Türkiye Rafting Federasyonu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye Rafting Şampiyonasına start verildi.

RAFTİNG ŞAMPİYONASINA START VERİLDİ

Türkiye Rafting Federasyonu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde bu yıl ilk defa Kahramanmaraş’ta Türkiye Rafting Şampiyonası heyecanı yaşanıyor. 19-21 Ekim tarihleri arasında Ceyhan Nehri’nde yapılacak olan ve 40 farklı ilden yaklaşık 500 civarında sporcunun katılacağı şampiyonanın ilk ayağı Kılavuzlu Tarihi Taş Köprü’den başladı. Birbirinden özel ve başarılı rafting sporcularının boy gösterdiği yarışmalar nefes keserken, kıyasıya mücadeleler müsabakaları izlemeye gelen vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan şampiyona da Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, birer açıklama yaptı.

MÜKEMMEL BİR NEHİR, MÜKEMMEL BİR ORGANİZASYON”
Yardımcı sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bunu Kahramanmaraş gerçekten hak ediyor. Önemli bir bölgedeyiz. Mükemmel bir nehir, mükemmel bir organizasyon. Başkanımızı ben tebrik ediyorum, böyle büyük bir organizasyonda ev sahipliği yaptığı için. Başkanımızın bu yaktığı meşalenin önümüzdeki yıllarda ne kadar müthiş bir sonuç alacağını göreceğiz. Bir gün burada İngilizlerin, İtalyanların, Almanların kamp yaptığını göreceksiniz.”

BİR DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Rafting sporunun çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Fatih Mehmet Erkoç ise ilerleyen dönemlerde kentte bir dünya şampiyonası düzenlemek istediklerini belirtti. Başkan Erkoç, “Bu kadar debi de suyumuz olmasına rağmen şimdiye kadar bu alanla ilgili bir çalışma yapılmamış. Biz de hamt olsun kolları sıvadık ve önce bir kulüp kurduk. Geçen yıl burada amatörce birkaç müsabaka yaptık. Bu yılda sağ olsun Federasyon Başkanımız Fikret Bey ile temasa geçerek burada bir Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Tabii Rafting sporu çok önemli. Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından da algısı açısından da çok önemli.

Türkiye’mizin dört bir yanından bugün burada sporcular var. Yaklaşık 500 civarında sporcu ve teknik adam var. İnşallah bu müsabakalar Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına çok büyük katkıda bulunacak. Turizme çok büyük katkı sağlayacak. Bu parkur çok avantajlı çünkü şehre çok yakın ve debi olarak ta çok iyi. İnşallah güzergâhta düzenlemeler yapacağız ve bir dünya şampiyonası yapmayı düşünüyoruz.

Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu hafta adrenalin turnuvası aslında. Sadece rafting değil, havadan paraşütle bir uçuş gerçekleştireceğiz. İnşallah bunları hep beraber yaparak Kahramanmaraş’ın ne kadar farklı bir il olduğunu göstermek istiyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyoruz. Herkesi bu yarışmalara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ/Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz