Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası’nın verilişinin 91. Yıl dönümü, nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından Muharip Gazi Dernek Başkanları gelerek coşkumuza ortak oldu.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun ardından Kahraman şehre İstiklal madalyası verildi. İstiklal Madalyası’nın veriliş günü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından Muharip Gaziler Dernek Başkanları geldi. İstiklal Madalyasının 91. Yıldönümünde Türkiye Muharip Gaziler Dernek Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Tandoğan, “Kahramanmaraş'taki bu hadiseyi beraber paylaşmak adına geldik. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın 5 Nisan İstiklal Madalya veriliş gününü kutluyorum’’ dedi.

İSTİKLAL MADALYASI KAHRAMANMARAŞ HALKINI İFADE EDİYOR’

Türkiye Muharip Gaziler Dernek Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, Kahramanmaraş için 5 Nisan İstiklal Madalyası’nın verilmesinin önemli bir gün olduğunu söyledi. Tandoğan, “Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş halkının katılımlarıyla yapılan savaşın kazanılmasıyla alınmış ünvanlara sahiptir. Bu savaşta Fransız ve Ermeni askerleri kovulmuş ve dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Kahramanmaraş'a bütün halkı ifade edecek şekilde bir madalya vermiştir. Bu madalyanın verilişinin 91. yıldönümüdür. Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği olarak Türkiye'nin dört tarafından gelmiş bulunmaktayız. Kahramanmaraş'taki bu hadiseyi beraber paylaşmak adına geldik. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın 5 Nisan İstiklal Madalya veriliş gününü kutluyorum” dedi.

DÜNYA’DA TEK MADALYA KAHRAMANMARAŞ’INDIR’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek, Kahramanmaraş madalyasının Dünya’da tek kırmızı şeritli madalya olduğunu belirtti. Özbek, “Kahramanmaraş’ımızın 5 Nisan 1925’te Büyük Millet Meclisi tarafından kırmızı şeritli madalya verilmiştir. Madalya gününü 5 Nisan’da kutlamaktayız. Biz ise muharip gaziler olarak Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 70 tane Türkiye Muharip Dernek Başkanları kutlamaya katılacağız. Memleketimizde, Türkiye’de ve Dünya’da Kahramanmaraş’ımız madalya konusunda dünyada tektir. Madalyalar vardır. İnegöl bizden önce madalya almasına rağmen bizimkinin ayrı bir yeri vardır. Kahramanmaraş’ımız kendi kendini kurtaran bir şehirdir. 1975’de TBMM tarafından Kahramanmaraş’ın şehir adına kırmızı şeritli Dünya’da tek olan bir madalya verilmesi ön görülmüştür. Madalyamız şuanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizdedir. 5 Nisan’da ise bunu kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz