Diyanet İşleri Başkanlığının aileye yönelik faaliyet ve rehberlik hizmetlerini yürüttüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezleri’nin sayısı Kahramanmaraş’ta da her geçen gün artıyor. Toplumun temelini oluşturan ailenin korunmasının amaçlandığı Aile ve Dini Rehberlik Merkezleri, Kahramanmaraş İl Müftülüğü bünyesinde hizmet verirken, Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Sedide Akbulut’un katılımıyla Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ne ve Türkoğlu İlçesine kazandırılan Aile ve Rehberlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ne açılan Aile ve Rehberlik Merkezi Türkiye’de ilk olurken, her iki merkezde de toplumun temeli olan ailenin korunmasına yönelik önemli çalışmalar yapılacak.

TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞTIRMALIYIZ”

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Sedide Akbulut, Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, aile ve dini rehberlik hizmetlerinin önemli olduğunu söyledi. Ailenin kadın ve erkekle birlikte güçleneceğine dikkat çeken Akbulut, “Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluluk duyuyorum. Aile ve dini rehberlik hizmetleri çok önemli. Aile kadın ve erkekten oluşan bir bütün. Biz aileyi sadece kadına ya da kadını güçlendirecek söylemlerle değil, ailenin kavvam olacak, reis olacak, sorumluluğunu bilecek erkeklerle birlikte daha güçlü, daha geleceğe taşınacağını düşünüyorum. Bu nedenle İl Müftümüz ve hocalarımdan istirhamım bu faaliyetleri kadın erkek birlikte, toplumun her kesimine ulaştıralım. İçinde yaşadığımız yüzyıl, teknoloji ile birlikte büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bu değişim ve dönüşümden ailelerimiz de etkileniyor. Her ne kadar biz kabul etmesek de, her ne kadar biz koruma için tedbirler alsak da küresel köy haline gelen dünyada her türlü tehdit her an yanımızda, ailemizin içerisinde. Bu tehditlere karşı dur diyebilmek aslında büyük bir selin önüne set koyabilmektir. Büyük bir sel, kötülük coşkusu akarken, biz de Aile ve Dini Rehberlik olarak önüne set koymaya çalışıyoruz. Bu set tek başına değil, büyük bir gücün beraberinde hem kadın hem erkek müftülerimizin beraberliğinde daha kuvvetli olacaktır, daha fazla direnç göstereceğiz. Çünkü sadece sokağımızdaki bir başkasının evinden yükselmiyor bu feryatlar. Bazen bakıyorsunuz bizim evlerimizden de yükseliyor. Çünkü biz de beşeriz, biz de insanız” dedi.

SADECE SORUN NOKTASINDA BİR HİZMET ÜRETMİYORUZ”

Aile ve Dini Rehberlik hizmetlerinin önemini anlatan Akbulut, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kendi evlerimizde, kendi hanelerimizin huzuru ve mutluluğu sağlayarak adımımızı atıyoruz. O yüzden ben Türkiye’de aileye yönelik hizmetlere çok büyük katkı sağladığımıza inanıyorum. Gerçekten de ses getirebilecek hizmet yapıyoruz. Özellikle nikah ile ilgili bize verilen yetkiyle birlikte bunların eğitimi gündeme geldi. Evliliğe İlk Adım projemizle bize nikah için başvuranlar ya da daha önce ilk beş yılın yaşayanlar arasında yuvaların kuvvetlendirilmesi, ailedeki huzurun pekiştirilmesi adına güzel adımlar atıyoruz. Daha önce hizmeti var olan, şimdi daha kapsamlı bir alana dönüşen merkezimizin sistemli bir şekilde kendi yuvalarımıza, daha sonra da Türkoğlu’ndaki bütün hanelere dokunacağına inanıyorum. Aile ve Dini Rehberliği sadece sorun noktasında bir hizmet üretmediğini aklımızdan çıkarmayalım. Sorunlu ailelere katkıda bulunacak, destek verecek bir kurum değiliz. Aynı zamanda ailelerin korunmasına dair, özellikle iletişim teknikleri ve nebevi sünnet örneğindeki yuva huzuru için önlemler, eğitimler bizim hizmet kalemlerimizdir. Emeği geçen bütün hocalarımıza şükranlarımızı belirtiyorum.”

KAHRAMANMARAŞ İLK VE TEK OLACAK”

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi Aile ve Rehberlik Merkezi’nin Türkiye’de ilk olduğunu aktaran Akbulut, “Çok güzel bir hizmet çünkü bir aile olarak yaşıyoruz. Ailemize dair hizmetlerin, yaşanan sorunların yerinde hem de kendi dilleriyle çözüme kavuşacağı bir merkezi açıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında belki de ilk ve tek olacak Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi Aile ve Rehberlik Merkezi’miz Çok büyük bir hizmet, ben teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AİLE GÜVENLİĞİ BOZULURSA, TOPLUM GÜVENLİĞİ DE BOZULUR”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ise aile güvenliğinin bozulduğu takdirde toplum güvenliğinin de bozulacağını belirterek, “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun hayırlara ve güzelliklere, ailedeki huzura ve saadete vesile olmasını, burada görev yapacak hocalarımızın da ailenin saadeti, birliği, dirliği ve düzeni için ağızlarından çıkan her kelimenin karşı tarafın gönlünde makes bulmasını Yüce Rabbim’den temenni ediyorum. Aile ve Dini Rehberlik Büroları çok önemli. Bir toplum aile güvenliğini kaybederse inanın ki milli güvenliği de kaybeder. Ülkenin güvenliği ailenin güvenliğine, birliğine ve dirliğine bağlı. İnşallah sizler sayesinde çok güzel faaliyetler yapılacak. Anadolu’nun islamlaşmasında Ahiyan-ı Rum ile Bacıyan-ı Rum’un katkısı inkar edilemez. Sizler Bacıyan, yani bacılarsınız. İnşallah bu Anadolu’yu daha güzel bir şekilde inşa edeceğiz. Siz bu medeniyet hareketinin manevi işçilerisiniz. Bu vesileyle burada emeği geçen başta müftümüz olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Başkanımıza da şehrimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“DİNİ SOHBETLER YAPILACAK”

Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu da ailelere önemli eğitimler vereceklerini belirterek, “Aile ve dini rehberlik hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından yapılması için Türkoğlu’nda güzel bir yer hazırlanmış. Eğitimlerin yapılacağı, gençlerin, hanımların ve beylerin buluşucağı, dini sohbetlerin yapılacağı bir merkez olarak burası hizmet verecek. Rabbim hocalarımıza yardımcı olsun İnşallah. İl Müftülüğümüzün desteğiyle çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından açılışlar gerçekleştirildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz