MEMNUNİYET ÇOK ÖNEMLİ”
Ceviz oymasından yapılan hediyelik eşyaların el emeği göz nuruyla birleştirerek sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Talan, “Ceviz sandıkları, ceviz tepsilerimiz şuan en çok rağbet gören hediyelik eşyalarımız arasında. Üretilen hediyelik eşyaların tamamını biz yapıyoruz. Şuana kadar buraya gelip ahşap ürünlere gösterilen ilgiden çok memnunuz. Kahramanmaraş’ı gezip buralar hakkında çok güzel fikir sahibi olanlar var. Giderken sevdiklerine farklı farklı, çeşit çeşit hediyeler almak isteyenler misafirler beğendikleri ürünleri alarak sevdiklerini armağan etmek istiyorlar. İstedikleri hediyelik ürünleri alan müşterilerilerimizin ürünleri çok beğenmelerini bizleri de çok mutlu ediyor. El emeği göz nuru olan ürünlerimizi çok beğendiklerini söyleyen müşterilerimizin memnuniyetiyle bizlerde çok mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

HER ALANDA KENDİNİ İSPAT ETMİŞ BİR ŞEHİR”
Talan, “Kahramanmaraş deyince insanların aklına Tarihiyle, kültürel zenginlikleriyle birçok alanda kendini ispat etmiş şehir gelir. Memleketimiz gerçekten çok güzel bir yer ve değerlendirilmesi gereken bir şehir. Fakat dışarıdan buraya gelen misafirlerimizin halen Kahramanmaraş’ın doğuda olduğunu söylemesi ve birçok kültürel zenginliklerini bilmemesi bizleri üzüyor. Memleketimizin bu yönde çok eksiği var. Fazla tanıtım yapılmıyor maalesef. Halen ceviz oymalı çeyiz sandığını bilmeyen insanlar oluyor. Buraya geldiklerinde ceviz oymalı sandığı görünce ne işe yaradığını, ne olduğunu soranlar var. Bu durum bizleri çok üzüyor. Ceviz oyma sandıkların tanıtılması gerekiyor. Dışarıdan gelen misafirlerin en çok ilgisini sandıklar çekiyor. Çok beğendiklerini ve farklı bir şey olduklarını dile getiriyorlar. Memleketleri çok uzak olanlar büyük ceviz oymalı sandıkları götüremedikleri için küçük hediyelik sandıkları almakla yetiniyorlar. Ama buraya gelip gezdikten sonra ise şehrimiz hakkında insanların fikirleri değişiyor” dedi.

HAYRAN KALIYORLAR”
Ağırlıklı olarak çan ürünlerine ve el emeği göz nuru olan ürünlere ilgi ve alakanın çok fazla olduğunu söyleyen Talan, “Bakır, ceviz oyma tepsi, ceviz oyma sandık gibi ürünler en çok rağbet görülen ürünler arasında. Bu zenginliğin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Dışarıdan gelen insanlar buralara hayran kalıyor. Burayı ve ürünleri çok beğeniyorlar. Bizler bu kültürel zenginliğimizi birçok kişiye duyurmamız lazım. Tanıtım için gece gündüz çalışmamız gerek. Yoksa kendi yerimizde sayar dururuz. Buraya ait olan ürünleri başka yerde bulamazlar. Hepsi kaliteli ürünler. Çok zahmetli ürünlerimizde var. Müşteri memnuniyetine çok önem veriyoruz. Onların özel istedikleri, siparişleri oluyor. O özel siparişleri istedikleri gibi özenle yapıp veriyoruz. Zaten bu ürünleri Kahramanmaraş dışında bulamazlar” şeklinde konuştu.

UYUMADIKLARI GÜNLER OLUYOR”
Hediyelik ürünler yapmak ve bu işlere emek vermek bana çok huzur veriyor. İnsan sevdiği ve huzur bulduğu işi yaparak mutlu oluyor. Ben 54 yaşındayım ve bu iş benim için vazgeçilmez oldu. Gençler bu işlere pek önem vermiyor. Bu mesleği yapmıyor, yapmak istemiyor. Aslında onlara bu işleri sevdirmek lazım. Renk renk çeşit çeşit ürünler her yaşa hitap ediyor. Hediyelik ürünler almak isteyenlerin uğrak mekânı burası. Buraya gelip farklı ürünleri ve ışıltılı ürünleri seçmekte zorlandıklarını söylüyor müşterilerimiz. Eşine, dostuna hediye seçerek memleketlerine götürüyorlar. Memleketimizin ürünlerine sahip çıkmak lazım. Kolay yapılmıyor bu ürünler. Bu ürünleri yapan ustalarımızı hepsi 50 yaş üzerinde. Ustalarımız bu zahmetli ürünleri yaparken hep ellerini kesiyorlar. Sırf ürünleri yetiştirmek için uyumadıkları günleri biliriz. Bu yüzden burada yapılan ürünler bizim için çok değerli ve çok kıymetli” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz