Asıl amacı hiçbir ayrım gözetmeksizin insanların acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanların hayatını ve sağlığını korumak, kişiliklerine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayış, dostluk, saygı, işbirliği ve sürekli barışı getirmek olan Kızılay’ın çalışmalarını gençler arasında yaygınlaştıran Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, başarılı faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Kızılay’ın faaliyetlerini büyük bir özveriyle yerine getiren Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi, işte tam da bunlara ihtiyaç olan bugünlerde başlattığı yardım kampanyasıyla dikkatleri üzerine çekti. Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Bal öncülüğündeki üyeler, kentin en işlek noktalarından biri olan Piazza AVM’ye açtıkları stantla depremzedelere yardım topladı. Genç Kızılay üyelerinin öz verisi ve Kahramanmaraş halkının alkışları hak eden duyarlılığıyla toplanan yardımlar, Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere götürüldü. Kahramanmaraş’tan üyeler ve gönüllülerden oluşan 20 kişilik grup, Türk Kızılay’ının koordinasyonunda nöbet tuttu, depremzedelerin yarasını sardı.

“TÜRK KIZILAY’I YARALARI SARIYOR”

Düzenledikleri kampanya hakkında bilgiler veren Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Bal, “1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayırım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olarak, 148 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenmiştir. Mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılay'ının özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Türk Kızılayı'nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bunun en canlı örneği gündemimizin en önemli konusu olan Elazığ merkezli Malatya’da da büyük tahribata yol açan deprem afetidir. Türk Kızılay’ı depremin ardından hızlı bir şekilde sahaya inerek hem arama-kurtarma çalışmaları hem de soğukta dışarıda kalan vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışmaya başlamıştır” dedi.

“HEPİMİZİN BİRGÜN KIZILAY’A İHTİYACI OLABİLİR”

Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi olarak sorumluluk hissettiklerini ve yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Bal, “Arkadaşlarımız orada çok yoğun bir şekilde çalışıyor ama biz de Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi olarak arkadaşlarımıza destek vermek istedik, insanlarımızın yaralarının kapanmasına bir nebze fayda sağlamaya çalıştık. Halkımızın da ilgisi gerçekten çok iyi ama o bölgede hala yardıma ihtiyaç var. Kızılay iyi günde kötü günde bütün milletimizin yanında olmaya devam edecektir. Bu sebeple Kızılay'a gösterilen ilgi de artmalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay'ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay'a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Türk Kızılayı, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenmiş ve birçok konuda da öncü olmuştur. Bizlere destek veren tüm Kahramanmaraş halkına, üyelerimize ve gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz