Kahramanmaraş'ta önümüzdeki hafta lodos etkili olacak. Özellikle sobalı evde oturan vatandaşları dikkatli olması gerekiyor. Zira lodos soba zehirlenmelerine sebebiyet verebiliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteroloji Genel Müdürlüğü Günlük hava tahmin raporu şöyle:

Bölgemiz geneli cuma öğle saatlerine kadar,çok bulutlu,aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor,Yağışların gece saatlerinde, Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm),Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana'nın kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgemizde etkili olacak lodos nedeniyle bölge genelinde sıcaklıkların 1-2 derece artması beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor

Haber: Şenol Güneş
Editör: Mahmut Beyaz