Şüphesiz bu köşede yazmanın bir misyonu var. Üzerimizde taşıdığımız bir yük, sorumluluğunu üstlendiğimiz, sesi soluğu olduğumuz bir üst akıl var. Kısaca biz ona biz halk diyoruz.

Bu bağlamda, geçen hafta almış olduğum bir telefon, beni ziyadesi ile memnun ederken, bu haftaki yazımızı yazmamıza da vesile oldu.

Gelen telefon, Kahramanmaraş Havalimanı İşletme Müdürlüğüne güvenlik elemanı alımıyla ilgiliydi. İddiaya göre, Kahramanmaraş Havaalanı İşletme Müdürlüğüne 20 kadar Güvenlik Personeli ihtiyacı hasıl olmuş. Başvuran 200 kişi arasından 20 kişi alınarak iş başı yapmışlar. Yine iddiaya göre, bu 20 kişinin alımında herhangi bir sınav uygulanmamış, KPSS puanı şart koşulmamış. Tek kıstas siyasi referans olmuş.

Bu ülke yıllardan beri, eş dost akraba çavuş ilişkilerinden, siyasi referanslardan çok çekti. Adamı olan iş ekmek sahibi oldu. Adamı olmayan hak ettiği mevkilere gelemedi. Haklar gasp edildi. Kul hakları yendi. Bunun önüne geçilmesi için uygulamaya konulan KPSS sınavları bu haksızlıkları adaletsizlikleri bir nebzede olsa gidermişti.

Başından beri söylediğimiz gibi söylenenler iddia boyutundadır. Tespit, delil bulunmamaktadır. Ön yargı ve ithamlardan arındırarak konuyu maddeler halinde ilgili kuruma yöneltmek istedik.

Sayın Kahramanmaraş Havaalanı İşletme Müdürlüğü yetkililerimiz;

-Havaalanına personel alımı olmuş mudur?

-Personel seçimini hangi kıstaslara göre belirlediniz?

-KPSS Sınav sonuçları, spor yada mülakat sınavı yaptınız mı?

-Mülakata adayların hepsini çağırdınız mı?

-Mülakatta hangi soruları sordunuz?

-Alınacak personel listesinin herhangi bir siyasi partiden geldiği doğru mudur?

-Müracaat eden adayları direk siyasi parti temsilciliğine yönlendirdiğiniz doğru mudur?

Bizi telefon ile arayan ve haksızlığa uğradığını iddia eden, diğer mağdur kişiler adına da konuştuğunu beyan eden arkadaşın, bu konularda ciddi iddiaları mevcut.

Biliriz ki devlet işlerinde liyakat esastır. Esas olmalıdır. İşi ehline vermek, hak edene vermek iş verenin sorumluluğundadır. İş veren devlet ise, sorumluluğu çok daha ağırdır. Bizim görevimiz ve sorumluluğumuz bu iddiaları muhatabına iletmektir. Hükmü kamu vicdanı verecektir.

Konu ile ilgili bilgi vermeniz, iş başvurusu yapan diğer adayları ve kamuoyunu rahatlatacaktır.