81 ilin tamamında kongrelerin bitmesinin ardından AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdi. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven tazeleyerek yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. Büyük kongrenin ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, kongreyi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrede çok önemli mesajlar verdiğine dikkat çeken Görgel, Kahramanmaraş için de sevindirici gelişmeler olduğunun altını çizdi. Mahir Ünal’ın MYK, Türk İslam Karakoç’un ise MKYK listesine girmesinin son derece önemli olduğunu anlatan Görgel, hep beraber hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

“AK PARTİ TEŞKİLATLARININ HEYECANIYLA GÜZEL BİR KONGRE OLDU”
Görgel, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “7. Olağan Genel Kongremizi tamamladık. Partimizin en üst organlarını seçmiş olduk. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz kongre gerçekten çok coşkuluydu. Pandemi koşulları altında elimizden geldiğince sürece uygun şekilde kongremizi tamamladık. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar yapmış olduğumuz AK Parti icraatlarını yeniden hatırlattı. Yine bundan sonraki süreçte yapacaklarımızı, vizyonumuzun altını yeniden çizme fırsatı buldu konuşmasında. Coşkusuyla gerçekten oradaki AK Parti teşkilatlarının heyecanıyla güzel bir kongre oldu. İnşallah vatanımıza, milletimize, partimize hayırlı olur.

“GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV”
Kahramanmaraş açısından mutluluk verici gelişmeler yaşadık. Merkez Yürütme Kurulu’nda biliyorsunuz daha önce de bizi Mahir Bey temsil ediyordu. Yine o görevine devam ediyor. Ama bu kez genel başkan yardımcısı olarak değil, grup başkanvekili olarak görevine devam edecek. Tabii buda bizim için ayrı bir sevindirici gelişme. Çünkü yasama organında TBMM’de en üst seviyede Kahramanmaraş’ın temsilinin sağlanması bizim için de ayrıca mutluluk verici. Tabii grup başkanvekilliğini daha önce de icra etmişti Mahir Bey. Orada çok önemli bir görev üstlenmişti. Grup Başkanvekilliğini çok etkili bir şekilde icra etmişti. Şimdi önümüzdeki yasama sürecinde çok önemli kanunlar bekliyoruz. O yüzden orada Mahir Bey gibi donanımlı birisinin partimizi temsil etmesi çok etkili olacaktır.

“KAHRAMANMARAŞ İÇİN MUTLULUK VERİCİ”
Mahir Bey çok önemli bir tecrübeye sahip. Hem Mustafa Elitaş Beyin hem de Mahir Beyin grup başkanvekili olarak yeniden görev alması partimizin grupta temsili açısından çok önemli diye düşünüyoruz. Burada böyle bir ihtiyaç hasıl oldu ki cumhurbaşkanımız böyle bir İnisiyatif aldı. Biz Kahramanmaraş açısından mutluluk verici olarak düşünüyoruz. Yine Türk İslam Beyin de Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda görev alması bizi sevindiren diğer bir gelişme oldu. Türk İslam Beyin partimizin Merkez Disiplin Kurulu’nda görevi vardı ve bizi orada temsil ediyordu. Şehrimizin bir evladı olarak MKYK’da yer alması çok önemli. Bu nedenle hem Mahir Beye hem Türk İslam Beye yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

“KAHRAMANMARAŞ İÇİN HEP BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ”
Diğer milletvekillerimizde etkin şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Celalettin Bey İçişleri Komisyon Başkanlığı görevine devam ediyor. Ahmet Özdemir Bey görevine devam ediyor. Diğer milletvekillerimiz çok ciddi anlamda meclis çalışmalarında bulunuyorlar. O yüzden hem partide hem TBMM’de Kahramanmaraş’ın evlatları hem şehrimizi hem partimizi çok etkin biçimde bu süreçte de temsil etmeye devam edecekler. Bizlerde teşkilatlar olarak şehrimizin sorunlarını milletvekillerimizle partideki yöneticilerimizle büyükşehir belediye başkanımız, diğer belediye başkanlarımızla hep beraber Kahramanmaraş’ın ne sorunu varsa çözmek anlamında onlarla beraber hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz