Kahramanmaraş'ın en kısa insanlarından biri 105 santim boyunda. Kahramanmaraş'lı olan Oktay Uzunca, oluşan ilgiden memnun. Görenlerin hayretle baktığı Uzunca'nın Kahramanmaraş'ın en kısa adamı olduu söyleniyor.

Kahramanmaraş'ta boyu 105 santim olan Oktay Uzunca, Manşet Gazetesi haber ekibine boyu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzunca, “Boyum 105 santimetre. Boyu benim boyumdan kısa olan birine denk gelmedim. En kısası benim. Boyumun kısa olması doğuştan gelen bir şeydir. Doğuştan olan bir rahatsızlık. Sonradan yanlış ilaç kullanıp bu hale gelmedim” dedi.

'SÜLALEMDE EN KISA BOYLU BENİM'
Süalesinde kendisinden daha kısa boylu birinin daha olmadığını dile getiren Uzunca, hastalığının ırsi olmadığını söyledi. Uzunca, Sülalemde bu hastalıkta boyu kısa olan birisi daha yok. Irsi değil. Bu rahatsızlığın illaki dezavantajlarıyla bir çok yerde karşılaşıyorum. Mesela örnek zorluk çektiğimiz yerlerde var. Kolaylık olduğu zamanlarda var. Örneğin, görsellik olarak sevilip sayılmak, bu bizim için en büyük avantaj. Bizde genelde zaten benim gibi olan arkadaşlarım olsun, genellikle engelli arkadaşlarımız olsun, çoğul olarak kullanıyorum. Sonuçta hayatta bir beklentimiz olmadığı için, sadece bir güler yüz, bir sevgidir. Çoğumuzun beklentisi budur. Kimi zaman insanlar bunu farklı algılıyorlar. Farklı görüşlerle karşılaşıyoruz. Dalga geçiliyor, aşalanılıyor, ister istemez farklı tepkiler görüyoruz. Bazende öyle bir şeyle karşılaşıyoruz ki, beklediğim bir an beklemediğim bir yerde, çok güzel karşılanıyoruz. Dediğim gibi sevip sayılmak bizim için en büyük güzelliği ve avantajımız. Her işimizi kendimiz yapmamız. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor. Hiç kimseye muhtaç olmamak, Dünya da en güzel şeydir. Bunun yanı sıra, halkla iç içe olmak, insanları sevip saymak, insanlarla birlik olmak, bir şeyler yaparken bir şeyler paylaşırken küçük olduğum için değilde insan olduğum için yaklaşmak. Bunun yanı sıra tabiki zorluk çektiğimiz bazı yönlerde var. Gerek bir takım araçlarda olsun, bazı akresift insanlarla konuşma durumunda olsun, genel olarak hayatta bazı şeylerin boyu kısalığından olsun, engel olması mümkün oluyor. Tabi bunlar zorluğu gösteren şeyler. Şunu kendi açımdan söyleyeyim” şeklinde konuştu.

'İNSANLAR BANA YARDIMLARINI ESİRGEMİYOR'
Dışarı çıktığı zaman insanların kendisine yardım ettiğini söyleyen Uzunca, son olarak sözlerine şunları ekledi: Şu hayatta genellikle her ne olursa olsun, bir güler yüz, sevgi bütün engelleri benim için kaldırıyor. İnsanlar bu konuda yardım severliliğini gösteriyor. Bana yardım ediyorlar. Fakat zorluk çektiğim tek neden var. Örneğin dışarı çıktığımızda, ister istemez devamlı dört duvar arasında kalamıyoruz bunalıyoruz. Dışarı da gezmek istiyorsun dolaşmak istiyorsun. Mesela engelli araçlarımız var. Motorlu olsun tekerlekli sandalye olsun. Allah muhtaç etmesin, benim öyle muhtaçlığım yok çok şükür. Engelli aracım var çok şükür. İstediğim zaman istediğim yere gidip gelebiliyorum gezebiliyorum dolaşabiliyorum. Trafikte ne kadar ufak tefek sorunlar yaşasakta geziyoruz. Bazen nezaketsiz olan kişilerlede karşılaşabiliyoruz. Bu üzücü oluyor ister istemez. Ben burdan insanlara engelli arkadaşlarım açısından da kendi açımdan da, halkımızın insanların yanlış anlamasınlar biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Sonuçta bizlerde insanız. Hiç birimiz bu şekilde hayata gelmek istemedi. Fakat takdir Allah'ındır ki, Allah'ın işine kimse karışamaz. Ne gelirse Allah'tan gelir. Ben memnunum. Hayata dört dörtlük sarılmak için mücadele ediyorumki devamda edicem. Engelli arkadaşlarımıda bunu tavsiye ederim. Sadece her ne olursa olsun. Hayatla barışık olsunlar. Sevgi dolu olsunlar. Allah'ım her daim inşallah yüzümü güldürsün.”
Haber: Kübra Dilbirliği

 

Editör: Mahmut Beyaz