Ülkenin tüm yurtları işgal altındayken büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, düşmana ilk kurşunu Kahramanmaraş’tan sıkan ve milli mücadelenin timsali haline gelen Sütçü İmam’ın Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan türbesinin arkasında duran tarihi ağaç, hem mahalle halkı hem de türbeyi ziyarete gelen vatandaşlar için büyük bir tehlike arz ediyor. Koruma altında olan tarihi ve tescilli ağacın dallarının her geçen gün kopması buna bağlı olarak ta oradaki vatandaşların üzerine düşmesi tüm mahalleliyi tedirgin ediyor.

Konuyla ilgili Manşet Gazetesi’ne konuşan Fevzipaşa Mahallesi sakinlerden Mahmut Yarpuzlu, bu durumdan çok rahatsız olduklarını söyledi. Sütçü İmam Türbesi’nin Kahramanmaraş’ın aynası olduğuna dikkat çeken Yarpuzlu, yetkililerden ağaca bakım yapılmasını istedi. Ağacın dallarının orada namaz kılan cami cemaatinin üzerine düştüğünü anlatan Yarpuzlu, Dışarıdan türbeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere karşı da rezil olduklarını kaydetti.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKILMIYOR”
Yaptıkları başvuru ve girişimlere rağmen kendileriyle ilgilenilmediğini iddia eden Yarpuzlu, tarihe sahip çıkılmadığını söyledi. Yarpuzlu, “Sütçü İmamın türbesi memleketimizin bir aynasıdır. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler var. Günde en az 2-3 otobüs Sütçü İmamın türbesini görmeye gelenler oluyor. Türbenin arkasında bir çınar var. Bu çınar tescilli ve tarihi bir çınar. Ama bugüne kadar bu tarihi çınarı kimse budamadı, budayamadı. Kaç tane dal koptu ve cemaatin üzerine düştü. Şu anda türbe yenileniyor. Biz Türbe yenilenmeden önce gelsinler, baksınlar bu ağacı budasınlar istedik. Ama biz mahalle olarak tüm çabalarımıza rağmen hiç kimse ilgilenmedi. Bizi adeta sallıyorlar. Belediye vakıflara, vakıflarda belediyeye atıyor. Bu şekilde bir danışıklı dövüş var. Vatandaşımızın kafasına bir ağaç düştüğü zaman bunun sorumlusu kim olacak. Bu riski bir yana aynı zamanda biz dışarıdan gelen insanlara karşıda rezil oluyoruz. Bu ağaç yaşlı, tescilli ve yaşlı bir ağaç ise buna bakılır. Biz ağaç kökünden kesilsin demiyoruz. Ama bakılsın. Tarihimize sahip çıkılmıyor. Sütçü İmam’ımız bizim vitrinimizdir. Ama az öncede dediğim gibi gelenlerin çok büyük bir tepkisini çekiyor. Buna karşın bizlerde utanıyoruz. Bu ağacın bir an önce budanmasını ve bakımının yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz