Gerek kent merkezinde gerekse ilçelerde yol yapım çalışmalarına hız veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, grup yollarında filler serimi, sıkıştırma, yol genişletme, iyileştirme ve asfalt çalışmaları ile Kahramanmaraş’ı kışa hazırlıyor. İnsan odaklı çalışmaları kendine ilke edinen Başkan Erkoç, her projesine ayrı bir özen göstererek, en iyi hizmetler sergiliyor.


BÜYÜKŞEHİR ILICA-ALİŞAR GRUP YOLUNDA…

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü içmeleri ile Ilıca’yı birbirine bağlayacak olan Ilıca-Alişar Grup Yolu’nda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Daha önce 5-6 metre eninde olan yolda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla genişletme çalışmalarına başlayarak yolun genişliğini 10 metreye çıkaran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şu anda yolda filler malzeme çekimi ve serimi çalışmalarına devam ediyor.

Ilıca ile Alişar’ı birbirine bağlayacak olan 28.3 kilometre uzunluğundaki yolun 19.7. km’sinde malzeme serimi ve sıkıştırma çalışmaları sürdürülüyor.

Malzeme çekim ve sıkıştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolda asfalt serim çalışmaları da başlayacak.

Bu yolun asfaltlanarak hizmete girmesi ile hem Ilıca –Ekinözü içmeleri arasında mesafe kısalmış olacak hem de turizm açısından önemli bir gelişme sağlanmış olacak.

Çardak’ta 3 bin 500 metre asfalt

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Göksun İlçesi’nde asfalt çalışmalarını devam ettiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri Göksun İlçesi Çardak Mahallesi’nde Şehit Hüseyin Caddesi’nde asfalt çalışmalarını tamamladı. Çardak Mahallesi’nde devam eden bitümlü sıcak karışım asfalt çalışmaları beş caddenin asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Çardak Mahallesi’nde Şeyh Şamil Caddesi, Şehit Hüseyin Caddesi, Şahanbey Caddesi, Org. Doğan Güreş Caddesi, Cahar Dudayev Caddesi olmak üzere beş caddede toplam 3 bin 500 metre asfalt serim çalışmaları tamamlandı.

BÜYÜKŞEHİR ELBİSTAN GRUP YOLLARINDA ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçesi’nde bulunan grup yollarında başlattığı çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince Elbistan İlçesi’nde hem Karahasanuşağı Grup Yolunda hem de Türkeren Grup Yolunda yol genişletme ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Elbistan İlçesi’nde 28 kilometre uzunluğunda 10 metre eninde Karahasanuşağı Grup Yolu’nda düzenleme ve iyileştirme çalışmaları yürütülüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından asfalt çalışmaları yapılacak.

Aynı şekilde 4 kilometre uzunluğunda 7 metre eninde olan Türkeren Grup Yolu’nda da eksik olan bölgelerde çukur ve esik olan yerlerde dolgu çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından yolda asfalt çalışmaları da tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

Büyükşehir grup yollarında çalışıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi grup yollarında başlattığı çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince grup yollarında bir taraftan yol genişletme, bir tarafta filler serimi bir taraftan da asfalt çalışmaları devam ediyor. Yol Yapım ekiplerince Göksun’a bağlı Hacıkodal Mahallesi grup yolunda yol genişletme çalışmalarının ardından filler malzeme çekimi ve serim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yoğunoluk yol ayrımında başlamak üzere Hacıkodal Mahallesi’ne kadar olan 15 kilometre uzunluğunda ve 7 metre enindeki yolda şu anda filler çekimi ve serimi çalışmaları devam ediyor. Hacıkodal Yolunda bir taraftan filler çekimi yapılırken bir taraftan da çekilen fillerin serimi ve sıkıştırma çalışmaları yapılıyor.

Filler serim ve sıkıştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolda asfalt serim çalışmalarına başlanılacak.

KÖSELİ YOLU ASFALTLANIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi grup yollarında filler serimi, sıkıştırma, yol genişletme ve iyileştirme çalışmalarının yanı sıra asfalt çalışmalarına da devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü asfalt ekipleri Onikişubat İlçesi Köseli Mahallesindeki grup yolunda asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Köseli-Organize Sanayi arasında kalan 3 kilometrelik kısımda sıcak asfalt çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi 7 metre enindeki yolda asfalt için gerekli önlemleri önceden alarak çalışmalara başladı.

Onikişubat İlçesi sınırları içerisinde bulunan bölgede Kayseri Yolu ve Andırın Yolundan şehrimize alternatif yol imkanı sağladığı gibi aynı zamanda Kürtül, Orhangazi, İsmailli,  Akçakoyunlu ve Köseli Mahallelerinin organize sanayiye ve şehir merkezine bağlantısı olan bu yolun asfaltlanmasına sevinen mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Kaldırımlara ‘Büyükşehir’ imzası

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında yaptığı yeni yollar, bulvarların yanı sıra mevcut yollarda da iyileştirme çalışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da çalışmalara devam ediyor.

Kendi tesislerinde ürettiği bazalt taş ve parkelere ‘Büyükşehir Belediyesi’ ibaresini koyan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kaldırım döşeme çalışmalarını da sürdürüyor.

Menderes Mahallesi’nde Trabzon Caddesi üzerinde, Mevlana Mahallesi’nde ise Uncular Caddesi üzerinde bazalt taş ve parke döşeme çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde kaldırım çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Fen İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar ilçelerdeki mahallelerde de devam ediyor.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz