Turnuvaya katılan tek engelli sporcu olan Ahmet Eren Korkmaz, 55 kilogramda 2'nci oldu.Engellilerin her türlü sporda başarılı olabileceğini ifade eden Korkmaz, "Tüm engelli sporcuların evlerinden çıkıp spor sahalarına inmelerini istiyorum. 3 yıldır bilek güreşi sporuyla ilgileniyorum ve çalışarak geldim. En büyük hedefim milli takıma girmek." dedi.

Korkmaz'ın babası Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Efkan Korkmaz, engelli sporcuların bu tür organizasyona katılmasının engelliler arasında büyük motivasyon olduğunu belirtti.

Engelli sporcuların evlerinden çıkarak spor sahalarında sosyalleşmelerini istediğini belirten Korkmaz, şunları söyledi:

"Burada devletimiz spor alanında büyük imkanlar sunuyor. Oğlum Ahmet Eren burada bir örnek olsun. Ahmet Eren normal akranlarıyla bilek güreşi yaparak 2'nci oldu. Diğer engelli sporcularımızı sahalara davet ediyoruz. Engelli çocuklarımızın sosyalleşmesi ve bu tür organizasyonlarda kabul görmeleri çok önemlidir. Biz bu müsabakaya ilk müracaat ettiğimizde Ahmet Eren'den başka engelli sporcunun olmadığı söylendi. Ama biz turnuvaya katıldık. Normal arkadaşlarıyla yarıştırdık. Engelli çocuklar da 'biz bir şeyler yapabiliriz, bu toplumun bir parçasıyız' diyorlar."    

Genç Erkekler Bilek Güreşi Turnuvası'nda, 50 kilogramda İbrahim Yapar, 55 kilogramda Adem Yüce, 60 kilogramda İsa Parlak, 65 kilogramda Arif Yıldız, 70 kilogramda Faruk Yiğit, 75 kilogramda Emin Kıraç, 80 kilogramda Batım Yılmaz ve 80 artı kilogramda Mehmet Hamza Bayır birinci oldu.

Turnuvanın sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 

AA

Editör: Mahmut Beyaz