"7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo" ve "5. Dünya Helal Zirvesi", İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) iş birliğinde ve Discover Events organizasyonunda 50 ülkenin ürün ve stant katılımıyla gerçekleştirildi.  5. Dünya Helal Zirvesi ve 7. İİT Helal Fuarı'nın bu yıl 40 bine yakın ziyaretçisi oldu. 75'ten fazla ülkeden delegasyon katılımı gerçekleşti. 50 ülke, ürünleriyle ve stantlarıyla Helal Expo Fuarı'nda ve profesyonel zirve katılımcılarıyla Helal Zirvesi'ndeki yerini aldı. Bu yıl 10 ülkeden 270 aşçının katılımıyla Uluslararası Aşçılar Kupası'nın da gerçekleştiği etkinlikte, farklı kategorilerde ödüller dağıtıldı. 7 bölgeden 40 ilin mutfağının da tanıtıldığı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası kapsamında, helal gıda standartlarından oluşan lezzetli yemekler yapıldı ve yöresel yemekler tanıtıldı. Düzenlenen Helal Expo Fuarına Kahramanmaraş Aşçılar ve Pastacılar Derneği’de (KAHAPAD) katılım gösterdi. 

ŞEHRİMİZİN GASTRONOMİSİNİN TANITIMINA KATKIDA BULUNDUK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ayşe Nazlı, Burada Kahramanmaraş mutfağını en iyi şekilde tanıttıklarını belirtti. Nazlı, “ Kahramanmaraş'ın en özel yöresel lezzetleriyle katıldığımız fuarda şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu katılımda en büyük destekçilerimiz Kahramanmaraşlı işletmecilerimizin sponsorluğunda gerçekleştirdik.

Kahramanmaraş'ın tarhanası biberi, tatlısı dondurması, çöreği baharatı, şire ürünlerinden zeytinyağına ve Maraş paçasına kadar her lezzetini tanıtıp şehrimizin gastronomisinin tanıtımına katkıda bulunduk. Böyle ciddi ve büyük bir organizasyon da yer almanın haklı gururunu yaşadık. Konfederasyonumuz (TAŞPAKON) ve derneğimiz (KAHAPAD) yönetimi olarak şehrimizin tanıtımda yer almak için her alanda yerimizi alacağız. Zirvenin en anlamlı organizasyonu Tüm aşçılar ve pastacılar konfederasyonu (Taşpakon) tarafında düzenlenen yarışma programı ilgi odağı oldu. Helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve Tekstil gibi birçok sektörün katıldığı Fuara ilgi çok yüksekti” dedi.  Düzenlenen Fuara, Kahramanmaraş Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ayşe Nazlı’nın yanısıra Başkan vekili Ökkeş Çimen‘de katıldı.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz