Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın Ocak ayı Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. Sabah saatlerinde havayolu ile Gaziantep’e gelen Kandemir’i, AK Parti Kahramanmaraş teşkilatı karşıladı. Karayolu ile Kahramanmaraş’a gelen Kandemir, ilk olarak partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’yi makamında ziyaret eden Kandemir, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Partilileriyle sohbet eden Kandemir, ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti. Kandemir’i, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekeleşen ziyarette Başkan Güngör, Kandemir’e, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri ve Kahramanmaraş’taki çalışmalarını anlattı.

“HER GÖREV, HER İMKAN, BİR İMTİHAN”

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Kahramanmaraş’ın AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hiçbir zaman yalnız bırakmadığına dikkat çeken Erkan Kandemir, “Kahramanmaraş, Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti teşkilatlarını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Gerçekten de bu siyasi hareketin en müteşekkil olduğu illerden bir tanesi Kahramanmaraş. Bu vesileyle bizleri ağırlayan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her görev, her imkan bir imtihan. Bizim yakamıza yapıştırılan Belediye Başkanlığı ya da yerel yönetimler rozeti, AK Parti bayrağının dalgalandığı her belediye bizim yüreğimizi pır pır heyecanlandırır ve sorumluluğumu hatırlatır. İnanıyoruz ki, burada bugüne kadar yapmış olduğumuz çok başarılı hizmetlerin üzerine çok daha iyilerini ekleyeceğiz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZ SİZİN ESERLERİNİZLE TANIŞACAKTIR”

Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş’a değer katacağına inandığına dikkat çeken Kandemir, “Türkiye’de AK Parti’nin belediyecilik anlayışını da, belediyecilik konusundaki ihtisasınızla en iyi kavramış isimlerden bir tanesi olarak bizim siyasi hareketimizin içerisindeki önemli aktörlerden birisi olarak şahsınızın ben Kahramanmaraş’ımıza özel bir değer katacağına inanıyorum. İnşallah ekibinizle beraber, meclis üyesi arkadaşlarınızla birlikte, çevre belediyelerimizle el ele Kahramanmaraş’ımız bugüne kadar aldığı hizmetleri çok daha ötelere taşıyacak hizmet anlayışınızla sizin eserlerinizle tanışacaktır. Zaman zaman bir araya geliyoruz, sizi dinliyoruz, gerçekten de heyecanınıza, tutkunuza, enerjinize şahidiz, görüyoruz. İnanıyorum ki bize bu emaneti vermiş olan hemşerilerimiz de zaman içerisinde 9 ayda gördüler, çok daha fazlasını görecekler. Allah kolaylıklar versin” ifadelerini kullandı.

“TORUNLARINDAN BİLE HESAP SORULUR”

Belediyecilik hizmetinin zorluğuna değinen Kandemir, yapılan her eksik hizmette sadece belediye başkanlarından değil torunlarından bile hesap sorulacağını anlatarak, “Belediyecilik, tabi bizim diğer parti kademelerinden ya da hizmet kademelerinden daha farklı bir mana taşıyor. Belki diğerlerinde yaptığınız hizmetler genele şamil oluyor ama belediyelerde torunlarınızdan hesap sorarlar. 50 sene sonra isminiz şehrinizle özdeşleşir ve zikredilir. Doğru yaptığınız işler takdir edilir, bir eksik bırakmışsanız eğer onun hesabını sadece size değil torunlarınıza bile sorar vatandaşımız. O manada hizmetin en çok gözüktüğü, en zor yerlerden bir tanesi yerel yönetimlerdir ama inanıyorum ki siz bu birikiminizi şehrimize yansıtacaksınız. Yürekten inanıyoruz. Zaten çok kısa zamanda süratle yol haritanızı çok güzel çıkardınız, biz bunu gördük. İnşallah Rabbim size bu heyecanı muhafaza ederek şehrimizi ileriye taşımayı nasip eder. Hayırla yad edilen belediye başkanlarından bir tanesi olursunuz. Tekrar nazik ev sahipliğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretlerde Kandemir’e, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç ve Habibe Öçal, AK Parti Teşkilat Başkanlığı Akdeniz Bölge Koordinatörü Abdullah Özer, eski Milli Eğitim Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ilçe belediye başkanları ve partilileri eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz