Kahramanmaraş Kültür Park toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim görevlileri Prof. Dr. İsmail Bakan ve Prof. Dr. Nusret Göksu sunumlar yaparken, kadınlara yönelik girişimcilik ve ailelerine destek olabilmeleri adına eğitimler verildi. Program sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Ticaret Müdürü Ahmet Uçar, "Bu tür programları şehrimizin insanlarına duyurma adına, sesimiz nefesimiz olduğu için basına teşekkür ediyorum. Kadın girişimci kooperatiflere yönelik geçen yıl iki tane kooperatif kurduk. Yaklaşık bir yıl oldu bu kooperatiflere yönelik, ortak bir protokol ile üç bakanlık bir araya geldi. Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Aile Sosyal Çalışma Bakanlığı ile bu protokol gereği bir sekretarya oluşturduk.  Bu sekretarya ile kooperatiflerimizi ziyaret ettik. Onların nelere ihtiyacı olduğunu, hangi alanlarda eğitime ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

"ORTAK AKILLA HAREKET ETMELERİNİ AMAÇLIYORUZ"

Kadınların eğitimi noktasında KSÜ’den her zaman gerekli desteği alacaklarına dikkat çeken Uçar, “Bu tespitlerimiz doğrultusunda, ilk olarak kadının güçlendirilmesine yönelik eğitim verdik. İkinci olarak kooperatifçilik de muhasebeye giriş, üçüncüsü ise, ürün geliştirme ve girişimcilik konulu eğitimimiz. Bu eğitimlerimizi özellikle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi eğitim görevlilerimizden Prof. Dr. İsmail Bakan ve Prof. Dr. Nusret Göksu sunum yapacaklar. Ben ne zaman eğitim konusunda ihtiyacımız olduğunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz ile irtibat kuruyoruz. Onlarda bu konuda bizlere destek oluyorlar. Aynı zamanda onlara da teşekkür ediyorum. Özellikle girişimcilik anlamında hayatı değiştirme, ailesine katkı sunabilme adına kadınlarımızın bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu kadınlarımızın gayretlerini birleştirerek, yüreklerini birleştirerek bir elin nesi var iki elin sesi var mantığı ve ortak akılla hareket etmelerini amaçlıyoruz. Umarım akıl terini alın terine dönüştürerek, bir hareket olmasını hedefliyoruz. kooperatif kurdu kadınlarımız ve bunlara böyle bir eğitim düzenleme ihtiyacı duyduk” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. İsmail Bakan ve Prof. Dr. Nusret Göksu, kadın kooperatiflerine önemli bilgiler verdi.

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz