Edeler Diyarı Kahramanmaraş, medeni bir şehir olduğunu bir kez daha göstererek, gün boyu iş yerleri önünde duran kaldırımda ki tezgâhlar şehit cenazesi nedeniyle kaldırıldı.

Kahramanmaraş’ın en işlek caddelerinden biri olan ve işyerlerinin yoğun olduğu Atatürk Caddesi’nde esnaflar gün boyu işyerlerinin önüne tezgâh açarak ürünlerini sergilerken Bingöl’ün Genç İlçesi’nde şehit düşen Polis Memuru Hakan Akdere’nin cenazesi dolayısıyla esnaf kaldırımlarda bulunan tezgâhlarını içeri alarak dar olan yolu boşalttı ve yaya yolunun genişlemesini sağladı.  Kahramanmaraşlı esnaf şehide karşı göstermiş olduğu bu saygı örneğiyle vatandaşın takdirini topladı. Konuyla ilgili Manşet Gazetesi olarak Atatürk Caddesi’nde ki esnafların görüşlerini aldık. Yaptığımız görüşmelerde esnaf, şehit cenazesinin olması dolayısıyla dar olan yaya yolunu vatandaşların rahatça geçebilmesi için tezgâhlarını içeri alarak rahatlıklarını ve bundan dolayı da son derece memnun olduklarını belirtti.

‘HEM BİZ HEM DE VATANDAŞLAR RAHATLADI’

Atatürk Caddesi telefoncu esnaflarından Nazım Karamanoğlu, şunları söyledi: “Şehit cenazesinden dolayı kaldırımın üzerinde ki eşyalarımızı kaldırdık ve gerçekten yolumuz ciddi anlamda rahatladı. Eşyalarımızı kaldırmadan önce vatandaş neredeyse yolda yürüyemiyordu bile ama şimdi yaya yolumuz genişledi ve hem esnaflar olarak biz hem de vatandaşlar rahatladı. Bundan sonra da artık eşyalarımızı yolun kenarına koymayacağız. Bu yapılan uygulamadan dolayı da son derece memnunuz.

‘ÇOK MEMNUN VE MUTLUYUZ’

Atatürk Caddesi bir başka telefoncu esnafı Ahmet Serdar Gerekli, şöyle konuştu: “İşyerlerimizin önünde sağında veya solunda hep diğer esnafların eşyaları oluyordu ve yol daralıyordu. Artık neredeyse esnafların kaldırıma koydukları eşyalardan dolayı yolda ilerleyemiyorduk. Şehit cenazesinden dolayı esnaflar kaldırımdan eşyalarını kaldırdı ve bundan dolayı hem çok memnunuz hem de çok mutluyuz.

‘YAYA YOLU ÇOK DARALIYORDU’

Atatürk Caddesi paçacı esnafı Harun Dağ ise şunları kaydetti: “Esnaf olarak biz kaldırımın üzerinde ki eşyaların kaldırılmasından dolayı çok memnunuz. Çünkü esnaf neredeyse iş yerindeki eşyalarının yarısını dışarıya koyuyordu ve dolayısıyla yol daralıyordu. Ama şimdi bu sorunumuz ortadan kalktı. Bizde dâhil olmak üzere esnaflar eşyalarını yoldan kaldırdı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz