AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, DEKA Medya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Fresh’e konuk oldu. Ülke ve kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Ünal, birliğin ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Konuşmasında ana muhalefete yüklenen Ünal, “Şimdi düşünün bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı diyor ki, Avrupa destek verirse Erdoğan’ı deviririz diyor. Ya kimi deviriyorsun, yani şunu desen millet destek verirse iktidara geliriz desen bunu anlarım da, Avrupa destek verirse Erdoğan’ı deviririz diyorsun. Zaten bir kere olsun şu milletin ağzıyla konuşsanız, şu milletin derdiyle, hassasiyetiyle hemhal olsanız. Bunu hiçbir zaman yapmadılar” dedi. CHP ile HDP arasında bir geçişkenliğin olduğunu anlatan Ünal, Muharrem İnce ile Selahattin Demirtaş arasında bir kankalığın başladığını söyledi.

Ünal, radyo programının ardından Manşet Gazetesi ve Türkoğlu Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Ünal’ı Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ile DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu karşıladı. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette Arslan Deveboynu, kentin resmi olarak çıkan ilk gazetesi olan Amal-i Milliye Gazetesi ve POLİPET ürünü satranç takımı hediye etti. Ünal, son olarak Manşet Gazetesi ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BİR KERE OLSUN ŞU MİLLETİN AĞZIYLA KONUŞSANIZ…”
Ünal, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a niye bu kadar saldırıyorlar? Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, hani teşbihin imamesi koptuğu zaman tespih dağılır ya, yani Recep Tayyip Erdoğan’ı düşürürsek, biz bu milletin birlikteliğini, kenetlenmişliğini bozarız diye düşünüyorlar. Şimdi düşünün bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı diyor ki, Avrupa destek verirse Erdoğan’ı deviririz diyor. Ya kimi deviriyorsun, yani şunu desen millet destek verirse iktidara geliriz desen bunu anlarım da, Avrupa destek verirse Erdoğan’ı deviririz diyorsun. Zaten bir kere olsun şu milletin ağzıyla konuşsanız, şu milletin derdiyle, hassasiyetiyle hemhal olsanız. Bunu hiçbir zaman yapmadılar, bakıyorsun Türk ordusu Afrin’e giriyor, Afrin’e girmeyin diyor. Afrin’i ele geçiriyor Türk ordusu, diyorlar ki Afrin boşalmıştı zaten. Şimdi Kandil’e girecek Türk ordusu, anladılar Türk ordusunun Kandil’e gireceğini CHP Genel Başkanı ne diyor? Zaten Kandil boşaldı diyor, yani tek bir işleri var, bu milletin ordusunun, hükümetinin, devletinin yaptığı her işi itibarsızlaştırmak, sulandırmak. Şimdi FETÖ’cüleri 15 Temmuz gecesi suç üstü yakalamış devlet ve şu anda Türk yargısı bunları yargılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’cüler yargılanmıyor, hâkimler ve savcılar iktidardan talimat alıyor, Türkiye’de adalet yok diyor.”

“DEMİRTAŞ CİCİ ÇOCUK HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Selahattin Demirtaş’ın cici çocuk haline getirilmeye çalıştığını dile getiren Ünal, “Önce canlı yayın yapıyorlardı mitingleri veriyorlardı, sonra Periscope’dan vermeye başladılar, şimdi onu da bıraktılar, çünkü mitingleri artık pek fazla katılım görmüyor. Bunun temel sebebi de şu, Muharrem İnce’nin sahaya girmesiyle birlikte Muharrem İnce oyları toparlamaya başladığında CHP ile İyi Parti arasında bir geçişkenlik olduğunu görüyoruz. Bir siyasi analiz yaptığımızda öncelikli olarak CHP ile İyi Parti yine CHP ile HDP arasında bir geçişkenlik var. İYİ Parti ile HDP arasında bir geçişkenlik yok. Mesela baktığımızda Muharrem İnce’nin özellikle Selahattin Demirtaş’a dönük olumlu bir takım mesajları var, Muharrem İnce’nin eşi Selahattin Demirtaş’ın eşini ziyaret ediyor. Bu arada Selahattin Demirtaş’ın yeniden cici çocuk haline getirilmesi ve yeniden bir imaj inşası çalışması yapılıyor. Selahattin Demirtaş demokratik siyasetten bahsetmeye başladı. Biz demokratik siyaset derken o silah diyordu, PKK diyordu, Apo’nun heykelini dikeceğiz diyordu, sokakların kan gölü olmasını istiyordu. Biz ona terör örgütüyle arana mesaj koy silahı bırak diyorduk, o terör örgütüne övgüler diziyordu. Muharrem İnce ile Selahattin Demirtaş arasında kankalık başladı” diye konuştu.

 “29 İLDE YAPILAN HATAYA DÜŞMEK İSTEMİYORUZ”
Kentin en önemli isteklerinden biri olan stadyumla ilgili açıklama yapan Ünal, 29 ile yapılan stadyumların şu anda hepsinin boş olduğunu kaydetti. Kendilerinin bu hataya düşmek istemediğini dile getiren Ünal, yaşayan bir stadyum yapmak istediklerini ve bunu da yapacaklarını belirtti. Ünal, “Biz hem Hanefi Mahçiçek Stadyumu hem Onikişubat hem de Batıpark’ın arazilerinin kentsel dönüşümü üzerinden TOKİ ile Türkiye’nin en iyi stadyumunu yaparız. Bizim şu anda stadyum yapma sorunumuz yok. Fakat diğer 29 ilde yapılan hataya düşmek istemiyoruz. Neden? Biz 29 ile evet bir stadyum yaptık. Ama 29 ile yapılan stadyumların hepsi şu an boş ve onlara devlet her yıl 20 milyon TL ödenek gönderiyor. Yazık değil mi? Biz öyle bir stadyum yapalım ki içinde oteli olsun. Altı AVM olsun. Çevresinde işyerleri olsun. Biz çok amaçlı bir stadyum yapalım ve bu stadyum hem kendini çevirsin hem kulübe kazanç sağlasın. Dolayısıyla biz herhangi bir stat yapıp geçmeyelim. Biz yaşayan bir stadyum yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz