Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 06-11 Şubat tarihleri arasında Antalya’da Aile ve Dini Rehberlik bürolarında görev yapan personellere yönelik ‘Proje Hazırlama ve Örnek Vaka Analizi Eğitimi’ verildi. Program çerçevesinde yaklaşık 200 katılımcının, bölge bazlı aile sorunlarının çözümüne katkı sağlamaya yönelik projeler hazırlayıp uygulama ve bürolarda karşılaşılan sosyo-psikolojik vakaları doğru analiz etme ve ilgili kurumlara yönlendirebilmeye dair bilgi ve becerilerini geliştirmeleri hedeflendi. Antalya’da düzenlenen eğitim seminerine kentimizden Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Songül Haktan, Onikişubat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Makbule Bayır ile Dulkadiroğlu Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Neşe Kömür katıldı. Ayrıca programda Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu çalışanları 2017 yılındaki başarılı performanslarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığınca teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Eğitimin ardından ise kente dönen Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Songül Haktan, Onikişubat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Makbule Bayır, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’i ziyaret ederek verilen teşekkür belgesinin mutluluğunu paylaştılar.

BAŞARILARI DAHA DA ARTACAKTIR”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Müftülüğü’nün hizmetlerinin en önemli kısmını Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun oluşturduğunu söyledi. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun daha sistemli çalışacağını belirten Müftü Sürgeç, “Bu vesile ile Aile ve Dini rehberlik büromuzda başta il koordinatörümüz Songül Haktan Hocamız, Onikişubat ilçe Vaizimiz Makbule Bayır ve Dulkadiroğlu ilçe vaizimiz Neşe Kömür Hocalarımız gerçekten çok özverili, takdire şayan çalışmalar yapmaktadırlar. Türkiye genelinde beş İlimize teşekkür verildi, bunlardan bir tanesi de Kahramanmaraş ilimiz oldu. Bu vesile ile hocalarımıza ben teşekkür ediyorum, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ilimizde çok daha güzel çalışmalara imza atacaktır. Onikişubat Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’miz Abdülhamit Han Camii’nin önündeki kütüphanenin üst katında faaliyetlerine başlayacaktır. Dulkadiroğlu ilçemiz içinde müstakil yeni bir Aile ve Dini Rehberlik Bürosu arayışı içerisindeyiz. Arkadaşlarımız ailelerimize evlenme, boşanma ve diğer dini soruların yanı sıra dini ve manevi her konularda rehberlik yapıyorlar. Bundan sonra da bu faaliyetler katlanarak, daha iyiye ve mükemmele doğru gidecektir. Bu vesile ile İlimizi başarılı faaliyetleriyle Türkiye’de ilk beş il arasına sokan hoca hanımlara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGESEL PROJELER HAZIRLADIK”

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Songül Haktan ise yaptığı açıklada, Antalya’da verilen eğitimin daha çok proje ve vaka analizi odaklı olduğunu söyledi. Haktan, “Antalya’da aldığımız eğitimler daha çok proje ve vaka analizi odaklıydı. Bizler bürolarımıza gelen kişilere nasıl davranacağız, nelere dikkat edeceğiz, bu konularda onlarla iletişime geçerken, süper vizyon çalışmaları vardı ve bölgesel projeler hazırladık. Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesi olarak toplu ekip çalışmaları yaptık. Herkes bir konu üzerine çalıştı. Bizler Akdeniz Bölgesi olarak aile içi iletişim engellerini baz aldık. Marmara Bölgesi madde bağımlılığını baz alarak bir proje çalışması yaptı. Ve daha sonra bunlar başkanlığımıza gönderilecek oradan tekrar illere gönderilerek çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi devam ettireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

BİREYLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Aile ve Dini Rehberlik Büroları olarak Kahramanmaraş’ta en fazla karşılaştığı sıkıntılardan bir tanesinin boşanma olduğunu dile getiren Onikişubat Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Makbule Bayır’da, verimli hizmet vermek amacıyla yeni hizmet binasına taşınacaklarını söyledi. Bayır, “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak Onikişubat Bölgesi’nde ekibimizle birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Ailelere yönelik, gençlere yönelik, 4-6 yaş velilere yönelik faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda Onikişubat Bölgesi’nde en fazla kadına yönelik şiddet, aile içi iletişim ve madde bağımlılığı gibi vakalarla karşılaşmaktayız. Bu vakaların çözümlerine yönelik te ailelere, bireylere, fertlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hizmet alanımızı daha da genişletebilmek ve verimli hizmet sunabilmek maksadıyla yeni hizmet binamıza taşınacağız İnşallah. Aile ve Dini Rehberlik Büroları olarak Kahramanmaraş’ta en fazla karşılaştığı sıkıntılardan bir tanesi özellikle boşanma. Boşanma konusunda çok fazla sorunlarla karşılaşıyoruz. Gençlerin de madde bağımlılığı noktasında da bir takım sorunlarla karşılaşmaktayız” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz