Bir dizi ziyaret, temel atma ve açılış törenlerini katılmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kahramanmaraş’a geldi. Hava yoluyla kente gelen Bakan Eroğlu, ayağının tozuyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından kente kazandırılacak olan 4 yatırımın temelini atmak ve Doğa Koruma ve Milli Parklara ait 1 tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ne geldi. Bakan Eroğlu, düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Adatepe Barajı Sulaması 3. Kısım, 2 adet taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların temelini attı. Eroğlu, yine aynı merasimde DKMP tarafından gerçekleştirilen 1 adet altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu ayrıca, 6 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de ORKÖY sertifikası verirken, programda ceviz, fıstıkçamı ve sedir türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilecek tesislerle 112 bin 520 dekar zirai arazi suya kavuşacak, 6 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

SULAMA ALANLARINI ARTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kahramanmaraş’ın kuraklıktan etkilendiğini ve sulama alanlarını artırmak zorunda olduklarını söyledi. Acu, “Adatepe Barajı 3. Kısım sulaması, 112 bin dekar zirai alanı sulamaya açacak, bu inşaat tamamlandığından 61 milyon yıllık net gelir sağlanması hedefleniyor. Kahramanmaraş’taki sulama alanlarını arttırmak zorundayız, Adatepe 1-2 ile beraber 3. Kısmında temelini atıyoruz. Toplulaştırma da Devlet Su İşleri’ne geçti, bu 3 sulama alanını tarım reformu tarafından yapılıyor, biz hem sulamayı hem toplulaştırmayı 3 sulamada da yapacağız. Türkoğlu İlçesi Cennetpınarı Köyü taşkınlardan korunacak. Toplamda 175 milyon TL değerindeki tesis, 112 bin dekar tarım arazisi hizmete alınmış olacak bu projeyle. Son 15 yılda 26.8 milyon metreküp içme suyu sağladık, çalışmalarımız Ayvalı Barajı’nda Büyükşehir Belediyemizle devam ediyor. Kahramanmaraş’ta kurak sezonlarda etkilenen illerimizden bir tanesi ama milletvekillerimiz ve sizlerin destekleriyle Kahramanmaraş’la ilgileniyoruz” dedi.

BAKANIMIZ BİZE AĞABEY GİBİ ÇÖZÜM ÜRETTİ”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nda övgüyle bahseden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Belediye Başkanı olarak 1994 yılından bu yana Türkiye’miz için adeta gecesini gündüzüne katarak Türk belediyeciliğine de çok önemli katkılarda bulunan bizlere de bir ağabey, bir bakan olarak çok önemli tavsiyelerde bulunan, şehrimizin sorunlarının çözümünde dört yıldan bu yana gerçekten bir ağabey olarak bizi himayelerinde çözüm üreten bakanımızı şehrimizde ağırlamaktan şeref duymaktayız. Kahramanmaraş’ımızda başta içme suyu projelerimiz olmak üzere birçok alanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız ve bakanımızın nezdinde hep beraberce çok önemli katkılarda bulundular şeklinde konuştu.

VEYSEL EROĞLU AK PARTİ DAVASININ ARIZASIZ ÖRNEĞİ”

Konuşmasında 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemine değinen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de, tekrar aday adayı olduğunu ve partinin ya devam yada yeter kararı doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Veysel Eroğlu’nun AK Parti davasının arızasız örneklerinden birisi olduğuna dikkat çeken Güvenç, “Bir seçim dönemini daha hamdolsun tamamlamış bulunuyoruz. 24 Haziran’da Türkiye yeni bir seçim yapacak, sizlerin AK oylarıyla 16 Nisan’da karar verdiğiniz gibi Başkanlık Sistemi’ne geçeceğiz. İnşallah Türkiye bu seçimi de başarıyla yapacak ve 25 Haziran’dan itibaren yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Bizler de 1 Kasım’da sizler adına seçilen vekiller olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ellerimizden geldiği kadar şehrimize hizmet etmeye, parlamentonun iyi çalışmasına gayret ettik, çabaladık. Takdir kamuoyunundur. Yeni dönemde aday adayıyız, Cumhurbaşkanımız, partimizin yetkilileri bir karar verecek, tamam derlerse hizmete devam edeceğiz, yeter derlerse yine partimizin ve şehrimizin hizmetinde olacağız. Bütün arkadaşlarımızla beraber aynı inançtayız, çünkü bizler klasik siyasetçi değil, milletin hizmetkarlarıyız. Bu ülke bu günleri gördü, hepimiz bu ülkeye hizmet etme imkanı bulduk. Orman ve Su İşleri Bakanımız aramızda, Allah ondan razı olsun, seçim var mı yok mu belirsiz, evvelki gün Balıkesir’de, Adana’da, Hatay’da yarın da sanırım başka bir şehirde hizmetlere devam edecektir. Aslında ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz, Veysel Eroğlu’nun neler yaptığını Türkiye biliyor, Veysel Eroğlu’nun ne çabalar gösterdiğini herkes biliyor. AK Parti döneminde Türkiye’nin nasıl yeşile kavuştuğunu, suyu değerlendirdiğini, çevreyle dosdoğru olduğunu çok iyi biliyor. Veysel Eroğlu, 1994’ün Türkiye’sinde, CHP’nin susuz İstanbul’unda, çöp yığınlarıyla teslim aldığı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’unun 50 yıllık su sorununu Tayyip Erdoğan’la çözen adamdır. Dünyada su konusunda belki de 5 kişiden birisidir. Veysel Eroğlu, AK Parti misyonunun, vizyonunun, idealinin, özetle davamızın arızasız örneklerinden birisidir. Şaibeye bulaşmamıştır, rant peşinde koşmamıştır ve bugünlere gelmiştir” ifadelerini kullandı.

KALBİMİZ KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇARPIYOR”

Daha sonra kürsüye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu geldi. Geç kalması nedeniyle konuşmasına özür dileyerek başlayan Eroğlu, Kahramanmaraş’tan övgüyle bahsetti. Eroğlu, “Öncelikle sizlerden özür diliyorum, hava şartlarından dolayı gecikmeli geldik. Binali Yıldırım karayollarını Afyon kaymağı gibi yapmış ama hava yollarını düzenlememiş, hava şartları kötüydü. Kahramanmaraş’ı gönülden seviyorum, kalbimiz Kahramanmaraş için çarpıyor. Üzerimde bir selam var, buraya geleceğimi ifade edince Cumhurbaşkanımız da Kahramanmaraş’a ayrı bir önem veriyor, Kahramanmaraş deyince hakikaten gözleri parlıyor. Dedi ki, oradaki bütün kardeşlerime benden selam söyle diye rica etti, ben de Cumhurbaşkanımızın selamını iletiyorum. Buraya neden geldik, özellikle Adatepe Barajı çok önemliydi, bununla ilgili bir anım var. Temeli atılmıştı ama inşaatı durmuştu, sonra bu barajın hızla bitirilmesini sağladık. Önce 1. sonra 2. kısmı yaptık, 3. kısımla da o bölgedeki mümbit topraklar tamamen suyla buluşacak. Türkoğlu İlçesi’nde Cennetpınarı var, Allaha şükür temelini atacağız, burada bir de Orman Teşkilatı’nın çok güzel bir çalışması var” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAĞIZ”

Kahramanmaraş için Tabiat Turizmi Master Planı ve Eylem Planı hazırladıklarına dikkat çeken Eroğlu, “Kahramanmaraş çok önemli, burada hem Orman Bölge Müdürlüğü hem de DSİ Bölge Müdürlüğü var. Çünkü Kahramanmaraş her şeyde en güzeline layık. Eskiden ormanlara girilmezdi, ama şimdi ormanları vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz, Kırsal Kalkınma’nın lokomotifi olarak kullanıyoruz. 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracaksınız diye Cumhurbaşkanımız talimat verdi, dolayısıyla ormanlara en yakın mahallelere vatandaşlarımız için yerini hazırlıyoruz bu alanlara gelir getirici fidanlar dikiyoruz. Geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere veriyoruz, neden? Çünkü her şey millet için diyoruz, insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnşallah Kapıçam Tabiat Parkı çevre düzenlemesini ve Yavşan Tabiat parkının enerji nakil hatlarının açılışını yapıyoruz. Bu tabiat parkları çok önemli, İnşallah hızlı tren de geliyor, Kahramanmaraş en kolay ulaşılan yer olacak, o yüzden biz Kahramanmaraş’ı tabiat güzellikleri merkezi yapmak istiyoruz. Hatta biz, Kahramanmaraş İli Tabiat Turizmi Master Planı’nı hazırladık. Yetmiyormuş gibi bir de eylem planı hazırladık. Burayı zengin turistler için güzel bir mekan haline getireceğiz. Cumhurbaşkanımız geçen sene turizm şurasını toplamıştı, tabi turizm deyince ormanlar bizde, tabiat parkları bizde. Cumhurbaşkanımız şunu söyledi, 2023 yılına kadar 50 milyarlık bir turizm geliri ve 50 milyon turist bekliyoruz. Onun için bütün Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta tabiat turizmi potansiyeli var bunu artırmak için çalışma başlattık. Kahramanmaraş çok güzel bir diyar, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ’IN HİZMETKARIYIZ”

Kahramanmaraş'a en fazla yatırım yapan bakanlık olduklarını söyleyen Eroğlu, “Kahramanmaraş'a 25 milyar liralık yatırım yaptık en çok yatırım yapan kurumda biziz. 4 milyar TL yatırım yaptık. Buraya ne kadar yatırım yapsak azdır. Buranın 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılamak için de yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Kılavuzlı Sulamasını da çok kısa sürede bitireceğiz. Kahramanmaraş çok daha güzel olacak yemyeşil olacak çiçek gibi yapacağız. Biz de buranın hizmetkarı olarak hazırız” açıklamalarında bulundu.

ÜLKEMİZ ÜZERİNE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR”

Türkiye üzerine büyük oyunların oynandığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Kahramanmaraşlı bunu çok iyi biliyor. 200 yıldır bu oyun devam ediyor. Batı, bu milleti yok etmek için, bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak için plan üstüne plan yapıyor. Hatta o plan, 1699 Karlofça'dan devam ediyor. Şimdi yeni planları şuydu. Batının yeni planı, 'Nasıl olsa seçim 2019'da yapılacak. Biz 2018 ve 2019 yılında ekonomik açıdan öyle bir baskı uygulayalım ki ve Türkiye zor durumda kalsın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kaybetsin, millet kaybetsin, Türkiye kaybetsin.' Gezi olayları ile ülkemizin önü kesilmek istendi biliyorsunuz. Bu tür hadiseler devam ediyor. En son 15 Temmuz'da hain FETÖ'nün darbe teşebbüsü oldu. Milletimiz ayağa kalktı Kahramanmaraş darbe teşebbüsüne darbeyi vurdu. Başımızda Recep Tayyip Erdoğan var, güçlü bir hükümet ve kahraman bir millet var. Fırat Kalkanı Harekatı, arkasından Afrin Harekatı yapıverdi ve bunların oyunlarını bozdu. Batı'nın şimdi yeni plan şu idi, seçim 2019'da yapılacak biz de ekonomik olarak baskı uygulamalım ki Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye kaybetsin, diyorlardı. Cumhurbaşkanımız onu da fark etti ve neticede 24 Haziran'da seçim yapılması kararı alındı. Sebebi budur. İnşallah bu 24 Haziran, ülkemizin tarihinde bir milat olacaktır. Bu parti meselesi falan değil. 24 Haziran, milletin bekası, devletin ve milletin istiklali ve istikbali açısından çok önemlidir. IMF'ye borcumuz vardı, IMF'nin memurları gelir herkesler el pençe divan dururdu. IMF Türkiye'yi idare etmeye kalkardı. Ama Cumhurbaşkanımız Başkan iken 'Biz büyük bir devletiz ya bizim gibi bir anlaşma yapacağız, ya da size güzel güle dedi' daha sonra IMF'ye borcumuzu ödedik. Üstüne borç bile verdik” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz