Her hafta birbirinden önemli ve farklı konularla gündemin nabzına ışık tutun, vatandaşların sesi olan Manşet Gazetesi olarak bu hafta Kahramanmaraş sokaklarında vatandaşa şehrin mülki yapılanması hakkında ne kadar bilgi sahibi olup olmadığını sorduk. Aldığımız yanıtlarda vatandaş genellikle Fatih Mehmet Erkoç, Veysi Kaynak, Mahir Ünal, Celalettin Güveç, Hanifi Öksüz, Mahmut Arıkan gibi isimleri tanıyor. Konu hakkında vatandaşla yaptığımız görüşmelerde vatandaşların hemen hemen hepsi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ismini biliyor, icraatları hakkında da az çok yorum yapabiliyor. Sanayi şehri olan Kahramanmaraş’ta Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve Ticaret Borsası başkanlarının kim olduğu bilinmiyor. Siyasette ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin hemen hemen hepsinin ismini sayabilen vatandaşlar muhalefet partisi milletvekilini tanımıyorlar.  Vatandaşlar ‘Kahramanmaraş’ın ünlüleri kimdir?’ sorusuna ise ünlü işadamları Hanifi Öksüz, Alişan Arıkan,  Mahmut Arıkan, Mehmet Kambur, Erdal Kanbur, edebiyatçılardan Abdurahim Karakoç, Sezai Karakoç ve Necip Fazıl’ın isimlerini verdi.

İşte konu hakkında vatandaşla yaptığımız röportajın detayları…

Arif Atıcı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tur. Siyasetçilerden ise hemen hemen hepsini tanıyorum. Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’ı bizzat tanıyorum. Mahir Ünal, Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak bu milletvekillerimizi biliyorum. Ticaret Sanayi Odası Başkanını bilmiyorum. Esnaf odaları başkanı Ahmet Kuybu’yu tanıyorum.

Hüseyin Külekçi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tanıyorum ama diğerlerini tanımıyorum. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları çok takdir ediyorum. Gerçekten büyükşehir belediyemiz çok ama çok güzel bir özveri ile çalışıyor. Oda başkanlarını, milletvekillerini tanımıyorum ama bir tek Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’ı tanıyorum.

Fettah Bolat
3 Belediye başkanını da tanıyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı ise Necati Okay’dır. Milletvekillerimizden Veysi Kaynak ve Mahir Ünal’ı tanıyorum, Nursel Reyhanlıoğlu ’nu tanıyorum. İş adamlarımızdan Hanifi Öksüz ve Mahmut Arıkan’ı tanıyorum.

Murat Yeşilli
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tur. Kahramanmaraş için çalışan bir insandır. Özellikle Kahramanmaraş’ımız büyükşehir olduktan sonra daha da güzelleşti ve gelişti. Milletvekillerinden Ak Parti’den komşumuz olan Veysi Kaynak’ı tanıyorum. Diğerlerini de açıkçası çok tanımıyorum. Oda başkanlarından hiçbirinin adını dahi bilmiyorum. İş adamlarından Hanifi Öksüz’ü biliyoruz.

Mehmet Gümüş
Belediye Başkanlarımızı tanıyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı ise Necati Okay’dır. Başkanlarımızın yaptığı icraatlardan memnunuz. Milletvekillerimizden Veysi Kaynak, Mahir Ünal, Celalettin Güvenç, Uğur Dilipak ve İmran Kılıç’ı tanıyorum. İş adamlarından Öksüz ve Arıkan ailesini tanıyoruz. Ünlülerimizden ise Necip Fazıl ve Sezai Karakoç’u tanıyoruz.

Ramazan Armut
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı ise Necati Okay’ı tanıyorum. Milletvekillerinden de hemen hemen hepsini tanıyorum. Oda başkanlarından hiçbiri tanımıyorum. Ünlülerimizden ise Necip Fazıl ve Abdürrahim Karakoç’u tanıyorum.

Bahtiyar Tanrıverdi
 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tanıyorum. İcraatlarını beğeniyorum, Kahramanmaraş için çalışan bir insandır. Şehrimizin daha iyi gelişmesi için ve büyükşehir olmamız için çalışan bir belediye başkanıdır. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı ise Necati Okay’dır. Veysi Kaynak’ı tanıyorum.

İhsan Tanış
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tanıyoruz. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’dır. Milletvekillerinden İmran Kılıç’ı tanıyorum. Veysi Kaynak’ı tanıyoruz. Veysi Kaynak benim sınıf arkadaşım, hem de mahallelimdir. Oda başkanlarını tanımıyorum.

Esad Karabey

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek tanıyorum. İş Adamları olarak Hanifi Öksüz tanıyorum. Genellikle muhabbetimiz olan bir insandır. Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras’ı tanıyorum. Kahramanmaraş’a yapmış oldukları çalışmalarla birlikte, gerçekten Kahramanmaraş’a yararı faydası olan insanlardır. Yaşar Kanbur, Mehmet Kanbur, Yaşar Peker önde gelen isimlerindendir. Siyasettin içinden çok kişiyi bilmiyorum ama bildiklerim ise BBP’den Kemal Yavuz, Remzi Çayır, MHP’den ise Muammer Arslan, Bekir Kılıç, Mustafa Bastırmacı var. Kahramanmaraş CHP İl Yönetiminde bulunup halada şuan aktif görevde bulunan ve çevreye de yarar sağlan insanlardan biriside Hürriyet Gürsel Taşın’dır.  Kahramanmaraş Milletvekillerimizden ve Başbakan Yardımcımız olan Veysi Kaynak tanıyorum ve Kahramanmaraş için önemli bir etken. Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil gibi güzel insanlar var tanıdığım.

Adem Yılmaz
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tanıyorum. Kahramanmaraş Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç, Mahir Ünal, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Fırat Görgel ve iş adamlarından Mehmet Kanbur, Hanifi Öksüz’ü tanıyorum.

Mehmet Sait Kıraç

Belediye başkanlarından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı ise Necati Okay’ı tanıyorum. Kahramanmaraş Milletvekillerinden Mehmet Uğur Dilipak’ı tanıyorum. İş adamlarından ise Yaşar Kanbur ve Atıf Şirikçi’yi tanıyorum.

Oğuz Dertli

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tanıyorum. Kahramanmaraş dediğin zaman Mehmet Kanbur, Hanifi Öksüz, Atıf Şirikçi’yi tanıyorum. Milletvekillerinden ise Nevzat Pakdil, Mahir Ünal, Veysi Kaynak’ı gibi isimleri biliyorum.

Mert Fırat Tekinşen

Kahramanmaraş’ın önde gelen isimleri denilince akla eski Belediye Başkanı Ali Sezal, Mustafa Poyraz geliyor. Yatırımcı iş adamlarından Hanifi Öksüz, eski Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, eski milletvekillerinden Mesut Dedeoğlu’nu tanıyorum. Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak var ve bir Kahramanmaraşlı olarak bundan gurur duyuyoruz. 24. Dönem Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu’nu biliyorum.

Samet Demirel

Kahramanmaraş’ta birçok ünlü isimler akla geliyor. Bunlardan birkaçı, Belediye Başkanlarımızdan Fatih Mehmet Erkoç, Hanifi Mahçiçek ve Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İl Başkanı Fırat Görgel, Milletvekili Celalettin Güvenç, Mahir Ünal, Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’ı ve Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Halit Alcı’dır. Daha sayamadığım birçok isim var. Ama aklıma gelenler şimdilik bu.

Röportaj: Emre Akkış/Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz