Kahramanmaraş’ta 4 bin kişinin çalıştığı ayakkabıcılık sektöründe günde 25 bin çift kadın ayakkabısı üretiliyor. Kadın ayakkabısı üretiminde Türkiye’de ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş’tan dünyanın dört bir yanına ayakkabı ihracatı yapılıyor.
Tekstil, madeni mutfak eşyası ile gıda sektörünün ön plana çıktığı Kahramanmaraş, kadın ayakkabı üretiminde de iddialı. İl genelinde yaklaşık bin civarındaki atölyede 4 bin kişi günde ortalama 25 bin, yılda ise 150 milyon çift kadın ayakkabısı üretimi yapıyor.
Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, yaptığı açıklamada, kadın ayakkabı üretiminde kentin önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.
Atölye tarzı yerlerin yerine yeni sanayi sitesinin kurulacağı ve bu sayede büyük firmalara ihracatın daha kolay yapılacağını söyleyen Köfte şunları kaydetti:
“Eskiden elle yapılan ayakkabılar artık makine sistemiyle üretiliyor. Şuanda Kahramanmaraş’ta üretilen ayakkabıların birçok ünlü markaya fason üretim yapıyor. Kahramanmaraş’ta büyük sanayi tesisi olmadığı için birçok büyük firmaya ihracat yapılmaktadır. Kahramanmaraş, kadın ayakkabısı üretimin Türkiye’de 2’inci sırada bulunuyor. Ortalama günlük 25 bin çift ayakkabı üretilirken, yılda 150 milyon çift ayakkabı üretilmektedir. Bunun bir kısmı markalar aracılığı ile dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Ama artık bu ayakkabıları Kahramanmaraş olarak direk ihracat yapmaya başlayacağız”

İHA
 

Editör: Mahmut Beyaz