Suriye’deki iç karışıklıktan faydalanarak bölgeye yerleşmiş dış güçlerin şer odaklarının, terör örgütlerinin, ülkemize; milletimize, bayrağımıza, şerefimize ve namusuma yönelik tehditlerini önlemek, bölgede yaşayan sivil vatandaşların güvenliğini sağlamak ve toprakları asıl sahibine vermek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yiğit Mehmetçikleri Afrin’de gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı’ operasyonu ile bölgede adeta tarih yazıyor. Eli kanlı bebek katillerinin yerleri imha ediliyor, teröristlere kan kusturuluyor. Türkiye istikrarlı duruşu ve kararlılığıyla bölgedeki üstünlüğünü net bir şekilde bütün dünyaya gösteriyor.

Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Türk Milleti tek yürek olup askerine olan desteğini var gücüyle sürdürürken bir destek te Kahramanmaraşlı iş adamlarından geldi. Kentte faaliyet gösteren KASİAD, TÜMSİAD, MÜSİAD ve KMTSO Başkanları Afrin operasyonunu Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a değerlendirdi.

İşte KASİAD, TÜMSİAD, MÜSİAD ve KMTSO Başkanları ile yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları…
“DEVLETİMİZİN VE KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Adnan Toprak
Bölgemizde ve özellikle Suriye’de yaşanan otorite boşluğu sonucu aşırı gruplar ve emperyalist güçlerin maşalığını yapan PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütleri, Türkiye’ye yakın çeşitli sınır bölgelerinde masumları katletmiş ve milletimizin can güvenliğine tehdit oluşturmuştur. Oluşan bu tehdit sonucu; köklü tarihi boyunca Türk milletinin ve mazlumların özgürlüğünü, can güvenliğini ve şerefini korumak uğruna tüm varlığını seferber etmekten kaçınmayan Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekâtıyla terör örgütü ve destekçilerine İdlib ve Cerablus’ta ağır bir darbe vurmuş ve bölge mazlumlarına Türk milletinin yardım elini uzatmıştır. Bu gün ise sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik planlanan operasyonlardan bir diğeri olan Zeytin Dalı Harekâtı Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak ve Güney sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör devleti fikrini yok etmek amacıyla fiilen hayata geçirilmiştir. Bugün başlatılmış olan bu harekât ile Türk Askeri; başta Afrin’de olmak üzere terör gruplarına ve destekçilerinin terör devleti hayaline ağır darbe vururken bölge halkına da dost ve kardeş yardım elini uzatacaktır. TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekâtı’nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle Devletimizin ve Kahraman Ordumuzun yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurur, Allah-u Teâla’dan Mehmetçik’imizi muzaffer kılmasını dileriz.

SANAYİCİLER OLARAK YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”

Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan
TSK’nın yaptığı Afrin operasyonunu Kahramanmaraşlı sanayiciler olarak yürekten destekliyoruz. Suriye’nin ve Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için hayati öneme sahiptir. Emperyalist güçlerin ve onların taşeron örgütlerinin bu topraklarda konuşlanması kabul edilir bir şey değildir. Aslında tedbir için biraz geç kaldığımızı düşünüyorum. Erken davransaydık isimiz daha kolay olurdu ama altından kalkarız. İşin birde ekonomik boyutu var. Biliyorsunuz ülkeler ticaretin yüzde 60’ını komşu ülkelerle yaparlar. Özellikle Suriye bizim Arap dünyasına açılan kapımızdı ve 2012’den beri bu kapı bize kapalı. Özellikle bizim bulunduğumuz bölge gelişen olaylardan büyük ekonomik zarar gördü. Güzel günler yakındır, umudu kaybetmemek lazım. Başımıza gelen olaylar siyasi gibi görünse de biz iş dünyası olarak kendimize pay çıkartıp yapacağımız doğru yatırımlarla ülkemizi ekonomik olarak daha da güçlendirmeliyiz ki bir daha böyle bir şeye cesaret edemesinler. Temenni ederim ki bu operasyondan en az zayiatla çıkalım. Allah Türk milletine ve devletine zeval vermesin.

İŞ DÜNYASI OLARAK HAREKÂTI DESTEKLİYORUZ”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Buluntu
PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ‟a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost-kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak için Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesine yapılan Zeytin Dalı Harekâtını iş dünyası olarak destekliyoruz. Devletimiz ve Hükümetimiz; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51‟inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkını kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu ile terör unsurlarını hedef almaktadır. Hemen sınırlarımızda yaşanan şiddet, çatışma sarmalı ile yukarıda isimleri sayılan terör örgütlerinin faaliyetleri sonucunda 370 bini Kürt olmak üzere 3 buçuk milyon masum insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve gidecek tek yer, sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye’yi görmüştür. Nitekim ülkemiz yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla bu sığınmacılara sahip çıkmış ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir. Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olurken; aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur. Türkiye sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekâtı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin inşallah.”

ORDUMUZA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Afrin (Zeytin Dalı) Operasyonu’nu desteklemek, onun başarısı için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmek bir vatandaşlık görevidir. Çünkü burada Türkiye Cumhuriyeti’nin milli menfaatleri söz konusudur. Her nereden gelecek olan terör ve terör sıkıntısı varsa bununla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’mizin silahlı kuvvetleri bunun karşılığını verecektir. Bizler ordumuza sonuna kadar güveniyoruz. Ben Zeytin Dalı operasyonunda görev alan tüm askerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah hiçbir zayiat vermeden, ülkemiz açısından menfaatli bir şekilde operasyon tamamlanır. Bu konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşı üzerine düşen her türlü görevi yerine getirecektir.

EKONOMİK YÖNDEN OLUMSUZ BİR ETKİSİNİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Ben operasyonun ekonomik yönden olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. Bizlerin milli ruhlarını canlı tutan bu günler ekonomimize bir zarar vermeyecektir. Biz yine işimize devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir 15 Temmuz atlatmıştır, öyle bir günden geçtikten sonra böyle günlerinde çok daha rahat üstesinden geleceğiz. Milli ruhumuzun özellikle Kahramanmaraş’ta çok canlı olduğunu biliyorum. Bu konuda ekonomi şuan ekonomi ikinci plandadır. Kahramanmaraşlı, her bir ferdi ile bu operasyonun arkasındadır. Bu operasyonun başarılı olması için dua ediyoruz. Zaten camilerimizde de konuyla ilgili dualar edildi, ne gerekiyorsa yapılmaya çalışılıyor. Dediğim gibi ekonomi bizde şuan ikinci planda gelir.

TÜRKİYE, BÜYÜK BİR DEVLETTİR”

Türkiye, büyük bir devlettir. Hiç kimse bizi sınayamaz, gözümüzün önünde farklı yapılarla, kantonlarla, terör tehdidiyle terbiye etmeye kalkışamaz. Uluslararası arenada, küresel dengelerin yeniden dizayn edildiği ve yanı başımızda çok büyük ve kirli planların yapıldığı bir dönemde Türkiye, bu planları yerle bir eden operasyonlarla bölgemizdeki etkinliğini güçlendirirken, sınır tehditlerini de bertaraf etmektedir. Ülkemiz, hem askeri hem siyasi alanda eski Türkiye değildir. Son dönemin en başarılı hava ve kara harekâtlarından birisini yüzde 75 oranında yerli araç-gereç ve mühimmatla yürüten Türkiye, diğer yanda müthiş bir diplomatik süreç izleyerek psikolojik mücadeleyi de en iyi şekilde yerine getirmektedir. Zeytin Dalı Harekâtı, hem Türkiye’nin hem de Suriye’nin bekası için önem taşıyor. Bölgemizdeki istikrarsızlık ve terör yuvalanması her şekilde bu iki dost halkın huzur ve güvenliği açısından en büyük tehdittir. Türkiye Cumhuriyeti bu tehditleri bertaraf edecek güce ve iradeye sahiptir. Allah, Mehmetçiğimizin yanındadır.

HABER: EMRE AKKIŞ


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz