Dulkadiroğlu Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olarak göreve gelmesinin ardından yaptığı birbirinden önemli yatırımlarla ilçesini adeta ayağa kaldıran Necati Okay, sosyal anlamda yaptığı tesislerle de atağını sürdürüyor. Mega projelerini bir bir hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini Namık Kemal Mahallesi’ne kazandırdı. 5 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olan Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’nin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta protokol konuşmalarına geçildi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIKTAN SONRA...”

Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’nin açılışın ilk olarak kürsüye Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay geldi. Dulkadiroğlu’nun alt yapı eksikliklerinin tamamladıktan sonra sosyal tesis atağı başlattıklarını ve toplamda 16 tesisi hizmete açtıklarını dile getiren Okay, “4 buçuk yıl önce göreve geldiğimizde bölgemizin alt yapıyla ilgili eksikliklerini neresinde ne var ne yok bunların tamamını geçmişteki merkez ilçe başkanlığımızdan ve teşkilat ve göreve gelir gelmez hemen kollarımızı sıvadık ve bu 4 yıl zaman içerisinde bölgemizdeki alt yapı sorunlarının tamamını giderdik. Artık üst yapı çeşitli sosyal donatılarla ilgili çalışmalarımızı yaptık ve bunları şuanda neticelerini arıyoruz. Yaklaşık 15 sosyal tesis yaptık ve şuan faaliyet aşamasındadır” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ”

Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’nin Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi olduğuna dikkat çeken Okay, “Pazar yeri olarak kullanılan Namık Kemal pazarı olarak bildiğimiz bölge burası ve altını yine Pazar yeri olarak kullanacağız ve üstüne çıktığımız 3 katta da 5000 metrekareyi gençlerimizin öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Buradaki en önemli amacımız yörenin gençlerini sosyal, kültürel, akademik anlamda geliştirmeyi amaçlayan ve burada gençlerimizin imkan bulamadığı her türlü kurs ve beceri gibi kursları ve organizasyonları bu mekanın içinde yapmak. Gençlik Merkezimizin giriş katında 900 metrekare genişliğinde sergimiz mevcut. İçerisinde resim atölyesi, matematik atölyesi, sosyal bilimler atölyesi, müzik atölyesi, halk oyunları ve spor atölyesi, drama ve tiyatro atölyesi ve tasarım atölyeleri mevcut. 250 kişilik tam donanımlı bir tiyatro salonu, konferans salonu, büyük bir kütüphanemiz ve 2 tane cep sinemamız mevcut. Kısacası tüm gençlerimizi 24 saat muhafaza edebileceğimiz bir altyapıyı oluşturduk. Hedefimiz burada 1 yıl içerisinde tam 20 bin gencimizi bu mekânlarda ağırlamak ve bu mekân bölgemizde ilk ve en büyük gençlik merkezidir” şeklinde konuştu.

GELECEĞE YATIRIM BU OLSA GEREK”

Gençlerin en büyük sermaye olduğunu ve gençliğe yapılan yatırıma önem verdiklerini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fatih Mehmet Erkoç ise, “Bizler için çok mutlu bir an Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız ve ekibini tebrik ediyoruz geleceğe yatırım bu olsa gerek. Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz, gençlerimiz bizim en büyük sermayemiz. Biz zengin petrol kaynaklarına, doğalgaz kaynaklarına ve altın madenlerine sahip bir ülke değiliz. Bizim en büyük sermayemiz sosyal tesislerimiz ve beşeri gücümüz. İnsanımızı en donanımlı şekilde yetiştirdiğimize, geleceğe daha güçlü şekilde yürüyeceğiz ve gelecekteki bugünkü kutlu davamız daha güçlü bir şekilde muasır medeniyet seviyelerini geçecek inşallah. Gençlik merkezleri, kütüphaneler bunlar çok önemli ve bunlar için Kahramanmaraş’ımızda hem ilçe belediyelerimiz hem bizler yoğun bir şekilde kütüphane, gençlik merkezi ve okuma salonları açıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN DOĞUSU VE BATISI AYRIMI KALMADI”

Hacettepe Üniversitesi’nin 2 yıl üst üste yaptığı çalışmalarda Kahramanmaraş’ın birinci seçildiğini anlatan Başkan Erkoç, “Kahramanmaraş’a başta teknoloji altyapısı olmak üzere birçok destekler verildi. Dulkadiroğlu bölgemiz hızla büyümekte gelişmekte ve şehrin doğusuna doğru yeni yapılan apartman ve sitelerle yeni yaptığımız bulvarlarla daha güzel hale geliyor. Artık şehrin doğusu batısı olmayacak çünkü yeni Kahramanmaraş’ımızın özellikle bu bölgelerine yaptığımız ve şuanda da bitirmek üzere olduğumuz bulvarla beraber havaalanı kavşağındaki yeni girişle beraber bu bölgede artık şehrin girişine göre batı bölgelerde olacak. Yeni açılan bulvarlar, kayak merkezleri, doğal yaşam merkezleri, doğal yaşam parklarıyla, sosyal tesislerle ve taziye evleriyle şehrimiz daha güzel hale geliyor. Dulkadiroğlu gençlik merkezimizi hayırlı hizmetlere vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

CANINDAN VAZGEÇEN GENÇLER YETİŞTİRMEK AMACI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise gençlik merkezlerinin amaçlarının inançları, değerleri ve ülkesi için gözünü kırpmadan canından vazgeçen gençler yetiştirmesi olduğunu belirterek, “Sabah saatlerinde Kale Mahallemizde İmam hatip açılışını yaptık. Şehidimiz Abdullah Tayyip Olçok’un adının verildiği ir okulu açtık. Abdullah Tayyip Olçok örnek bir gençti. Gençliği konuşuyoruz. Ülkesini sevmek, vatanını sevmek, bayrağını sevmek yeri geldiğinde gözünü kırpmadan bayrağı, ülkesi ve vatanı için özgürlüğü yani istiklali için can vermenin ne anlama geldiğini gösteren bir gençti. Yunus Emre’nin o meşhur şiirinde ‘Yiğit iken ölenlere’ diye ifade ettiği, hani genç yaşta toprağa düşmenin acısını kalbimize koyup, ama bir gencinde ülkesi için ölmesinin ne anlama geldiğini bize göstermiş bir gencin isminin verdiği bir okulun açılışını yaptık. Bugün de bir gençlik merkezinin açılışını yapıyoruz. Tesislerimizin amacı Abdullah Tayyip Olçok gibi gençler yetiştirmek. Günü geldiğinde inançları için, değerleri ve ülkesi için gözünü kırpmadan canından vazgeçen gençler yetiştirmek, bu gençlik merkezlerinin amaçları” dedi.

KAHRAMANLARI VE HAİNLERİ ASLA UNUTMAYIZ”

Türk milletinin kahramanları ve hainleri asla unutmadığını dile getiren Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bundan 16 yıl öncesini tekrar tekrar hatırlayalım. Biz unutkan bir millet değiliz. Biz kahramanlarımızı ve hainleri asla unutmayız. Vefakâr bir milletiz. bu millet arif bir millettir. 16 yıl öncesini bir hatırlayalım. Çektiğimiz sıkıntıları, eziyetleri şöyle bir hatırlayalım. Biz 16 yıl öncesinde şehirler ile ilgili düşüncemiz şu idi. Çöp olmasın, Çamur olmasın, Çukur olmasın yeter diyorduk. Yani belediyecilikten, milletin beklentisi, çöpten çamurdan çukurdan kurtulmaktı. Devlet yönetimi ile ilgili beklentisi ise yasaklar olmasın, yoksulluk olmasın, yolsuzluk olmasın. O yüzden AK Parti iktidara gelirken dedi ki; 3 Ç ve 3Y yani (Çöp, Çukur, Çamur) bunları temizleyeceğiz. Yasakları, Yoksulluğu ve yolsuzluğu ortadan kaldıracağız. 16 yılda bırakın çöpü, çukuru, çamuru belediyelerimiz dünya da örneği olmayan bir belediyecilik ortaya koydular. Kültür Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Bilgi Evleri yaptılar. Emeklilerimiz için okuma merkezi yaptılar. Yetmedi gençlerimize burs veriyorlardı biliyorsunuz CHP Anayasa mahkemesine başvuruş ile belediyelerimizin üniversiteli gençlere verdiği bursa CHP kaldırttı”

İKTİDAR OLMANIN YOLU MİLLETTEN GEÇER”

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçilere seslenen Ünal, iktidar olmanın yolunun milletten geçtiğini belirterek, “Yeri gelmişken şunu söyleyeyim. CHP’lilere bir formül söyleyeceğim. Hani iktidar olamıyorlar ya, nasıl iktidar olacağız diye soruyorlar ya? İktidar olmanın tek bir yolu var. Milletin gönlünde iktidar olursanız, bu millet sizi iktidara getirir. Artık milletin gönlünde iktidar olmadan şununla, bununla, darbeyle, muhtırayla, iktidara gelme dönemi kapanmıştır. O yüzden CHP’nin yapacağı bir şey var. bu milleti aşkla sevecek. Bu milletin değerlerine, bu milletin inancına, bu milletin kültürüne, tarihine, medeniyetine aşkla bağlanacak. Bak o zaman bu milleti sizi nasıl iktidar yapıyor. İktidara gelmek istiyorlarsa bu milleti sevecekler, bu milletin gönlüne girecekler. Başka yolu yok. Biz bu kadar hizmeti nasıl yapıyoruz? Niye yapıyoruz ? Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. Cumhurbaşkanımız bir gün Kazlıçeşme’de eline mitkrfonu aldı. Şöyle kürsüye yaslandı, o Kazlıçeşmede ki yüzbinlere baktı ve bir şey söyledi; ‘Dede ki biz size aşığız’ bu işler, aşkla yapılır. Aşk olmazsa bu işler olmaz. Ferhat’ın dağı delmesi gibi, aşık olursan bu millete işte bu hizmetleri yaparsın” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz