Her yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 27'ncisi kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi rekortmenleri ödül töreni düzenlendi.

 

Düzenlenen ödül töreninde saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın Vergi Haftası'na özel yayınladığı VTR'si ile devam etti. Vergi Rekortmenleri ödül töreninde konuşma yapan Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, "Mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın haklarını gözeterek hizmetlerini kalite ve verimlilik anlayışı içinde vermeye kenine görev edinmiş, dinamik bir kurum olan Vergi Dairesi Başkanlığı kurumsal yapısı ile hem merkez hem de ilçe teşkilatlarıyla bir bütün içerisinde modern kamu yönetim anlayışını benimsemeye çalışmaktadır" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Kahramanmaraş'ımız tarihte olduğu gibi Kahramanmaraş'ın kahraman evlatları nasıl istiklal mücadelesinde en ön saflarda durmuşsa bugün ülkemizin kalkınma hamlesinde sadece ellerini değil gövdelerini de taşın altına koyarak riske ederekten en ön safda durmaktalar. Bundan dolayı Kahramanmaraş'ımızın müteşebbislerine girişimcilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'DEVLETİN VATANDAŞLARA HİZMET ETMESİ ANCAK VERGİYLE MÜMKÜNDÜR'

Düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Vali Yardımcısı Ömer Adar, devletin vatandaşların istediği hizmetleri yapmakla mükellef olduğunu söylerken bu hizmetleri yapmak için de belli bir gelir elde etmesi gerektiğini ve bununda ancak vergi yoluyla sağlanabileceğini söyledi. Adar, "Günümüzde bütün devletler gelişmiş olsun az gelişmiş olsun nerdeyse tamamı ekonomik faaliyetlerden elini eteğini çekmişlerdir. Ancak buna rağmen vatandaşların başta eğitim ve sağlık olmak üzere bütün altyapı hizmetleri için hizmet talepleri devam etmektedir. Devletlerin bu hizmetleri yapmakla mükellefiyetleri devam ettiklerine göre gelirlere de ihtiyaçları var. Devletlerin bu anlamda elde ettikleri gelirler ya vergi toplamakla mümkündür. Bu nedenle diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda çok dinamit etkin yol ve yöntemlere başvuruldu. Öncelikle sağlam bir mevzuatı geliştirdi. Bunun yanında sağlam bir vergi toplama sistemi kuruldu. Bugün aramızda bütün vergi ödeyenlerin temsilci gurubu var. Bende kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

 

'TÜRKİYE'NİN GELDİĞİ NOKTADA MÜTEŞEBBİSLERİN ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VAR'

Düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye'nin bugünkü geldiği noktada müteşebbislerin çok büyük emeğinin olduğunu ifade etti. Erkoç, "Türkiye'miz zengin petrol kaynakları yada altın madenleri doğal gaz kaynakları olan bir ülke değil. Türkiye'mizin en büyük zenginliği beşeri gücü, sosyal sermayesi, beyin gücü, beden gücüdür. Hamd olsun bugünkü Türkiye'mizin geldiği noktada müteşebbislerimizin çok büyük emeği var. Kahramanmaraş'ımızda tarihte olduğu gibi Kahramanmaraş'ın kahraman evlatları nasıl istiklal mücadelesinde en ön saflarda durmuşsa bugün ülkemizin kalkınma hamlesinde sadece ellerini değil gövdelerini de taşın altına koyarak riske ederekten en ön safda durmaktalar. Bundan dolayı Kahramanmaraş'ımızın müteşebbislerine, girişimcilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'FARKINDALIĞI ARTTIRMAK İÇİN ETKİNLİKLER YAPMAKTAYIZ'

Düzenlenen ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, Kahramanmaraş Vergi Dairesinin hizmet politikasını anlatarak vergi haftasının önemini vurguladı. Kaya, "Gelir İdaresi Başkanlığı ve başkanlığı bağlı olarak kurulan Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı gelir politikasına adalet ve tarafsızlık içinde uygulama vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplama mükellefiyetlerin vergiye uyumunu sağlamak ve mükkellef haklarını gözeterek yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle yükümlülüklerini kolayca yerine getirebilmek için gerekli tedbirleri almak. Saydamlık hesap verilebilirlik, katımlıcık temel ilkelerine göre görev yapmak için faaliyete geçmiştir. Mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın haklarını gözeterek hizmetlerini kalite ve verimlilik anlayışı içinde vermeye kenine görev edinmiş dinamik bir kurum olan Vergi Dairesi Başkanlığı kurumsal yapısı ile hem merkez hem de ilçe teşkilatlarıyla bir bütün içerisinde modern kamu yönetim anlayışını benimsemeye çalışmaktadır. Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan ve bu yıl 22-28 şubat tarihleri arasında 27'ncisini kutlamakta olduğumuz vergi haftası ile vergi bilincinin arttırılması vergiye gönüllü uyumun sağlanması kayıt dışının azaltılması konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla bir takım etkinlikler yapmaktayız" şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Ömer Adar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz