Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, 8-14 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın 174’ncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle gazetemize özel röportaj verdi. Geride kalan görev süresinde teşkilatıyla birlikte yaptığı başarılı çalışmalarla Kahramanmaraş’ın huzurlu bir kent olmasını sağlayan Doğan İnci, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları ve kentin asayiş noktasındaki durumunu anlattı. Kahramanmaraş’ın diğer illere oranla daha güvenli ve huzurlu bir il olduğunu dile getiren İnci, Emniyet Teşkilatı’ndan hainlerin çıktığını fakat hainleri temizlediklerini vurguladı. Personel noktasında Kahramanmaraş’ta ihtiyacın ya da eksikliğin olmadığını dile getiren Emniyet Müdürü İnci, çarşı ve mahalle bekçileriyle birlikte kentin huzurunu gece ve gündüz koruduklarını söyledi. 2019’un yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmesi noktasında yaptıkları çalışmaları da anlatan İnci, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binası ve İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarında inşaat süreçlerinin devam ettiğini ifade etti.

“DİĞER İLLERLE KARŞILAŞTIRDIĞIMIZDA BİZ HUZURLU BİR ŞEHİRİZ”

Sözlerinin başında Türk Emniyet Teşkilatı’nın bir mensubu olmaktan şeref duyduğunu belirten Doğan İnci, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. İnci, “8-14 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yılını şanla, şerefle kutluyoruz. Bu teşkilat, atasının izninde, hukuk kuralları çerçevesinde görev yapan bir kolluk kuvvetimiz. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak yıl içerisinde çok güzel çalışmalarımız oldu. İlimizin asayişi Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarısı mevcut. Bunu sizlere gururla paylaşabilirim. Meydana gelen olaylarımız aynı ölçekteki diğer illerle karşılaştırdığımızda biz huzurlu bir şehiriz. Özellikle mala karşı meydana gelen olaylarda aydınlatma oranımızda diğer illerden öndeyiz. Onun dışında biz her alanda hizmetimizi yapıyoruz. Bugün burada kan bağışı yapıyoruz. Bu topraklara kanımızı verdik, şimdi insanlara kanımızı vererek yaşatmaya çalışıyoruz. Devletin bekası için çalışıyoruz. Hukuk çerçevesinde anayasal düzene bağlıyız. Kesinlikle hiçbir yerden emir, talimat almayan bir kurumuz. Emir yada talimat alacağımız anayasal kurumlar bellidir. Bunlar anayasa, kanunlar, Emniyet Teşkilatı’nın yönetmeliklerinde belirlenmiş nizam çerçevesinde bir polis teşkilatıyız” dedi.

“HAİNLERİ TEMİZLEDİK, GİREMEDİĞİMİZ SOKAK YOK”

“Geçmişte içimizde hainler çıktı, o hainleri fazlasıyla temizledik. Şu an eskisinden daha iyi bir durumdayız. Türk Polis Teşkilatı her geçen gün bu pislikleri içinden attıkça daha da güçlendi, güçlenecektir” diyen İnci, “Personel sayısı olarak şu anda 2014 yılının rakamlarını fazlasıyla geçtik.  Kahramanmaraş'ta herhangi bir personel ihtiyacımızda şu an yoktur. Çok şükür giremediğimiz sokak, cadde, ulaşamadığımız vatandaşımız yoktur. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü personel sayımızı da paylaşmak isterim. Şuan emniyet hizmetleri sınıfında 3 bin personelimiz vardır. Bu sayıya son olarak 175 çarşı ve mahalle bekçimiz eklendi. Kahramanmaraş genelinde 175 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapıldı. Bir ay önce görevlerine başladılar, artık geceleri sokakları onlara zimmetledik. Eskiden bekçi amcalarımız vardı, sokaklarda gezerdi, herkesi tanır, bilirdi. O yıllarda olduğu gibi şimdi aynı sistemle çarşı ve mahalle bekçilerimiz çalışacaklar. Biz polisler tayine tabiyiz ancak bekçilerimizin öyle bir tayin konusu olmadığı için kendi sokağına, caddesine, şehrine hakim olacaklar. 140 kişilik bir yeni bekçi alımı kadrosu tahsis edildi, hükümetimizce. Onlarda bugün yarın sınava tabi tutularak tekrar Kahramanmaraş’a 140 mahalle bekçisini kazandıracağız. Bunların dağıtımı il ve ilçe merkezlerimize yapılacak” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE EĞİTİM, SONRA CEZA”

2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ olarak ilan edildiğini belirterek, trafik güvenliği noktasında uyarılarda bulunan İnci, “Şehrimiz huzur şehri, trafik yönünden bazen yoğunluklar yaşıyoruz ancak şu dönemde artık yaya öncelikli bir trafik anlayışımız olacak. Polislerimiz her yerde olacak, öncelik vatandaşımızı bilinçlendirme ve eğitim. Daha sonrasında ceza olacak. Önce ceza sonra eğitim değil, biz ceza amaçlı çalışmıyoruz. Önce vatandaşlarımızı bilinçlendirerek, onların yaya öncelikli trafikte trafik kurallarına uyacağız. Işıklara ve levhalara uyacağız. Bazen görüyoruz, Kahramanmaraş’ta yaya öncelikli trafik deniliyor ama trafik ışıkları ona kırmızı yanıyor, ama karşı karşıya geçiyor ve trafikte birçok kazaya sebep oluyor. Bu kazaları önlemek önceliğimiz, yaya öncelikli olacak, yayalarımız da trafik kurallarına uyacaklar” şeklinde konuştu.

“AĞUSTOS VE EYLÜL AYLARINDA ANA HİZMET BİNAMIZA TAŞINACAĞIZ”

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binası ve ilçe emniyet müdürlüklerinin hizmet binalarının inşaat sürecinin devam ettiğini vurgulayan İnci, “Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğümüzün ana hizmet binasının inşaatı devam ediyor, yüzde 60’a yakını bitmek üzere. İnşallah bu Ağustos ve Eylül aylarında ana hizmet binamıza taşınacağız. Bununla birlikte ilçe Emniyet Müdürlüğümüzün hizmet binalarının da ihaleleri yapıldı, inşaatları başladı. Şuan Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün birinci katı çıkmak üzere, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’müz de, Dulkadiroğlu Belediyesi Kamu Külliyesi’nin orada olacak, ihale süreçleri bitti, yakın zamanda inşaatı başlayacak” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz