2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçim gün geçtikçe gündemin en sıcak maddelerinden biri olurken, 24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi kulislerde AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında ittifak konuşuluyor. Yerel seçimler için de iki partinin ittifakı bütün mecralarda dile getirilirken, en son açıklamayı ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı. Çelik, ittifakla ilgili, “Cumhur İttifakı geçen dönemde büyük kazanımlar getirdi. Bundan sonra da kazanımlar getireceğinden şüphemiz yok. Cumhur İttifakı'na bağlılığımız devam ediyor. Bahçeli ile Erdoğan her an bir araya gelebilir. Somut bir karar yok, olabilir. Yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşecek, bununla ilgili kararımız yok” ifadelerini kullandı. Çelik’in açıklamaları gündemde geniş bir yankı oluştururken, vatandaşlar arasında da yoğun bir şekilde konuşuluyor. Gündemi en sıcak haliyle takip eden ve kent halkının düşüncelerini sayfa sütunlarına taşıyan Manşet Gazetesi olarak, yerel seçim ittifakını vatandaşlarımıza sorduk. Kahramanmaraş halkının birçoğu AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki olası ittifaka olumlu bakarken, genel olarak belediyelerin çalışmalarından da memnun olduklarını söyledi.

İşte Kahramanmaraş halkının yerel seçimde ittifak görüşleri;

YEREL SEÇİMDE BİRÇOK BELEDİYEYİ KAZANIRLAR”

Bayram Poyraz

24 Haziran’da yapılan seçimde de Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında bir ittifak olmuştu. Devlet Bahçeli tam bir devlet adamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber bu işi götürürler İnşallah. İki partinin ittifakı genel seçimlerde başarılı olmuştu, eğer bir ittifak olursa yerel seçimlerde yine birçok belediyeyi kazanırlar. En önemli beklentimiz ekonominin daha güçlü temellere oturtulması, kolay kolay zarar görmemesi. Yerel seçimler için ise eğer belediye başkanlığına siz beni aday gösteriyorsanız o işi iyi bilmem lazım, eğitimini almam lazım. Ehliyetsiz kişilere görev verilmemesi lazım. Benim açımdan iki partinin ittifak yapması olumludur, tabi ki parti liderleri bunu daha iyi bilir. Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın kazanmasını isteriz her şekilde.

KAHRAMANMARAŞ YÖNETİCİLERİNİ TEBRİK EDERİM”

Songül Keleş

Bir akrabamızın düğünü için İstanbul’dan Kahramanmaraş’a geldik. Gelirken çok fazla şehir gezdik, Adana’nın içerisinde vakit geçirdik ama orayı gerçekten çok pis buldum. Bunu söylemek istiyorum, Kahramanmaraş’ın yerel yöneticilerini tebrik ederim. Burası gerçekten çok temiz, çok beğendim. İnsanları da çok cana yakın, çok misafirperverler. Temizliğe çok dikkat ederiz, gözümüze de ilk olarak kentin temiz olması çarptı. Dondurma yemeye gideceğiz, Kahramanmaraş’ı çok beğendik, hiç böyle beklemiyordum. Bu da yerel yöneticilerin başarılı olduğunu gösteriyor. Yerel seçimlerde Kahramanmaraş için en iyisi neyse onun göreve gelmesini isteriz.

YEREL SEÇİMDE DE İTTİFAK OLMALI”

Kenan Yoğurtçu

AK Parti ile MHP daha önce ittifak yapmıştı, bence yerel seçim için yapılmamalı. Zaten Kahramanmaraş AK Parti’ye en fazla oy veren şehirlerin başında geliyor, ittifak olsa da olmasa da burada durum değişmez aynı devam eder. Kahramanmaraş kendi özelliğini korur, pek farklı şeylerin olmasına izin verilmez burada. Bana göre ne ileri gider ne de geri gider. Kahramanmaraş’ta güzel çalışmalar var ama yetersiz. Özellikle de araçlarla trafik noktasında büyük sorunlar var. Otopark sayılarının artırılması gerekli. Üst geçit ve alt geçitlerin sayısı artırılmalı, karşıdan karşıya geçerken zorlanıyoruz çoğu zaman.

GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLUR”

Mehmet Paksoy

Tabi ki partiler arası ittifakta son sözleri liderler söyler, genel seçimlerdeki gibi yerel seçimlerde de ittifak konuşuluyor. Genel seçimlerde gördük, ülke için olumsuz bir sonucu olmadı, güzel bir birliktelik oluştu. Aynı şekildeki gibi İnşallah beklentilerimiz var tabi ki. Kahramanmaraş’ta her şeyden önce daha muntazam olması, ter temiz olması gerekir. Parklarımız özellikle haddinden fazla çöp kirliliği içerisinde. Trafik çok yoğun, ilk olarak dar yolların genişletilmesi gerekli. Yollarda alt geçit ve üst geçitlerin daha fazla olması gerekir. Halkımız daha rahat bir şekilde şehir içinde dolaşabilir.

İKİSİ DE MİLLETİN YANINDA OLAN PARTİLERİMİZ”

Hacı Aslan

AK Parti’de Milliyetçi Hareket Partisi’de tamamen milletin yanında olan iki önemli partimizdir. Hedefleri olan bu iki partimizin başarılı olmasını tabi ki isteriz. Biz çok eski zamanları da gördük AK Parti hükümeti önemli işler yaptı. Evlerimizin önü asfalt, yollarımız asfalt yada parke biz daha ne isteyelim. Düşmanlarımıza karşı da çok şükür dik duruyoruz, bize söz geçiremez oldular. Ekonomimiz kötü olmadığı halde kötü yapmaya çalışıyorlar ama tutmaz. AK Parti ve MHP’de birlikte olursa Türkiye için önemli olur, geleceğimiz daha güvenli olur. Hem Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Devlet Bahçeli’ye bizlerin güveni sonsuz. İnşallah oluşacak bir birliktelik Kahramanmaraş ve ülkemiz için olumlu sonuçlanır.

İTTİFAK ÇOK BAŞARILI OLUR”

Ahmet Vursavuş

Ben kendi açımdan düşüncemi söylersem iki partiye de güveniyorum. Bir ittifak yapmaları güzel olur. Özellikle de batıda ve doğuda Cumhuriyet Halk Partisi yada HDP’den alınamayan şehirlerde birliktelikle birlikte iki parti başarılı sonuçlar alabilir. Bu da önemli bir şey olur Kahramanmaraş için. Yatırım yapılmasını tabi ki izleriz, ne yapsalar isteriz. Yatırıma yok demeyiz millet olarak. Genel olarak Büyükşehir Belediyesi’nin ve merkez ilçelerin çalışmalarından memnunum.

İTTİFAKI YEREL SEÇİMLERDE DESTEKLİYORUZ”

Ökkeş Türkmen

Genel seçimlerde de ittifak yapılmıştı, desteklemiştik. Yerel seçimlerde de destekliyorum. İnşallah bir ittifak olur. Gereken de bu zaten, ülke menfaatlerini düşünen iki partinin birlikte olması güzel bir olay. Bana göre gereken yapılıyor Kahramanmaraş’ta, belediye başkanlarımızdan memnunum. Ama daha iyi şeyler yapılırsa da şehrimiz için iyi olur. Birin üzerine bir daha eklense iki olur.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Besim Köşker

Ülke gündemini çok iyi takip ediyoruz. Artık yerel seçimlerde yaklaşıyor, adaylar ortaya çıkıyor. Haziran’da yapılan seçimde ittifak olmuştu, çok da güzel olmuştu. Bunda da yapmalarını isterim. Birlikten kuvvet doğar. Belki farklı partilerden olunca çekişme olur, daha iyi yatırımlar kazandırılır. Daha iyi yollarımız olur, daha iyi iş alanları olur. Uyumlu bir şekilde çalışılırsa Kahramanmaraş için çok güzel olur.

AK PARTİ İNŞALLAH KAZANIR”

Hikmet Mercanlı

AK Parti ile MHP ittifakı çok yerinde bir karar olur. Liderler böyle bir karar alırsa çok memnun oluruz. İyiliğimizi istemeyen dış güçlere de meydan bırakmamış oluruz böylelikle. AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde AK Parti’yi, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde de MHP’yi destekleriz. Kahramanmaraş için de yine AK Parti İnşallah kazanır. İlk dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan hiç memnun değildim ama sonrasında ise çok güzel bir atılım yaptı. Hizmetlerini takdirle izliyorum, İnşallah bir kez daha görev alma imkanı olur.

MHP’YE İLGİ SON ZAMANLARDA ÇOK ARTTI”

Adil Mayam

İttifak olması güzel olur. Eğer MHP daha iyi çalışırsa burada en az bir tane belediye başkanlığını götürür. Çalışsın, reklamını yeter ki iyi yapsın. MHP biraz daha çalışıp da ortalıkta görünürse, bazı büyük yerlerde halka kendini gösterip toplumun içine girerse MHP Kahramanmaraş’ta en az bir belediye başkanlığını alır. Şuan Kahramanmaraş AK Parti’ye oy veriyor ama gönülsüz veriyorlar, MHP’ye ilgi son zamanlarda çok arttı. MHP’li bir başkanın olacağından ben çok eminim.

İKİ PARTİNİN İTTİFAKINI DESTEKLİYORUM”

Ahmet Pekemen

AK Parti ile MHP’nin ittifakını televizyonlara görüyoruz. Çok konuşuluyor. Bence çok güzel olur, Devlet Bahçeli gerçek bir devletçi. Öyle inanıyorum, gerçek ve çok güzel bir karar verirler. Sağ olsun ömrü uzun olsun. Ben iki partinin de ittifakını destekliyorum. Yerel seçimlerde de önceden kurulan bu ittifak devam eder galiba.

ÜLKE MENFAATİNE OLACAKSA GÜZEL OLUR”

Ömer İnce

İttifak eğer ülkemiz menfaatine olacaksa güzel olur. Birlik ve beraberlik önemli çünkü, bugünlerde bunun önemini daha çok görüyoruz. İnşallah yine başarı elde ederler sonuçta ülkemiz kazansın. Kahramanmaraş’ın diğer şehirlerdeki gelişim gibi yani alt yapı, ulaşım, sosyal imkanlar, sadece parklar ve bahçelerden ibaret olmayan çalışmalar istiyoruz.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz