmayan Türkiye’nin ve dünyanın insanlığın geleneğini bizlere emanet eden o güzel kadınlarımız hepinizi korumak için emin olun çok fazla çaba sarf edeceğiz. Kahramanmaraş’ta size hiçbir ayrım yapamayacaklar” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER’DEN GURUR DUYUYORUZ”

Ahmet Çabukel, son olarak şu ifadelere yer verdi: İktidar olduğumuzda göreceksiniz ki Türkiye’de hiçbir ayrım yapamayacaklar. Neden mi? Çünkü biz kadın Genel Başkanı olan bir siyasi partinin neferleriyiz. Genel Başkanımız Meral Akşener’den gurur duyuyoruz ve gurur duymaya aynen devam edeceğiz. Genel Başkanımız hatırlarsanız bir takım hatırlatmalarda bulundu; Biz muhalefet görevini yerine getireceğiz, yerine getirmeye de devam edeceğiz dedi. Biz İyi Partili neferler olarak İl Başkanlığı olarak İlçe Başkanlıkları olarak bu demokrasiyi, bu muhalif duruşumuzu, bu dik duruşumuzu her ortamda herkese göstereceğiz. İyi Parti’nin neferleri sizden ricam bu partiyi sonuna kadar omuzlamanız, bu partiyi sonuna kadar yükseklere taşımanız ve bu partiyi bu ülkenin yönetici partisi haline getirmenizdir. Bu anlamda şu ana kadar atanmış bir İl Başkanı iken belki sizden sadece rica edebilirdik ama artık delegelerimizin üzerimizdeki yükü parti üyelerimizin üzerimizdeki yükü ilçe başkanlarımızın üzerimizdeki yükü ve elleri bize şunu gösteriyor. Hep beraber başaracağız, başaracağız, başaracağız.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz