Kahramanmaraşlı Arif Gedemenli isimli vatandaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açtı.
 
Gedemenli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a   "diktatör bozuntusu" benzetmesine ilişkin sözleri nedeni ile dava açtığını kaydetti. Dava dilekçesini Kahramanmaraş Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne teslim ettiğini ifade eden Gedemenli, “Toplum olarak seçtiklerimize sahip çıkmalı ve siyasetin seviyesini korumalıyız” dedi.
Gedemenli, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyaset hayatında bir varlık gösteremeyince kendine rakip gördüklerini küfür ve hakaretle aşağı çekeceğini sanıyor. Bu yüzden de gittikçe dozunu artırarak küfür ve hakaretle siyasetini sürdürüyor. Daha öncede belediye başkanlarına, Bakanlara, Başbakana yaptığı hakaretlerden mahkum olmuş ve tazminat ödemişti. Bu tazminatlar ve mahkumiyetler üslubunu değiştirmeye yetmedi. Hatta onu tahrik etti. Bu sebepten dolayı toplumun yani seçmenlerin seçtiklerine sahip üslup seviyesinin düşmesine engel olabileceğini düşünüyorum. 
Ben bir vatandaş ve seçmen olarak vazifemi yaptığımı düşünüyorum. Bence bu davaların sayısı hızla artmalı ve yaygınlaşmalı. Toplum olarak seçtiklerimize sahip çıkmalı ve siyasetin seviyesini korumalıyız” dedi.
 
Arif Gedemenli tarafından Kahramanmaraş Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava diletçesinde şu ifadeler yer aldı:
Davalı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olup,  bu partinin 16.01.2016 tarihinde Ankara'da yapılan olagan Kongresi'nde yaptığı konuşmada demokratik usullerle seçim sonrası göreve gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında "diktatör bozuntusu" gibi herhangi bir şahıs hakkında dahi ağza alınmayacak bir sözü tüm ulusal ve uluslararası basın önünde söylemek suretiyle hakaret etmiştir.
Ben, Sayın Cumhurbaşkanının da aday olduğu seçimde vatandaşlık görevi olarak sandık başına giderek oy kullandım. O seçimde de oyumu Sayın Cumhurbaşkanı'na verdim. Bu seçim T.C. Anayasa ve yasalarına uygun olarak yapıldı ve YSK tarafından ilan edilen kesin sonuçlar sonrası Sayın Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı ilan edildi ve görevine başladı. Sayın Cumhurbaşkanı T.C. yasalarına göre ve benimde aralarında bulunduğum milyonlarca seçmenin oyu ile seçilmiş olup, demokratik bir seçim sonrası göreve gelmiştir. Demokratik bir seçimle göreve gelmiş bir kişiye "diktatör bozuntusu" benzetmesi, Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret olduğu gibi bu seçimde katılarak oy vermek suretiyle demokratik kullanmış benim gibi seçmenlere de hakarettir. Bu sebeple davalı aleyhine manevi tazminata hükmedilmesi gerekir.  Ayrıca, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Sayın Cumhurbaşkanı'da Anayasa geregi Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedir. Vatandaşı olduğum devletimin temsilcisi hakkında böylesi ağır bir hakarette bulunması beni rencide etmiş ve manen derin bir üzüntüye garketmiştir. Bu sebepten de davalı hakkında manevi tazminata hükmedilmesi gerektiğinden iş bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz