Emniyet teşkilatının tam tertibat çalıştığını söyleyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, “Kahramanmaraş’ın huzur kenti olduğunu, bir sükûnet havasının hâkim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Özel bir restoranda sabah kahvaltısında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, en sakin ve en güvenilir şehirlerden bir tanesinin Kahramanmaraş olduğuna işaret ederek, emniyet müdürlüğünün kentteki faaliyetlerinden bahsetti. Emniyet müdürlüklerinin o ilin emniyetini, güvenliğini ve huzurunu sağlamakla görevli olduğunu ifade eden Yılmaz, Kahramanmaraş’ta uyuşturucu kullananların çok olduğu söylentilerine açıklık getirerek şöyle konuştu. “Uyuşturucu kullanan yok diyemem. Bizim hedefimiz kullananları tespit edip gereğini yapmak. Kahramanmaraş’ta uyuşturucunun ve kullananların çok olduğu ile ilgili yanlış bir algı oluşmuş. Bizim takip ettiğimiz vakalardan Kahramanmaraş’ta uyuşturucu kullanma oranı yüksek bir oran değil. Diğer şehirlerle arasında ki oran aynı hatta Anadolu şehirlerinden de kullanan sayısı daha az. Kahramanmaraş’ta bu oranın çok olarak algılanmasının sebebi Kahramanmaraş’ın dışarıdan göç almamasından kaynaklanıyor. Buna istinaden de bir tane olay olsa bu olayı anında tüm Kahramanmaraş duyabiliyor. Bunun sonucunda da çok fazla kullanılıyormuş olgusu oluyor. Oysa Osmaniye’de kullanımı daha yaygın ama bu durumu hiç kimse duymuyor.”

95 UYUŞTURUCU TORBACISI TUTUKLANDI
6 ay önce Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve geldiği günden beri Kahramanmaraş’ta huzuru sükuneti sağlamak için tüm ekibiyle seferber olan Yılmaz, göreve geldiği günden beri 95 uyuşturucu torbacısının tutuklandığını ifade ederek şöyle konuştu: “Eskiye göre şuan ki durum çok iyi. Artık okullarda uyuşturucu konusuyla ilgili şikâyet almıyoruz. İlimizde belli bir kullanıcı potansiyeli var. Bunların sayıları çok düşük. Benim buraya geldiğim 9 aylık süre içerisinde 95 uyuşturucu torbacısını tutuklattık. İsimleri bilinen yaklaşık 110 kişi tespit ettik. İlimizde şu an için bu konuyla ilgili rahatlama getirdik. Kahramanmaraş’ın en işlek caddesinde haftada bir ya da iki komaya girdiği zaman bu şehirde ciddi bir sorun olur ama şu anda öyle bir durum yok.

Okullara bakıldığı zaman ise kullanan kişiler okula devam etmeyen kişilerdir. Okullarda kullananlar var mı? Diye baktığımız zaman ise öyle bir durumla karşılaşmıyoruz. Sürekli takip içerisindeyiz.”

Tek dal sigara olaylarına rastladıklarını belirten Yılmaz, “Okul çevresinde ki işyerlerinde çocuklara tek dal sigara satışı yapılıyordu. Onun üzerine de gittik. Orada ki tüm esnafı uyardık 8-10 tanesinde bir işlem yaptık. Şu anda da bu konuyla ilgili şikâyette almıyoruz” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ’LA BİR BAĞLANTI VAR MI DİYE ARAŞTIRDIK”
Ankara’daki patlamaya da değinen Yılmaz, patlamada yakalanan şahısların ya da hedef alınan şahısların Kahramanmaraş ile bir bağlantısı var mı diye sürekli bir çalışma içerisindeyiz. Araştırmalarımız sonucunda belirlediğimiz bilgiler ise bağlantının olmadığı yönünde.

İlimiz Gaziantep’e 45 dakika o yüzden biz önleyici tedbirler konusunda çok yoğunlaşıyoruz. Oradan girişlerini kontrol altında tutuyoruz. Oradan gelip burada bir eylem yapmaları muhtemeldir. Bazen vatandaşımızı rahatsız eden uygulama noktalarımızı şehir içerisinde yapılan uygulamaları bunları görülür, görünmez olmayan olarak sivil bir şekilde uzman personelimizle şehrin kalabalık yerlerinde uygulamalar yapıyoruz. Hedef olarak ta, hedef olabilecek şahıslar üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda ilimizi tehdit edebilecek şekilde faaliyet gösteren bir örgüt yok” dedi.

DIŞARIDAN GELECEK OLAN TEHLİKELERE HER ZAMAN HAZIRIZ
Göreve geldiği günden beri şehrin huzurunu sağlamak adına önemli işlere imza atan Yılmaz, 6 aylık zaman diliminde 1 milyon 700 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğini belirterek bazı önemli noktalara değindi: “Güvenli okul projesi kapsamında okullarda ekiplerimiz var. Okulları çok önemsiyoruz. Nitelikli hırsız, dolandırıcılık, gasp, yağma gibi suçlarla ayda bir rast geliyoruz. Baktığımız zamanda telefon hırsızlığı oluyor. Bunları da diğer iller önem bile vermiyor. Hırsızlıkların çoğu da aile hırsızlığı oluyor. İlimizde yaygın olarak pompalı tüfek kullanma alışkanlığı var. Birine kızıp gidip pompalı ile ayağına arabasına sıkabiliyor. Şehrin girişlerinde 2 tim halinde 24 saat uygulama yaptırıyoruz. Vatandaşları çok fazla rahatsız etmeden mahallelerde denetleme yapıyoruz. Denetlemeleri Kahramanmaraş’a dışarıdan gelecek olan tehlikeleri önlemek amaçlı yapıyoruz. Trafikte de maksadımız vatandaşların kurallara uymasını sağlamak ceza yazmak değil. İlçelerimiz de dâhil olmak üzere birçok cinayet vakasını çözdük. Ana merkezde park sorunu var. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli değiller ama biz her konuda onlara ceza kesemeyiz.”

Öte yandan Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasının Sümer Lojmanları’nın olduğu alanda olacağını yapımına ise önümüzdeki ilkbaharda başlamayı planladıklarını belirtti.  Haber: Mücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz