Küçük meblağlar ile kendi işini patronu olmak ve sosyal statüsünü değiştirmek isteyen bayanların imdadına koşan Mikro kredi, yeni umutlar olmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarına devam ediyor.

Yatılı Bölge mahallesinde bulanan ve halk arasında sosyete pazarı olarak bilenen alanı gezen Anneler günü nedeniyle, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Mikro Kredi Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran pazardaki esnafın yanına giderek alışveriş yaptı.

Burada bir açıklama yapan satıcı Fatma Ergel: “Öncelikle başkanlarımızın bize verdiği imkândan dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de anneler gününü kutluyorum. Bütün Kahramanmaraş’taki dostlarımızı da sosyete pazarına bekliyoruz. Burada doğal ürünlerimiz var. Arkadaşlarımızın yaptığı el işleri var. Biz bu ürünleri satarak evimize, eşimize, çocuklarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Biz mikrokrediden maddi olarak bir destek almıştık. Aldığımız destek doğrultusunda da el emeği göz nuru olarak kendi ürünlerimizi çıkartıyoruz. Bunları da ailemize bir nebze de destek olmak adına satıyoruz. Ben diğer bayanlara Mikrokrediden destek alarak kendi ürünlerini satmalarını öneriyorum. Bayanlar evlerinde boş oturacağına gelsinler bir şeyler üretmeye çalışsınlar” dedi

EL EMEĞİ GÖZ NURU

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur: “Mikrokredi kullanarak el emeği göz nuruyla yaptıkları işleri burada sergileyen aynı zamanda satışa çıkartan hanımlarımızı ziyaret etmek için bugün buradayız. Anneler Günü münasebetiyle yaptığımız bu ziyarette hem onların yaptıkları el emeği göz nuru işleri görmeye hem de satışlar nasıl gidiyor neler yapıyorlar biraz olsun onlara destek olmak için yine yanlarındayız. Tabii bizim hanımlarımız sürekli bir üretme peşindedir. Boş durmayı sevmezler. Eskiden tarlada bahçede çalışırken şimdi sosyal hayatta değişik iş alanlarında çalışmaktalar. Bir yandan da dışarı çalışmayan hanımlarımız yine evlerinde kendi elleriyle yaptıkları işledikleri ürünleri yapıp yine satma yoluyla evlerine bir gelir getirme yolunda yine çalışmalar yapmaktalar. Hanımlarımızın çalışmaları bizim için çok kıymetli. Bizde bu yönde onlara her türlü desteği vermeye hazırız. Yine daha önce yaptıkları kermeslerde yanlarında olmaya onlarda birlikte olmaya çalışmıştık. Burada da satışlarında yine destek olacağız. Buradan tüm hanımlarımızın Anneler Günü’nü kutluyoruz” şeklinde konuştu

6 BİN CİVARINDA KADIN VAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ise şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 6 bin civarında kadınımıza mikrokredi olarak finansman oluyoruz. Hem maddi olarak hem manevi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla her zaman onların destekçisi oluyoruz. Burada da gördüğünüz üzere kadınlarımız yaptıkları ürünleri satışa çıkartma imkânı buluyorlar. İnşallah ileri de daha güzel mekânlarda daha işlek mekânlarda bu satış imkânlarını kazanacaklar. Bizlerde onların yaptığı bu emeklerinin karşılığında onlara moral motivasyon olsun diye Anneler Günü’nü kutlamak amacıyla buraya geldik ve hem ziyaret ettik hem ürünlerinden satın aldık. Buradaki kadınlarımız yılmadan, usanmadan aile bütçelerine katkı sağlıyorlar”

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz