Dulkadiroğlu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksu TV iş birliğiyle düzenlenen Kültürümüz ve Değerlerimiz Konulu Bilgi Yarışması, Kipaş Eğitim Kurumları'nda düzenlenen ilk programla başladı.

Kahramanmaraşlı öğrencilerin şehrin tarihini ve kültürünü daha iyi öğrenmeleri amacıyla başlatılan Kahramanlar Yarışıyor Bilgi Yarışması'nın ilki gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksu TV iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yarışmada, Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel değerleri öğrencilere soruldu.
Yarışmanın ilk etabına katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Yaklaşık 3 ay sürecek olan yarışmanın her yönüyle Kahramanmaraş'ın tarihini ve kültürünü yansıttığını ifade eden Başkan Okay, program hakkında şunları söyledi: "Bu yarışma neticesinde Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü ve geleneği farklı bir bakış açısıyla anlatılmış olacak. Bu gibi etkinliklerin bizim için çok değerli olduğunu dile getirmek istiyorum. Biz tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu anlamda her türlü projeye imza atmaya hazırız. Böyle güzel bir organizasyonda bulunmak bizleri son derece mutlu etmektedir. Şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini gençlerimize öğretirken, hem ülkemize hem de dünyaya tanıtım noktasında da çalışmalar yapmak için gayret göstereceğiz. Ben bu güzel yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değerli öğrencilerimize de başarılar diliyorum"

Kültürümüz ve Değerlerimiz Konulu Bilgi Yarışması'nın açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'ta etkinliğe katılan öğrencilere başarılar diledi.

Yarışma, Aksu TV ekranlarında yayınlanan Kahramanlar Yarışıyor programıyla Cumartesi akşamı izleyicilerle buluşacak.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz