Patlama öğle saatlerinde Onikişubat İlçesi Ağcalı Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kübra Yılmaz isimli kişi kızıyla birlikte kahvaltı yapmak için doğalgaz ocağını yaktığı sırada patlama meydana geldi. Yaşanan olay sonrası itfaiye ve polis ekiplerine haber verilirken, gaz sızıntısı nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı. Doğalgaz kaçağının bomba gibi patlamışı neticesi evin kapıları ve camları yerle bir oldu.

KAHRAMANMARAŞ’TA PATLAMA

Kahramanmaraş’ta bir evin mutfak kısmında doğalgaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada, evin kapıları ve camları yerle bir oldu.

Patlama öğle saatlerinde Onikişubat İlçesi Ağcalı Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın son katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kübra Yılmaz isimli kişi kızıyla birlikte kahvaltı yapmak için doğal gaz ocağını yaktığı sırada patlama yaşandı. Patlamanın şiddetiyle mutfağın kapısı yere serilirken, balkon kapısı ile cam balkon da yıkıldı. Yaşanan olay sonrası ihbar üzerine ARMADAŞ ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Ekipler patlamanın yaşandığı alanda inceleme yaparken evin alt tarafından geçen Ali Kısakürek Caddesi'ndeki doğalgaz boru hattında da kaçak tespit edildi. Polis, caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatırken, ARMADAŞ ekipleri de kaçağı gidermek için çalışma başlattı. Bir süre kapalı kalan yol ilerleyen saatlerde yeniden trafiğe açıldı.

ÇAYIN ALTINI YAKMAK İÇİN OCAĞI AÇTIM

Patlamayla neye uğradığını şaşırdığını ifade eden Kübra Yılmaz, "Çayın altını yakmak için ocağı açtım, sonrasında bir anda patladı ve ben yerden sıçradım. Ne olduğunu anlamadım, bir anda oldu. Herhangi bir gaz kokusu da yoktu içeride, ben koku falan da almadım. Patlama büyüktü. Beni yere sıçrattı, bomba gibi patladı. Kaşım, saçım, kirpiklerim ile yüzüm yandı" dedi.

EVE GELİNCE BAKTIM Kİ BALKONUN DUVARI UÇMUŞ

Ev sahibi Hüseyin Yılmaz da patlama sırasında evde olmadığını kaydederek, “Sanayiden geliyordum. Okulun oraya gelince bir koku aldım. 'Doğalgaz kaçağı mı acaba? Dedim kendi kendime. Eve gelince baktım ki balkonun duvarı uçmuş. Görünce şoka uğradım. Kombiye baktım herhangi bir şey yok. Çocuklar şoke girmiş, neye uğradığını şaşırmışlar."

PATLAMA SIRASINDA UYUYORDUM

Patlama sırasında uyuduğunu belirten Yusuf Yılmaz ise, "Bir anda patladı, çok felaket bir şekilde patladı. Daha sonra gaz kokusu geldi. Odadan çıkınca ortalığı bu şekilde gördüm. Şoktayım hâlâ da" dedi.

Cemile Yılmaz da olay sırasında oturma odasında oturduğunu belirterek, "Kız mutfağa gitti çayın altını yakmaya. Birden patlama oldu, korktuk. Kapıyı çıkıp baktık ki mutfağın kapısı salona gelmiş. 'Kızım ne oldu?' diye sorduğumda 'Anne bilmiyorum' dedi. Baktık ki her yer haşat olmuş.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz