MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaparak, “26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin bu açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken, MHP Grup Toplantısı’nın ardından, AK Parti Grubuna seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile toplantı yapacaklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli arasında yapılacak olan toplantı tüm Türkiye’nin en çok merak edilen konusunu olurken, tüm millet adeta televizyonlara kitlenerek sabırsızlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını beklemeye başlamıştı.

TÜM TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA KİTLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti. 30 dakika süren görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, “Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik” diyerek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile daha önce de birkaç defa bir araya gelerek, Türkiye ile ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını da aktardı. Erdoğan konuşmasının devamında, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” ifadelerini kullandı. Tüm bu gelişmelerin ardından gündemi özenle takip eden haber ekibimiz Kahramanmaraş halkına mikrofonlarını uzatarak, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimle ilgili görüşlerini aldı. Birçok vatandaş seçimlerin öne alınmasından memnuniyet duyduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kararını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

İşte Kahramanmaraş halkının 24 Haziran’da yapılacak olan seçime ilişkin görüşleri;

TÜRKİYE İÇİN İYİ OLACAKTIR”

Cellalettin Nuri Gençay:

Seçimin erkene alınması çok iyi olur. Büyüklerimiz ne diyorsa doğru diyordur. Bakacağız, Türkiye için iyi olacağını düşünüyorum”

SANDIK BAŞINDA KARAR VERMEK DAHA KOLAY”

Abdulmetin Gök:

Genel seçimler için hayırlı olsun diyorum. Gideceğiz inşallah sandıklara, burada karar vermek zor. Sandığın başında karar vermek daha iyi oluyor.

ESKİDEN DEVLET NEREDEYDİ?”

Mustafa Sayın:

Sayın Cumhurbaşkanımız erken seçim dediyse uygundur. Türkiye’de şöyle bir sistem var. ben bütün hükümetleri gördüm. Tayyip Erdoğan gibi yol, hastane yapan görmedik. İnsanlar eskiden hastaneye gittiği zaman yeşil kartlılar ilaç alamıyordu. 15 gün sonra ilaç geliyordu. Kemal Kılıçdaroğ’lu zamanında günleri diyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın başa gelmesi ile birlikte vatandaş kimliği ile gittiği zaman isterse sigortası olmasın hastane bakıyor. Burada devletin gücü var. Eskiden devlet yok muydu? Vardı. O zaman devlet neredeydi?

VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN”

Yaşar Kırmaz:

Erken seçime gidiyoruz. Vatana millete hayırlı olsun. Ben burada kalmıyorum, yurt dışında yaşayan bir Türk olarak iyi şeylerin olacağını düşünüyorum.

MİLLETE DANIŞILMASI GÜZEL”

Murtaza Gök: Yorum yok. Erkene alınması ne derece doğru bilmiyorum. Erken seçimde millete danışılması güzel.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN İYİ OLUR”

Yavuz Ekici:

Bence iyi olur. Türkiye’nin geleceği için. Böyle bir Türkiye’den memnunum. Erken seçim muhakkak, bir şeyi bilen siyasetçilerimiz var. Olsun, hangisi hayırlı ise o olsun.

BİZİ YÖNETENLER EN DOĞRUSUNU DÜŞÜNÜR”

Rasim Sarıtürk:

Memleketimiz için, ülkemizi için hayırlısı ne ise o olsun. Biz dar düşünüyoruz. Bizi yönetenler mutlaka geniş çerçevede bakıyorlar. Bazı şeyleri belki biz tahmin edememiş olabiliriz. Hayırlısını diliyorum.

TÜRKİYE İÇİN HAYIRLISI OLSUN”

Kazım Akdere:

24 Haziran seçimlerin olmasından yana mısın? Sorusuna Türkiye için hangisi hayırlı ise onun olması taraftarıyım. Olmasını istiyorum seçimlerin. Cumhurbaşkanımızdan memnunuz. Böyle bir insan bir daha gelmez. Ben öyle görüyorum. Herkes tabi fikrine saygımız var. Ben böyle düşünüyorum.

ERKEN SEÇİMİ GEREKSİZ BULUYORUM”

Özkan Kurtaran:

Şu an erken seçimi gereksiz buluyorum. Değişen bir şey olmayacak yine aynı hükümet. Yine aynı sistem. 1 yıl çalışıp yine aynı seçimle aynı kişiler iş başında olacak.

FIRSATÇILARIN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN İYİ OLUR”

Ferhat Kurt:

24 Haziran’da sandığa gitmemiz hem iyi hem kötü olur. Niçin kötü olur? Ekonomimiz bunu kaldırabilecek durumda mı? O açıdan önemli. Niçin iyi olur? Fırsatçıların önünü kesmek için.

ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN”

Oğuzhan Karadöl:

Ülkemiz için hayırlı uğurlu olur. Biz yurtdışında yaşayan bir vatandaş olarak, 6-7 ayda bir geliyoruz. Her geldiğimizden farklı şeyler görüyoruz. İnşallah hayırlı olur. Biz ülkemizi destekleyen insanlarız.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz