Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Üniversiteye bağlı EMYO’daki 11 programda ön lisans eğitimlerini tamamlayan 160 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İstiklal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Küçükönder, meslek yüksek okullarının önemine değindi.

Güçlü bir ekonominin üretimle, üretimi güçlendirmenin ise yetişmiş ara elemanla mümkün olduğunu ifade eden Küçükönder, bu noktada meslek yüksekokullarına büyük görevler düştüğünü belirterek, “Bu güçlü ekonomiyi oluşturabilmenin temelinde ise iyi eğitilmiş nesiller ve onların sağlayacağı üretim vardır. Üretimin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesinde ise meslek yüksekokullarımız, meslek liseleri ile birlikte çok önemli bir yer tutmaktadır. İşgücüne dinamizm kazandıran genç nesillerin yetişmesini sağlayan meslek yüksekokullarımız, bu yönüyle yüksek öğretimin de vazgeçilmez unsurlarından biridir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Olur’u ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın gayretleri ile kurulan İstiklal Üniversitesi’nin ilk mezunlarını vermesi karşısında duyduğu mutluluğu da dile getiren Küçükönder, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün 160 öğrencimiz mezun oluyor. Sizler, inşallah hocalarınızdan aldığınız değerli bilgilerle alanlarınızda uzmanlaşarak üretimin itici gücü olacak, ülke ekonomisine de katkıda bulunacaksınız. Bugünü bizler için özel kılan diğer bir nokta ise, İstiklal Üniversitesi’nin ilk mezunlarını vermesidir. Çünkü siz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi olarak başladığınız eğitim-öğretim hayatınızı, Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın gayreti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile kurulan İstiklal Üniversitesi’nde tamamladınız ve bu üniversitenin ilk mezunları olarak tarihe geçtiniz. Ben bu noktada sizleri eğiten, 2 yıl boyunca değerli bilgilerini sizlerle paylaşan çok kıymetli hocalarınıza da teşekkürü borç biliyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bir kez daha kutluyor, başarılarla dolu bir hayatın, umut dolu bir geleceğin sizlerle olmasını temenni ediyorum.”

Törende konuşan EMYO Müdürü Öğr. Gör. Muharrem Eren ise, okulla ilgili bilgiler aktardı. 11’i birinci öğretim ve 2’si ikinci öğretim olmak üzere 13 programda bin 493 öğrenciye eğitim verildiğini kaydeden Eren, EMYO’nun, bundan sonraki süreçte de başarılarını devam ettireceğini ifade ederek, mezun olan öğrencilere hayat boyu başarı dileklerinde bulundu.

Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Özalp, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlyas Elmas, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Yusuf Köse ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal ile öğrenci velilerinin katıldığı törende, okul birincisi Nehir Akgün’e ödül verildi. Renkli görüntülere sahne olan tören, öğrenci andının okuması ve öğrencilerin keplerini havaya atması ile son buldu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz