TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Meclisin ara tatile girmesini fırsat bilip seçim bölgesi Kahramanmaraş’a gelerek; vatandaş, esnaf, sendika, STK temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Güvenç, bugün ise ilk olarak Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ardından Hak-İş ve Türk İş Sendikası İl temsilcileri ile bir araya gelen Güvenç, daha sonra Balsuyu Mensucat Firması ve Mimarlar Odasına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerinde talep ve sorunları dinleyerek çözümü noktasında gerekli adımları atan Güvenç, sorunların muhatabı olan ilgili kurumları da harekete geçiriyor. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Güvenç, “Kahramanmaraşlı Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları biliyor. Türkiye’nin geleceğinin yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu, birlik beraberlik halinde olmamız gerektiğini çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN EMRİNDE VE YANLARINDAYIZ”

Yaptığı ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Güvenç, Çalışanların her zaman yanında olduklarını kaydetti. Hak-iş Sendikası’nın 12 bin üyesi ile Kahramanmaraş’ın en önemli sivil toplum ve meslek kuruluşlarından bir tanesi olduğuna değinen Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, ziyareti sendikanın belediyeler ile toplu iş sözleşmelerinin yapıldığı döneme getirdiklerine dikkat çekerek, “Toplu sözleşme görüşmelerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emek kutsaldır. Alın terinin kurumadan verilmesi gereklidir. Temel prensibimiz budur. İnşallah, bu görüşmelerde iki tarafı da tatmin edecek sürdürülebilir sonuçlar çıkar. Çalışanlarımızın her zaman emrinde ve yanlarındayız” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞLI TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI BİLİYOR

Güvenç, “Halkla görüşmelerimiz neticesinde; vatandaşlarımız pandemi kaynaklı ekonomik problemler yaşadığını gözlemledik. Hizmet sektöründeki insanlarımız sürekli çalışamıyor. Bu noktada sevindirici olan ise, Kahramanmaraşlı Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları biliyor. Türkiye’nin geleceğinin yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu, birlik beraberlik halinde olmamız gerektiğini çok iyi biliyor. Ben sadece dernekleri ve kurum kuruluşları ziyaret etmiyorum. Kentin işlek caddelerinde turladım. Esnaf ve vatandaşlarla birebir görüştüm. Bu görüşmelerimiz neticesinde; serzenişte bulunanlar var, Allah razı olsun diyenler var ama hepsinin söylediği ortak dil ise, başka Türkiye’nin olmadığı oldu” dedi.

İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ ADINA 2021’DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın ikinci üniversitesi olan İstiklal Üniversitesi hakkında konuşan Başkan Güvenç, “İstiklal üniversitesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. İl başkanımız ve Milletvekilimiz Cihat Sezal’ı İstiklal üniversitesi ile alakalı görevlendirdik. İstiklal üniversitesi adına 2021’de önemli adımlar atacağız.”

TOMSUKLU’DAKİ ORGANİZE ALANINDA İSE KAYNAK SORUNUMUZ VAR”

Güvenç son olarak şunları söyledi: “Tomsuklu’daki organize alanında ise kaynak sorunumuz var. Daha önce o kaynakla ilgili söz almıştık ama organize sanayinin kasasında para çıktığı için bölge ile alakalı para alamamıştık. Paranın eritilip yeniden alınması olacaktı. O alanda ki para eritilirken de bakanlar değişti. Şimdi ise, alanın miktarı çok yükseldi. Mülk sahipleri çok fazla fiyat talebinde bulunuyor. Arayışlar içerisindeyiz. Organize bölgemiz ve sanayicimizin tıkandığını biliyoruz.”

İL TEŞKİLATIMIZ 24 SAAT ESASLI ÇALIŞIYOR”

Güvenç konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi: “Bu şartlar altında dahi vekillerimiz tüm ilçeleri taradı. İl teşkilatımız 24 saat esaslı çalışıyor. Sorunları tespit ediyor. Şu zor günlerde hiç kimse aç, açıkta kalmasın mücadelesini veriyoruz. Yaptıklarımız ortada. Şu süreçte işçiye, çalışamayana, engelliye çok büyük destekler verdik. AK Parti’yi AK Parti yapan millettir. Tüm çabalarımız gönül yapma üzerinedir. 2020 yılı iyi bitti. Sadece Göksun Yolu’nu bile açmış olmamız Kahramanmaraş için çok önemlidir. 2021’de de önemli yatırımları bu şehre getireceğiz. 2021’den de hak ettiğimiz payı alabileceğimizi düşünüyorum ve bu yıldan umutluyum.”

(Haber: Abdulsamet İspir)


 

Editör: Mahmut Beyaz