Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Onbaşı Serkan Bursalı memleketi Kahramanmaraş'ta gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Kayseri 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli iken Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada haince şehit edilen Piyade Uzman Onbaşı Serkan Bursalı’nın naaşı önceki gün Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen resmi töreninin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş’a getirildi. Daha sonra baba evinden helallik alınmak üzere Şehit Bursalı’nın naaşı Dulkadiroğlu ilçesi Erkenez Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.   Ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, cenaze töreni için Kahramanmaraş Merkez Ulu Cami’ne getirildi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Serkan Bursalı daha sonra Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanarak toprağa verildi.

 

ŞEHİDİN 2 YAŞINDA Kİ OĞLU BABASINI ASKER ÜNİFORMASIYLA UĞURLADI

Cenaze töreninde şehit babası Mehmet, annesi Münire, eşi Kader ve kardeşleri metanetini korudu. Şehidin 2 yaşındaki oğlu Mehmet Ayaz, babasını asker üniforması ile uğurladı. Diğer yandan cenaze törenine gelen şehidin dedesi “Kalk oğlum, kalk” diyerek ağıt yaktı. Şehidin dedesini yakınları teselli etti.

 
Törene; Kahramanmaraş Milletvekilli İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz