Proje hazırlıklarına 2015 yılında başlanan ve 2017 Mart ayında AB projesi olarak hayata geçirilen, bu kapsamda da alınan 3,5 milyon Euroluk destekle KSÜ Karacasu Yerleşkesine kurulan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi, gelecek adına umut vaat ediyor. Yapılan çalışmalarla Kahramanmaraş’ın yanı sıra bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen faaliyetlere katkı sunması hedeflenen 3 D Modelleme Merkezi’nde kentte yer alan meslek gruplarının ve kültürel miras niteliğindeki değerlerin ön plana çıkarılması planlanıyor.

ÖZ BİLGİLENDİRME YAPTI!
Bahse konu projenin tanıtımı için Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi ve Kahramanmaraş Altın ve Mücevherat Merkezi’nde saha ziyareti gerçekleştirildi. Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Altın ve Mücevherat Merkezi ve Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi üzerine Yönlendirme Komitesi üyelerine bilgilendirme yaptı.

HEDEF: MÜCEVHERAT SEKTÖRÜNDE REKABETİ GELİŞTİRMEK!
Eurecna S.p.A. liderliğindeki konsorsiyum tarafından Kahramanmaraş'ta yürütülen projede Kuyumcular Odası'nın ortakları Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) oldu. 30 ay boyunca uygulanacak olan projenin genel hedefi Kahramanmaraş'ın sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır ve mücevherat sektöründe KOBİ’lerin rekabet gücünü geliştirmektir.

3,5 MİLYON EUROLUK DESTEK
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Kuyumcular Odası ortaklığıyla hayata geçirilen proje için Avrupa Birliği’nden (AB) 3,5 milyon avroluk destek sağlandı.

KATILIM YOĞUN OLDU!
Yönlendirme Komitesi Toplantısı’na Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner, Okumuş, ÜSKÜM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Alaaddin Gündeş, TKDK Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörlüğü’nden Yusuf Köleli, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Proje Birimi Başkanı Murat Algöz, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, Kahramanmaraş Altın ve Mücevherat Merkezi Teknik Destek Ekibinden Takım Lideri Massimo Forlani, Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü İbrahim Başar Saydam ve Operasyon Koordinasyon Birimi Üyeleri Gökhan Ceyhan ve Hakan Özger, Proje Ofis Müdürü Nergis Uluçay ve Proje Asistanı Zeynep Değirmenci katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz