Müziğe 16-17 yaşlarında başlayan ve 24 parçaya çektiği kliple ünü giderek artan Kahramanmaraşlı sanatçı Ümit Palta, Ferdi Tayfur’a benzeyen sesiyle de insanların beğenisini topluyor. Müziğe orkestracılık yaparak başlayan ve gösterdiği azimle kısa zaman içinde sosyal medyada en çok beğenilen şarkıcılardan biri olan Palta, Kahramanmaraş’ta yetkililerin kendisine yardım etmemesinden dolayı şikâyetçi.
Müzik yaşamı ile ilgili bilgiler veren Düsaç lakaplı Ümit Palta, bugünlere nasıl geldiğini gazetemize anlattı. Marangoz bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Palta, müzik yaşamına 16-17 yaşlarında orkestracılık yaparak başladığını kaydetti. Orkestracılık yaparken bazı yerlerden teklif aldığını ancak babası izin vermediğinden ötürü müzik hayatına ara verdiğini belirten Palta, askerden geldikten sonra ara verdiği müziğe tekrar başladığını söyledi. Çalıştığı işyerinde birkaç parça yaparak sosyal medyaya atan Palta, ilgi gelmesinden sonra 24 parça yapıp, bunlara klip çektiğini ifade etti. Ferdi Tayfur’a benzeyen sesini anlatan Palta, “Ferdi Tayfur’a sesimin benzemesinin nedeni kaidelerimizin aynı olmasından dolayı kaynaklanıyor. Aslında ben kendi tarzımla söylüyorum ama Ferdi Tayfur’un kaidesinde söylediğim için sesim benzetiliyor” ifadelerini kullandı. Başka şehirlerde konser verdiğini ancak Kahramanmaraş’ta destek göremediğini dile getiren Palta, yetkililerden yardım bekliyor.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM’
Kahramanmaraş için elinden geleni yaptığını söyleyen Palta, sözlerinin devamında müzik hayatındaki gelişmeleri anlattı. Palta, “Müziğe olan ilgim çok sevdiğim ve beğendiğim Ferdi Tayfur’dan kaynaklandı. Yıllarca onun parçaları dinledim, büyüdüm ve daha sonra 16-17 yaşlarımda orkestracılığa başladım. Bir süre orkestra çaldıktan sonra o dönem gazinolardan teklifler aldım. Ancak babam izin vermediği için oradan gelen teklifi geri çevirmek zorunda kaldım ve 18 yaşımda müzik hayatımı noktalamıştım. Askere gidip geldikten sonra arkadaşlarımızla otururken bir şarkı söyledim. Orada ki arkadaşlarımdan birisi bana, “Ümit sen şarkıyı güzelce söylüyorsun neden bizimle çalmaya gelmiyorsun, bizimle takıl” dedi. Bende tamam dedim. O arkadaşlarımla beraber düğünlere gidip şarkı söyledim. Daha sonra birkaç tane parça yapıp sosyal medyaya attım ve oradan ilgi geldi. İnsanlar benim parçalarımı beğendi. Ben bunun ardından 24 tane parça yaptım ve bunlara klip çektim. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama Kahramanmaraş’ta yetkililer bana sahip çıkmıyor. Ama ben Kahramanmaraş’ın tanıtıma acaba başka bir katkım olmaz mı? Diye çabalıyorum. Be Samsun’da Yüreğimde Çarpıyorsun isimli bir klip çektim ve orada ki insanların bana yaklaşımı çok güzeldi. Ancak burada hiç kimse bana sahip çıkmıyor” şeklinde konuştu.

KENDİ ŞEHRİMDE KONSER VEREMİYORUM’
Başka şehirlerde konser verdiğini ancak kendi şehrinde konser veremediğini kaydeden Palta, şöyle konuştu: “Şu anda Kahramanmaraş’ta herhangi bir yerde sahne almıyorum ama bazı şehirlerde konserler veriyorum. Geçen hafta Alanya’daydım ve 3 bin kişiye harika bir konser verdim. Orada ki insanların bana yaklaşımından çok memnun oldum. Yani ben gidip Alanya’da konser veriyorum ama kendi şehrimde konser veremiyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz