Daha önce deprem bölgesinde bulunan Gayberli Mahallesi’ni konutlardan kurtararak, o bölgeyi mükemmel bir yer haline getiren ve Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi’ni yapan, akabinde ise Aliya İzzetbegoviç parkını yaparak Kahramanmaraşlılara şehir içinde nefes alabileceği alanlar oluşturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu alanlara bir yenisi daha ekliyor. Onikişubat İlçesi’nde bulunan Malik Ejder Mahallesi’ne Senem Ayşe Millet Bahçesi adında yeni bir akciğer kazandırmak adına kolları sıvayan Başkan Fatih Mehmet Erkoç vizyonundaki Büyükşehir Belediyesi, millet bahçesinin yapımına başladı.

“BİR ŞEHRİN MARKA DEĞERİNİ YEŞİL ALANLAR YÜKSELTİR”

Kazandırılacak olan yeni millet bahçesinin inşaat alanında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bir millet bahçesi yapımına başlandı. Şu an yoğun bir şekilde devam etmektedir. Tabi biz Kahramanmaraş’ımızı daha yaşanılabilir daha iyi nefes alınabilecek hale getirmek için yoğun bir gayret içindeyiz. Şehirlerin marka değerini yükselten en önemli özelliklerden bir tanesi yeşil alanlardır. Buralar adeta şehrin akciğerleri. Şehirdeki yaşam kalitesini yükselmek için en önce yeşil alanları çoğaltmak gerekmektedir. Göreve geldiğimizden bu yana insanlarımızın daha rahat nefes alması için yoğun bir şekilde büyük millet bahçeleri yapıyoruz. Dünyada örnek gösterilecek kışlık ve yazlık alanlar oluşturmaktayız. Mesela Dulkadiroğlu ilçemizde Türkiye’de 4-5 yerden bir tanesi olan kayak merkezimiz var. Yedikuyular kayak merkezine dünyada sayılı yerlerden biri diyebiliriz. İnşallah tesisleri de hızla artırmaktayız. Hem kış ayları hem de yaz ayları vatandaşlarımızın daha rahat nefes alan orasıdır. Yine aynı şekilde Menzelet Millet Bahçesi şehrin batı bölgesindedir. Yani vatandaşlarımız daha önce pikniğe giderlerdi çok uygun olmayan şartlarda pikniklerini yaparlardı. Orada da güzel bir hizmet yaptığımız inancındayım. Yine 15 Temmuz millet bahçesi Türkiye’de ilk millet bahçesidir. Aynı şekilde Aliya İzzet Begoviç millet bahçesi yaptık” dedi.

“130 DÖNÜM YEŞİL ALAN AĞIRLIKLI OLACAK, İÇİNDEN NEHİR VE KANAL GEÇECEK”

“Burası 130 dönüm yeşil alan ağırlıklı ve yanından nehir ve kanal geçen Senem Ayşe Millet Bahçesi olacak” diyen Başkan Erkoç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Buradan kılavuzlu sulama kanalı geçmektedir. Saniyede 100 metre küp civarında su geçen bir kanaldır bundan da yararlanacağız. Amacımız Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesi, Senem Ayşe Millet Bahçesi, 15 Temmuz Millet Bahçesini birleştirmek. Bunların 3’ü birleştiğinde yaklaşık bin dönüm dünyadaki şehir merkezlerindeki önemli millet bahçelerinden biri haline gelmiş olacak. Yani Kahramanmaraş’a gerçek manada yeni bir akciğeri eklemiş olacağız. Önemli derecede şehir merkezindeki yeşil alanları arttırdık arttırmaya devam ediyoruz. Hem biz hem ilçe belediyelerimiz yoğun bir şekilde beraberce çalışmaktayız. İnşallah Kahramanmaraş’ımızın o geçmişte Evliya Çelebi’nin tasvir ettiği gibi yemyeşil, şırıl şırıl derelerinden sular akan bir şehir anlatımı var. Biz bunu yeniden sağlayacağız. Bir yandan gecekonduları ve gayri sıhhi evleri kaldırıyoruz. Burada aynı şekilde yılan tehlikesi vardı. Vatandaşlarımızın hayatı tehlike altındaydı onları kaldırdık. İnşallah bu çalışmalarımızın şehrimizin genelinde devam edecek.”

“MİLLET BAHÇELERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bundan sonraki süreçte millet bahçeleri yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Erkoç, “Dulkadiroğlu ilçemizde Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden birini yaptık. Kayak merkezimiz yaklaşık 2 bin 500 dönüm alandır. Orada yazlık tesislerimizde yoğun bir şekilde artacaktır. Aynı şekilde bölgede Dulkadiroğlu Belediyemizin de büyük millet bahçeleri var. Şimdi inşallah yeni imar açtığımız bu kuyumcu kentin olduğu bölgede alanlar oluşturduk. Orada da inşallah yeni millet bahçeleri yapmaya devam edeceğiz. Tabi buralar Kahramanmaraş’ımızın tüm kesimlerine tüm mahallerini hitap eden millet bahçeleridir. Sadece bir bölgenin değil şehir geneline hitap eden ve temaları olan millet bahçeleridir. Burada da inşallah çok güçlü temalarla Kahramanmaraş’ımızın tüm ilçelerinden vatandaşlarımızın buraya gelmesini sağlayacağız. Ağaç dikimlerimiz hızlanacak, peyzaj düzenlemelerimiz hızla devam ediyor. Emeği geçen arkadaşlarımıza bu projeyi çizen ve planlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz hayırlı uğurlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Can TEKDÖŞ

Editör: Mahmut Beyaz