TBMM’nin tatile girmesinin ardından memleketi Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaret programı için gelen Öçal, beraberinde AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete sonrası Manşet Gazetesi Haber Merkezine bir açıklama yapan Öçal, komisyon başkanvekili olması ile alakalı: “Dünyadaki birçok gündem kadın odaklı, kadın üzerinden yürütülmekte. Türkiye genelinden bakarsak bizde buna kayıtsız kalamayacağız. Özellikle kadın erkek fırsat eşitliği dediğimizde biz buna feminist bir bakış açısıyla değil de kendi yerli milli değerlerimiz doğrultusunda kadın sorununu çözme kanaatindeyiz” dedi.

KADINLARA YÖNELİK İYİLEŞTİRME YAPMAMIZ GEREKEN ALANLAR VAR

“Burada da her zaman dile getirdiğim şu kadın haklarını genel insan hakları bağlamından ayrıştırmadan bunun üzerinden gitmemiz gerekir. “ diyen Öçal şöyle konuştu: “Temelde insan hakları üzerinden bir yaklaşımda bulunduğumuzda bireysel bir ayrımcılığa gitmeyiz toptan bir bakış acısı geliştiririz fikrindeyim. Bunun yanında elbette ki şehrimize yönelik bu komisyonun ne gibi katkısı olabilir? Türkiye’deki yaşanan kadın sorunları yerelden de yaşanan sorunlar Türkiye’yi ne kadar ilgilendirse de kendi şehrimizde de kadın sorunlarımız var. Kadınlara yönelik iyileştirme yapmamız gereken alanlar var. Başta eğitim olmak üzere, sağlık olmak üzere. Ekonomiye katılmak ve bunu yaparken de kadın istifhamını artırırken ekonomide kadın gücünü sağlarken kendi aile bütünlüğünden koparmadan çalışan kadın ama çalışan kadın huzurlu kadın yaklaşımıyla yaklaşmamız gerekir. Biz kadın sorunlarını gerek yerelden ilimizden gerekse Türkiye genelinden ele aldığımızda kesinlikle insan halkları temel bağları anlamında kadın sorunlarına yaklaşmamız gerekiyor. Bu bağlamada bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Bizlerde özellikle devletimizin bütün imkânlarından faydalanırken kişi, fert, cinsiyet ayırtmaksızın yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla, devletin imkânlarından adil bir paylaşım düzenini oluşturmaya çalışmalıyız. Bu bağlamda da önerilerimizi, stratejilerimizi politikalarımız bu bağlamda geliştirmek zorundayız”

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Habibe Öçal şunları söyledi: “Gelenekten gelen siyasetimiz var ve yeni siyaset daha çok bütünlük içerinde birlik beraberlik içerinde olma gerek yerel yönetimimizle gerekse meclis siyasi kimliklerimizle biz Maraş’ta bir bütünlük resmi vermeye dikkat ediyoruz. Şehrimize yapacağımız bütün işlemleri alacağımız bütün kararlarda daha çok istişare durumu, ortak akıl durumu ortaya koymamız gerekiyor. Bu bağlamda şehrimizin sorunlarına çözüm üretmemiz gerektiği kanaatindeyim. Maraş halkı birliktelik istiyor. Beraber olma resmi istiyor. Şuan kendi aramızla gerek yönetimiz de gerekse siyasi kimliklerimizde biz ortak hareket ediyoruz. Genel merkezimizin tasarrufu ne olursa olsun biz kimi aday gösterirse göstersin koşulsuz, şartsız, lakinsiz gösterilen adayımıza tam gücümle desteğimizi vereceğiz. Yine Maraş’a yakışır bir seçim sonucu alacağımızı umut etmekteyiz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz