Kahramanmaraş Adliyesi’nde, Adalet Bakanlığı ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İspanya ve Yunanistan’ın ortak olduğu “icra dairelerinin etkinliğinin arttırılması” projesi kapsamında Kahramanmaraş 5. İcra Müdürlüğü’nün açılışı yapıldı.


İcra sistemlerinin değişmesinin ardından yeni icra dairesinin açılışı yapıldı. 5 İcra olarak kurulan daire artık yeni icra dosyalarını kabul edecek. Diğer tüm dosyalar ise yeni açılan daireye teslim olunacak ve ismi de Kahramanmaraş İcra Müdürlüğü olacak. Projenin amacı ise tüm işlemleri tek elden yürütmek ve personelin sadece tek alanda uzmanlaşmak. Konu ile ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, 4 icra dairesini tek bir dairede topladıklarını belirterek, bu sayede icra işlemlerinin daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

 

“DAHA MODERN BİR HİZMETLE HALKIMIZA İCRA HİZMETİ SUNACAĞIZ”

Düzenlenen açılış programından sonra açıklama yapan Başsavcı Yazıcı, yeni açılan icra dairesi ile birlikte adalet camiasının toplum nezdindeki itibar ve güvenirliğini daha da arttıracağını kaydetti. Başsavcı Yazıcı, “Yeni bir icra dairesi açıyoruz. Ancak 4 icra dairemizi kapatıyoruz ve bu daireleri tek bir icra dairesi çatısı altında birleştiriyoruz. Birleştirdiğimiz bu icra dairesini daha modern bir altyapısı var. Daha modern bir hizmetle halkımıza icra hizmeti sunacağız. Bu anlamda daha etkin daha hızlı, daha güvenilir, daha tarafsız bir icra işlemi ile adalet camiasının toplum nezdindeki itibar ve güvenilirliğini daha da artması için uygun bir ortam hazırlamış olacağız.  İnanıyorum ki inşallah bundan sonra avukat meslektaşlarımız olsun, yine icra dairemizde muhatap olacağımız tüm vatandaşlarımız olsun hepsi çok daha modern bir ortamda hizmet alacaklar. Bu da icra işlemlerinin daha hızlı olmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

“İŞLEMLER DAHA HIZLI YÜRÜTÜLECEK”

Yeni sistemle birlikte işlemlerin daha hızlı yürütüleceğini ifade eden Başsavcı Yazıcı, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Uzmanlaşmak bu sistemin en önemli hususlarından bir tanesidir. Uzmanlaşmanın yanında taleplerin elektronik ortamda yapılması ve elektronik ortamda takip edilerek sonuçlandırılması suretiyle işlemlerin daha hızlı yürütülmesi esas alınıyor. Adalet Bakanlığımız son yıllarda pilot icra uygulamalarını birçok ilimizde hayata geçirmişti. Kahramanmaraş ilimizde de bu uygulamalara katılmış oldu. İnşallah Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olur.”

 

Düzenlenen açılışa; İcra Daireleri Daire Başkanı Ahmet Kar, Personel Genel Müdürlüğü İcra Daireleri Tetkik Hâkimi Selman Çelik, , Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İcra Şube Müdürü Adem Akpınar, Proje Kahramanmaraş Sorumlusu Osman Bebek ve çok sayıda adli personel katıldı.

 

Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz