Halka yakınlığı, kolay ulaşılabilirliği ve güler yüzüyle taraflı tarafsız bütün kesimlerin takdirini kazanan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi çalışmalarının en aktif isimlerinden biri olan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, seçimlerin ardından teşekkür ziyaretlerine başladı. Seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir şekilde Cumhur İttifakı mensuplarıyla birlikte Yeni Sanayi Sitesi’ne çıkarma yaparak esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Güvenç, seçimin ardından vakit kaybetmeden teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşların seçim gezileri esnasında dile getirdiği sorunların hızlı bir şekilde çözüldüğünü yerinde gören Güvenç, esnaflara 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

“HALKIMIZIN MESAJINI ALDIK”

Ziyaretler sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Güvenç, tarihi bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek, vatandaşların ‘kendinize çeki düzen verin’ mesajını aldıklarını söyledi. Güvenç, “Önemli ve tarihi bir seçimi yapmış bulunuyoruz. Güzel olan en önemli şey ciddi bir asayiş olayı olmadan bu seçimi tamamlamış olmamız ve seçimden birkaç saat sonra milli iradenin tüm dünya tarafından izlenmesi. Bu Türkiye’nin başarısıdır, bunun altını çizmek lazım. Biz AK Parti olarak bu seçimde istediğimiz sonucu alamasak da Türkiye genelinde, yine halkımızın büyük bir teveccühüne mazhar olduk. Ankara ve İstanbul’da büyükşehir belediyeleri belki gitti ama ilçe belediyeleri ve meclis üyeliklerinde ciddi bir destek var. Ama halkımız bize her zaman söylenen uyarıyı sandıkta da yaptı, ‘kendinize çeki düzen verin’ dedi. Cumhurbaşkanımız da bunu ifade etti. Biz halkımızın bu mesajını aldık, okuyacağız, değerlendireceğiz ve gerekeni yapacağız. Yapmak zorundayız çünkü AK Parti’nin alternatifi yok, bugün de yok. Dolayısıyla kendimize çeki düzen verme konusunda çok ciddi adımlar atmamız lazım” dedi.

“TEK KELİMEYLE MUHTEŞEMSİN KAHRAMANMARAŞ”

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak Kahramanmaraş’ta önemli bir başarı yakaladıklarını anlatan Güvenç, “Kahramanmaraş’a gelince tek kelimeyle, muhteşemsin Kahramanmaraş diyorum. Düşündüğümüz gibi, inandığımız gibi Kahramanmaraş’ın kahraman insanları, esnafı, işçisi, köylüsü, şehirlisi bizi yanıltmadı. Hatta bizi mahcubiyete sokacak kadar güzel bir destek verdi. Allah hepsinden razı olsun. Yine bir ilçemiz hariç tüm ilçelerimizi aldık. Halkımız Büyükşehir’de çok önemli bir oy oranıyla bizi destekledi. Ben bir kere daha tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AJANDAMIZDA KAHRAMANMARAŞ’A HİZMETTEN BAŞKA BİR ŞEY YOK”

Seçim gezilerinde vatandaşların dile getirdiği sorunların çözüldüğünü görmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Güvenç, “Daha önceki seçimlerde yaptığım gibi sabah kalktık hem bir yorgunluk atmak, ayrıca bize bu kadar teveccüh gösteren insanlarımıza şükranlarımızı sunma adına esnaflarımızı ziyaret ediyoruz Yeni Sanayi Sitesi’nde. Seçimden bir hafta önce bize iletilip de çözülmesini istediğimiz sorunların çözüldüğünü yerinde gördük, sizlerde kaydettiniz. Bu da siyasetin keyifli yanı, yani insanların sorun çözülünce Allah razı olsun demesi mutlulukla size sarılması kadar güzel bir şey yok. Çünkü biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz, halkın gönlünü almak için yapıyoruz, gönlüne girmek için yapıyoruz. Küçük Sanayi Sitesi’nde de bunun örneklerini gördük, ben bu yorgunluğun arkasından sabah erkenden kalkarak bana eşlik eden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Gerçekten biz Kahramanmaraşlının hizmetindeyiz, bizim ajandamızda Kahramanmaraş’a hizmetten başka bir şey yok. Hemşerilerimi gönül dolusu sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum. Allah yardımcımız olsun, hemşerilerimin dua ve desteğini bir defa daha gördük” şeklinde konuştu.

“PAZARCIK’TA ÇOK MÜTHİŞ BİR SONUÇ ALDIK”

Pazarcık’ta başarılı bir kampanya dönemi yürüterek seçimden galibiyetle ayrıldıklarına vurgu yapan Güvenç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Pazarcık çok hassas bir yer, Türkiye’de art niyetlilerin, kötü niyetlilerin kaşıdığı illerimiz ve ilçelerimiz var. Kahramanmaraş’ımız da, Pazarcık’ımız da öyledir. Dolayısıyla Pazarcık benim ayrıca doğduğum yer. Pazarcık ile daha çok ilgilendim bu kesin. Çok nezih bir kampanya yürüttük Pazarcık’ta, görülmeye değer bir kampanyaydı. Coşku ile seviyeli bir kampanya yürüttük ve hamdolsun mahcup olmadık. Çok müthiş bir sonuç aldık. Buradan oy versin vermesin Pazarcıklı tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm belediye başkanlarımıza, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör olmak üzere hepsine başarılar dilediğim gibi Pazarcık’ın Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’a da başarılar diliyorum. İbrahim Yılmazcan Pazarcık’a uymuştur, bir gönül adamıdır, kucaklayıcı olacaktır. Yine kendi tarzıma dönük açık ifade edersem, Pazarcık’ın Alevi’sini de, Sünni’sini de, Kürt’ünü de kucaklayacaktır. Barışın, kardeşliğin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Biz inancımızın gereğini yapıyoruz, bizim inancımız insan sevgisini emrediyor. Bizim inancımız barışı ve kardeşliği emrediyor, bu yolda aşkla ve şevkle belediye başkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz